Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 96> |
Korisnik | |
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mogu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Čuvarikuća najbolje će uspjevati ako se naprave uvjeti kakve imaju kad slobodno rastu u prirodi.Treba im napraviti dobru drenažu i saditi ih postrance u pukotine ili kakve đepove u kamenu.Čuvarkuća koji je tako posađen može ako nije cijeli dan na punom suncu izdržati jako puno bez zalijevanja( vuče vlagu koja se sakuplja na kamenu ).Dok sa druge strane onaj koji je posađen u običnu zemlju i to najkvalitetniju nakon nekog vremena polako se počinje šušit i jako slabo napreduje.
1.2. - iz mog vrta 3. - iz jednog botaničkog vrta 4.5. - slike iz prirode |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
dobar text,suprotan od onoga kako sam ja radila....puno sunca ,malo vode je greška ..čuvarkućama ipak treba vode
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
na ulazu u dvor imamo 2 posude sa čuvarkućama, one dobiju vode samo koliko im majka priroda podari
cijelo ljeto su na vrućini, sunce ih nemilo prži jer nema nikakvog hlada uokolo njih, a posuda u kojoj se nalaze je jako plitka, zemlja nikakva, ocjedita ali one su tu dugi niz godina i navikle su se na te uvjete ne mogu reći da izgledaju u tip top formi, ali s obzirom na nemilu sušu, izgledaju sasvim pristojno poslije ću ih slikati |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kamenjar - sigurno bi se te "nove" čuvarkuće bile bolje snašle da su sađene krajem ljeta/ujesen nego u 6. mjesecu kad je već dugo i dobrano pržilo
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
moguće je natalija,al svejedno pokazat ću ti danas kako su lijepe one koje dobavaju vodu redovno i imaju malo hlada..ja ih jako volim i htjela bi da su mi lijepe u svako doba godine...majka priroda se ovo ljeto slabo brine za biljke
![]() |
|
![]() |
|
lodeco ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
moje se cijele godine mnoze,zaljevam ih svaku vecer ili svako jutro sada ljeti a cijeli dan su na suncu.bice da gustaju XD
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Gdje ima u Zagrebu za kupiti ove malo "drugačije" čuvarkuće?
|
|
![]() |
|
jokrajnik ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 22 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 42 |
Pozdrav svima,
nije me bilo dugo, danas imam malo vremena, pa da stavim par slikica, mnoge od ovih već "velikih" biljčica su pokloni članova ovog foruma kojima se još jednom zahvaljujem. Lijep pozdrav svima. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
lijepi čuvari, krasne posude
![]() |
|
![]() |
|
ivanita ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 9 |
jokrajnik da li su te posude hipertufe?
nije me dugo biilo ovdje...uskoro i neke moje sličke :) Proširila se obitelj sempića naglo u zadnjih godinu dana :)) |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
jokrajnik stvarno si si dao truda, petica za posude i za čuvare, odlično izgledaju zajedno
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
lodeco ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
joj imam lipih slikica novih cuvara sto mi je gricka pooslala,i jos se jedan put duboko zahvaljujem,ali neznan kako ih postaviti :((
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |