Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 12:53
Mora da si ga fest potplatilaLOL
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 13:46
hahahahaLOLTongue nisam, nisam.
Ne sjećam se da je nikad bilo ovako toplo u ovo doba godineWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 15:29
Očito klima malo varaAngryNe znam ni sama da li bi ti poželjela ljepoga i toploga vremena ili hladnoćesmile48
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 15:45
Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

Očito klima malo varaAngryNe znam ni sama da li bi ti poželjela ljepoga i toploga vremena ili hladnoćesmile48
Samo nek je sunca pa makar i zubatog, oni su iza stakla na sobnoj temperaturi, godi imEmbarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 15:52
VjerujemWinkMoji kako se sunce koji dan pojavi tako malo izrastu a čim sunca nema stagniraju.Baš je blentavo ovo vrijemeThumbs%20Down
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 17:18
nema kod mene nikako sunca zato slabo napreduju Confused
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 17:43
enrikova nona,ja nam držim fige da nam se razbuktaju u proljeće,inače bu smile232
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 06:48
Bebolina, ovo je zaista vrlo, vrlo neobicna prica koja se tako rijetko u zivotu desava. A lijepa i vraca nadu u ljude. Nadam se da cemo cuti i nastavak!
Nadam se takodjer da ces uspjeti vidjeti uzivo cvjetice tako vrijednog kultivara. 
Ja sam napokon pocela grijati, a i mjesec je u prikladnoj fazi, pa ovih dana sijem i naaaaaadam se!
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 07:58
Išla sam i ja potražiti divnu priču. Bebolina, najprije: divno je što si se našla u toj priči sa lijepim završetkomi da se osjećaš ispunjenom zbog mogućnosti da učiniš dobro djelo.

Ja sam moje adeniume spremila uz balkonska vrata dnevnog boravka. Trebala sam ove jeseni vidjeti prvi cvijet, ali splet okolnosti je bio takav da ga nisam uspjela vidjeti. Pomirila sam se s tim da ću slijedećeg vidjeti drugo ljeto, ali evo iznenađenja:

Nemojte gledati oštećene listove. Morala sam ih tretirati jer sam vidjela neke crvene nakupine. Na žalost učinila sam to za sunčanog dana, pa je kroz staklo sunce "ispeklo" krajeve listova.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 09:47
nbjelovu,ja sam  ih baš neki dan ponovo posijala i sad samo čekam.Nadam se da će uskorosmile213
hoya,priroda je nepredvidljivaWinkDržim fige na cvetekimaBig%20smile
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 12:28
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Bebolina, ovo je zaista vrlo, vrlo neobicna prica koja se tako rijetko u zivotu desava. A lijepa i vraca nadu u ljude. Nadam se da cemo cuti i nastavak!
Nadam se takodjer da ces uspjeti vidjeti uzivo cvjetice tako vrijednog kultivara. 
Ja sam napokon pocela grijati, a i mjesec je u prikladnoj fazi, pa ovih dana sijem i naaaaaadam se!
Drago mi je da sam se našla u toj priči i donijela odluku koju sam donijela, jer kako se ono kaže, daj materi diteThumbs%20Up 
Želim ti puno uspjeha s sijanjem i daljnjem uzgoju tih ljepotana! Uvjerena sam da će ovi biti naj, naj do sada, jer ovi su poklonjeni od srcaWink kako meni, tako i tebi
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 12:35
@hoyaHeart
Adeniumi su ti prekrasni, bez obzira što ih je sunce opeklo, oni će lišće brzo obnoviti i biti ljepši no ikada do sadaThumbs%20Up
Veselim se pupovima koji su te iznenadili kad si se najmanje nadalasmile169
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 17:48
...iz dana u dan pupovi jsve snažniji i snažnijiThumbs%20Up

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 17:50
Kakvo zgodno društvance!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 18:45
Mojim adeniumima su se sve posude izdeformirale. Već sam tražila nove, glinene. Obzirom da je u vazama zemlja za kaktuse koja je dosta rastresita je li opasno da ih sada presadim (barem one bez začetih cvjetova) ? Bojim se da mi zbog premalo zemlje ne uginu.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 18:57
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Mojim adeniumima su se sve posude izdeformirale. Već sam tražila nove, glinene. Obzirom da je u vazama zemlja za kaktuse koja je dosta rastresita je li opasno da ih sada presadim (barem one bez začetih cvjetova) ? Bojim se da mi zbog premalo zemlje ne uginu.
Slobodno ih presadi, nisu oni jako osjetljivi na presađivanje, barem iz mog iskustvaSmile
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 19:07
Hvala ti. Imam osjećaj da se guše.
E sad me krenulo sa pitanjima. Moji su svi iznikli iz sjemena, ali ih imam sa različitim oblikom, sjajem i nijansom lista. Je li moguće da mi neki od njih budu druge boje (prvi, a i ovaj su rozi)?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 19:19
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Hvala ti. Imam osjećaj da se guše.
E sad me krenulo sa pitanjima. Moji su svi iznikli iz sjemena, ali ih imam sa različitim oblikom, sjajem i nijansom lista. Je li moguće da mi neki od njih budu druge boje (prvi, a i ovaj su rozi)?
Može biti da će biti još koja boja, ali može biti da nisu svi obesum, već neke druge vrste kao npr. arabicum
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 20:12
 Bebolina, super je tvoja priča smile177 i svaka ti čast na odluci koju si donijela smile149 !!!!!!!!
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 20:22
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Može biti da će biti još koja boja, ali može biti da nisu svi obesum, već neke druge vrste kao npr. arabicum
Hvala ti!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.