Perunike - Irisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 21> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga Milice7 očito da sve ne stvaraju sjeme, kao što ti je već odgovorila SlavujVk. Kod mene bude puno sjemena, a vidim da će ga i ove godine biti. Kada sjeme sazrije poslati ću ti da vidiš kako izgleda i da malo posiješ i čekaš cvijetove iz sjemena...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Slavuj Vk drago mi je da je moj iris japonica stigao i do tebe. Ako imaš mjesta poslati ću ti još...Ja sam sjeme posijala negdje početkom godine dok je bilo hladno i lijepi broj ih je niknuo. Već su narasle prave male perunikice. Nadajmo se cvjetanju za cca 2 godine, a živo me zanima kakve će biti boje...Ove godine opet vidim da će biti dosta sjemena. Ako netko od ljubitelja perunika bude želio poslati ću mu sjeme...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
draga jagoda i tvoje perunike su prekrasne.ovaj bijeli iz tvog vrta dobro pamtim još od prošle godine.i tebi svaka čast na zlatnim rukama.ne umanjujem ljepotu ni ostalih tvojih biljaka
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
mimar draga, pa ja neznam šta je ovdje ljepše od ljepšeg.u nesvijest ću pasti od ljepote.svaka ti čast na predivnoj kolekciji
|
|
![]() |
|
hvala ti mimar.u pravu si da su oštećenja nagrizanjem drugačija i nisam to dvoje povezala. lako mi je za tebe, ti ih imaš jako puno, pa kad poneki i ne procvijeta manje se primijeti nego kod mene gdje imam samo dvije vrste.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
I kod mene se jedan broj pupoljaka, od previse padavina ovog proleca nije otvorio, cak nije ni napupeo dovoljno pipoljak, samo je omeksao i propao, tako da to moze da bude razlog. Gusenice napadaju pupove, ali ih ostete nagrizanjem i ta ostecenja su drugacija od onih zbog vlage.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
možete li mi reći zašto se pupovi kod mojih preunika nisu svi otvorili, da li su možda razlog ove česte i velike kiše ovih dana.bilo je puno pupoljaka, ali se samo par njih otvorilo.čak sam na jednoj našla i neku zelenu gusjenicu i uhvatila je na djelu kako gricka pup i uništila je.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Mislim da cu nekako morati da sklopim dogovor sa Rijeckom damom oko razmene
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
i da nisam ti rekla da stvarno imaš lijepi izbor boja a ovu tvoju japoniku nikako dočekati da procvate i ona će vjerovatno na godinu
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Jagoda perunike koje sam sijala niklo je ih oko pedeset komada ali sada poslje dvije godine cvalo ih je svega pet komada ,dok ove druge nisu ,mada jednako dobro izgledaju i imaju istu veličinu .Kako mi je mule rekao obično cvatu poslije treće godine ,J a se nadam da će moje preostale cvijetati na godinu.
![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Milice,
nema svaka perunika sjeme. da bi se stvorilo sjeme mora biti oprašena, a pošto kratko cvjeta i pogotovo ako je toga dana kišno vrijeme to je malo teže. ja imam velike grmove koji nemaju niti jedno sjeme. ako želiš da stvori sjeme uzmi kist i budi pčela.tako ih možeš i križati i dobiti nove vrste i boje. tobolac sa sjemenom je poput malog krastavca a kada sazrije pun je sjemenki. |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Jagoda, prelijepe su ti perunike.
Da li svaka vrsta perunike stvara sjeme? Ja sam samo jednom vidjela na jednoj biljci kod mene nešto slično sjemenki ali to je propalo pa ne znam kako izgleda sjeme. |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Jagoda, krasne su ti perunike.
Tvoj neobični i lijepi iris, sa posljednje slike, je čudnim CIFovskim putevima stigao i u moj vrt. Sjeme perunike treba posijati u jesen. Iz sjemena nastaju krasni križanci različiti po visini, boji i obliku. Kakva će biti perunika, koja nikne iz sjemena, ovisi o tome kakve vrste imate u vrtu,kakvi su im bili roditelji, pa čak i kakve perunike ima vaš susjed. Perunike iz sjemena cvjetaju za dvije do tri godine. |
|
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Jako volim irise i perunike jer su nezahtjevne i jako lijepe biljke. Imam ih sad već priličan broj zahvaljujući dobrim ljudima sa CIFa i još nekim drugim prijateljima. Sada su već na prolazu, ali bogato su cvali. Moram se pohvaliti da sam zimus posijala sjeme perunika i da su nikle male biljčice. Kakve će biti baš će biti interesantno čekati. Ne znam koliko godina treba da iz sjemena procvjeta perunika?
Vidim da imate jako lijepih primjeraka. Mimar tvoji su irisi posebni
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Blue sky prekrasne su ti perunike!
|
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Stvarno je posebna! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |