Klivija - Clivia miniata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 13> |
Korisnik | ||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Moja je od jeseni bila na stubištu, ali kad je istjerala cvjetnu stapku unijela sam je u stan jer sam se bojala da ne dobije "noge". Procvjetala je ali je cvijet kratko trajao, pretpostavljam da je razlog tome što je u stanu dosta toplo. Sad samo čekam da koliko toliko zatopli i ide van na balkon. Meni nije nešto posebno zahtjevna jedino često kontroliram listove jer su se među gustim rozetama listova znale ugnijezditi lisne "puačinaste" uši.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Monstera veoma zanimljiva klivija toliko godina a ne cvjeta možda kad bi znali malo više podataka npr.ja moju stalno tokom cijele godine držim na jednom mjestu bez premještanja.
|
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
Imam kliviju već nekoliko godina,tri biljke su posađene zajedno,jer sam tako i dobila upute da takve biljke vole biti zajedno u istoj tegli. Ali otkad sam ju dobila nikad nije cvjetala,a sad možda već ima i 9-10g. Nije mi jasno zašto nikad ne cvate,može li mi netko dati kakav savjet,već sam probala sve i svašta,no uzalud,samo izbacuje nove listove ,a cvijeta nikad,pošto je to već dosta veliki grm, mislim da je trebala cvatsi odavno,no ništa...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Moja se polagano otvara...i da...puno svjetlija je!
Al kak RS veli...neobično lijepa! ![]() |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
jel možda Cyrtanthus elatus?http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4702 |
||
|
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
Lovro, neobično je lijepa, ali i meni se čini da je promijenila nijansu, ali ljepota je ostala
![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
|
Klivija može biti i bjele boje ,ali ja je u toj boji još nisam imala prilike vidjeti.
|
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Natalija moja bi več možda i procvjetala ali joj ova zima usporila vegetaciju.
Jagoda hvala na pohvalama nadam se da si vidjela moju u cvjetu od prošle godine nadm se da če biti i ovaj puta takva.
Lovro veoma zanimljiv oblik tvoje klivije sviđa mi se i boja je super da nije to ista kao i kod zmaja?
|
||
![]() |
||
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
|
Moja se ove zime izgleda smrznula ... lisce se objesilo a kad stisnem dno stabljike kao suplje je... jel znaci da je moram baciti i mojoj kliviji ne postoji lijeka?'
![]() |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Klivije su vam prekrasne, moja već godinu dana ne mrda, niti baca listove, a o cvijetu mogu samo sanjati.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
|
...evo, ovakve jeboje bila cvala lani jedna od njih tri sestrica u tegli,
![]() a ovak ovih dana druga...meni izgleda puno svjetlije... ![]() |
||
|
||
![]() |
||
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
|
Volim ovaj predivan cvijet..Imam dvije i jedna je krenula sa cvjetnom stapkom. Ima malo neobične listove, uske i dugačke... Dmirce, Silvestra i Zmaj prkrasne su vam klivie..
Zmaj je li tvoja klivia svijetlije boje, jer na slici tako izgleda?
![]() |
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
|
Klivija treba vrlo rijetko i malo vode...inaće trune ...dakle dobije tamne velike fleke...to je znak da ima višak vlage...i neka bude u malo grijanom...gotovo hladnom prostoru i bit će sve ok...uopće nema oko nje nikakve brige...samo je treba zaboraviri ko i cymbidiume...
|
||
![]() |
||
|
Je, ja mislila na onu o kojoj je rekla da raste vani!
|
||
|
||
![]() |
||
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
|
nato pa sta radis budna u 4i30?? :)
silvestra, krasna klivija!!
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
silvestra baš krasno izgleda tvoja, a vidim da i od dmirce sprema cvjetove
moja me ove godine bojkotira... možda joj je bilo prehladno na negrijanom stubištu pa me iznenadi kasnije |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
uvijek zaboravim kako se zove, iako si kažem da ću zapisati |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Mojoj se smrzlo lišće.. neznam za korjen? Jeli preživjela? hoće li potjerati nove listove? Što mislite?
Silvestra, krasna ti je
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Silvestra - kako je divna
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |