Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bigmammin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bigmammin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 11:29

Bigmammma - PRST je važniji od kamenjara!! Upamtiti Smile obavezno!

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 16:44
...bokić..pročitala u komadu od prve do zadnje stranice dnevnik , jedva čekam da te upoznam...činiš mi se blesasta kao i ja, tvrdoglava kao moja okruglost...svoje sam susjede odučila bacati staklenke u moje dvorište na taj način što sam im ga lijepo, zvučno bacala po njihovoj terasi uz pretnju da ću to slijedeći puta napraviti kad budu imali u gostima zeta iz Njemačke.. (trajalo 3 godine, ali ipak prestalo, malo im "sviječice" loše pale") pa prema tome, pozovi sanitarnu...i iskrcaj smeće u dućan..pa da vidiš cirkusa, zavrišti još kako si vidjela da štakori šeću iz tih kištretina....
Čestitam na dobivenom poslu!
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 20:58
Franjica, drago mi je što si pročitala ove crtice iz mog života. A blesasta jesam maaalo.
Ak se u utorak dovučeš na kavu, vidjt ćeš i sama.
I hvala na čestitkama za posao!
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 21:12
OPERACIJA KAMENJAR GOTOVA! Bar onaj teži dio. Postavljeno kamenje, stavljen sloj pijeska, pa sitnog šljunka, pa krupnijeg šljunka, pa malo zemlje...
Posadit uspjela samo 3-4 biljčice.
Više ne mogu ni pisat, prst me boli. Sutra ću detaljnije, ak će mi se dat. I slike stavim, ak stignem.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 12:41
nemrem vjerovati...nema me dva dana i već svakakva čuda izvađaš LOL
sreća da nisi bila u blizini kada se ono nedavno komad stijene na kamion odronio...i to bi išla hvatati smile42
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2010 u 09:38
svaka čast majstorice!
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2010 u 09:52
Bigi, ti si stvarno luda ali u pozitivnom smislu!!! Tako sam se nasmijala hvatanju onog kamena, pa stvarno, kako si došla na ideju ići ga hvatati da ne padne??? To mi je enigma?

A što se tiče kane, ona ti ne može prezimiti vani, vjeruj meni na riječ, znam pouzdano. smile209
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2010 u 14:13
A luda, priznajem. A za kanu i ja pouzdana znam da ne može prezimit vani, ali ono je stvarno kana. Vjerojatno je preživjela jer je bila zatrpana svim i svačim, pa ju jelijepo grijalo. Budem poslikala pa stavim da vidiš.
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2010 u 14:27
A operacija kamenjar...
Jučer sam uspjela sve posadit kaj sam mislila(i imala).
Napravila sam ga u obliku osmice ( sretan, beskonačan broj, feng shui mambo džambo) i uspjela završit samo jednu stranu. Kako sam danas cijeli dan u zg, drugu ostavljam za sutra.
Dakle, biljčice posađene, na dijelovima sam postavila sitni, na dijelove krupni šljunak, pa malo kamenja, pa dodala malo starih glinenih posuda u koje sam isto posadila svašta. U vešeraju našla neki prastari zeleni fenjer koji sam također ubacila...
Uglavnom, kamenjar mi je ispao stoput bolje nego sam mislila da bude. Čak se i MM, ( ne bi vjerovali, ne bi ni ja da ga nisam vidjela) čim je došao doma primio posla i stavljao kamenčiće, šljunak, pa se odmakao, pa pregledao, pa malo preslagao... Tolko se čovjek uživio, da sam se na kraju kad je kat,rea došla do mene, makla, jer sam imala osjećaj da ja njemu smetam (inače je obratno).
Jedino što mi u kamenjaru fali, a to je Katica primjetila, je malo više cvjetića, skoro sve je u zelenim nijansama. A hebi ga, promaklo mi.
Stavit ću ih nagodinu.
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2010 u 14:42
E, da, zaboravila sam!
Prekjučer navečer, završavam ja postavljanje kamenja za oblik kamenjara.
Dođu MM i od moje prijateljice muž, nalakte se fino na ogradu i gledaju dečki. Ja teglim s onim ranjenim prstom u zraku, a oni glede. Ma dobro, nek glede, al su počeli komentirat i kritizirat. I ja šutim radim, teglim,slažem i pokušavam se pravit gluha. I sve sam ja prešutila, dok nisam završila. A onda su oni počeli: aa, nije to dobro, to ti je malo zemlje. Nije, dečki, dosta je.
"Aaa, ne bu to dobro, to ti je malo zemlje". Nije dečki, dosta je.
Aaa, nije, vide oni odmah da je to malo.

E, onda sam pop....! Dala im svakom 3 kante i rekla: E, kad ste tako pametni, evo vam kante, izvolte po zemlju!
" Ma gdje sad u 9 navečer da idemo po zemlju?"
Baš me briga, snađite se, pa jeste pametni ili niste?
I bogami otišli. Gdje su zemlju našli, pojma nemam nit me briga!
Iskrcali zemlju, jezici do poda, nenavikli na lopate obojica.
"Evo ti zemlja, gdje da ti je stresemo?"
Ma na glavu si je stresite, ne treba mi zemlja!
???????
Dečki, ja radim KAMENJAR, tu će bit većina KAMENJARKI, njima ne treba puno zemlje, one i iz kamena rastu!

A ZAKAJ SMO ONDA SVE TO TEGLILI?
Zato jer ste konji, ne slušate, vi znate bolje, e to vam je za kaznu, drugi put se ne petljajte!
Susjed se pobrao doma bez riječi, mislim da sad kad me drugi put vidi da nešto radim, neće me ni pozdravit a kud doć komentirat.

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2010 u 20:59
smile96 opičena jesi to več znam, ... aha, a meni si sinoć blažu verziju sa TM i susjedom ispričala, pretpostavljam zato da  se TM ne naljuti, a baš mu je krenuo posao sa kamenjarom. I da ljudi, ja sam svjedok kako je strpljivo slagao kamenčiće u kamenjar, nemreš bolivit, da nisam vidjela svojim očima nebih vjerovala LOL.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2010 u 09:17
heheh jesi stavila slikice? Wink
dobro si ti njih prošetala, a možda su nekome iz vrta maznuli zemlju LOL
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2010 u 11:03
Ti si baš bila vrijedna svaka ti čast draga i nadam se da će prstić brzo ozdraviti Thumbs%20Up
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2010 u 23:01
danas sam prvi put otvorila tvoj dnevnik i pročitala od početka do kraja..
piši knjigu
je zbilja imaš talenta za književnost,roman neki,beletristiku,samo piši
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2010 u 08:26
Ma fala Mari, to mi dođe samo na mahove. Na dane ne znam ni rečenicu složit!
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2010 u 11:06
Ajde, malo slika kamenjara u nastajanju.
Najprije sam, još pred mjesec dana valjda, odlučila i napravila oblik. Odlučila sam se za oblik broja 8, jer kak sam feng shui vudrena, a broj osam je najsavršeniji broj, sretan broj, beskonačan broj, blablabla, baš sam to htjela.
Najprije sam postavila neka drvca, oko kojih sam nategla špagu u obliku osmice. Budakom sam pogulila fini sloj trave i korova, i to skupa s korijenom, tak da je ostala čista zemlja. Makla drvca i špagu, malo motikom razrahlila zemlju. Najprije sam mislila na dno stavit debelu foliju, da spriječi korov da raste, al sam odustala od toga, jer me bilo strah da će mi se voda zadržavat i biljke potrulit, s obzirom da sam htjela ravan kamenjar, a ne onaj "brdoviti".
Na zemlju sam stavila sloj od oko 5 cm šljunka što sam pobrala još prije proljeća s ceste, onaj kaj su posipavali protiv poledice. Znam, nije dobar, pun je soli i kemikalija. Al to je tek prvi sloj, do njega biljke ni ne dolaze. Na to je išao pijesak, a na pijesak sitni šljunak, prek njega krupniji šljunak.
Na to sam nasula vrtnu zemlju, a prek toga malo crne.

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2010 u 20:55

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2010 u 20:58
I moji su radili:

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2010 u 21:00
Uselila i prva biljka, druge još na listi čekanja

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2010 u 21:02

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,204 sekundi.