Opuncija - Opuntia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vidio sma ovu losinjsku opunciju ljetos stvarno je prekrasna :) a i tvoja je otok :)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dali su ove moje dvije opuncije, slične su kao ona od Otok, ali čini mi se da nisu ove moje baš potpuno isti.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
chalatea77 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Pitanjce za znalce ....da li bi ovaj kaktua spada pod Opuncije...s obzirom na veličinu imam taj kaktus kojih 11 godina bio je 10 cm velik sad je div
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Za to ne treba biti preveliki znalac. To je Opuncia.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
To se odnosi i na moje, vjerujem jer je isti kao moj lijevi, e sad pitanje dali podnosi minuse i kolike, to jest može li u Rijeci biti zimi vani.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sve su to opuncije, bodljikave, ponosne, prekrasne, a tek cvjet - što reći više!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Muhlenbergija, imas li imena ovih Opuntia? |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Astrophytum
1. ? 2.Opuntia Ficus Indica Cristata 3.Opuntia Variegata - dolazi iz Brazila,ime vrste ne znam 4.Opuntia Stenopetala - Mexico |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
zujalikus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Tragedija
![]() ![]() ![]() Selio sam se i prije više od tjedan dana zajedno sa stvarima sam dovezo i svoje kaktuse. I stara je nešto radila po toj novoj kući i iznjela moj najnajnajdraži kaktus na balko i zaboravila ga tamo te je ostao tjedan dana i smrzo se ![]() ![]() ali sinoć sam čeprko malo i našao dvije "mladice". Prva je bila totalno odvojena od starog kaktusa te sam ju zakopao odmah do 1/3 u zemlju. Slika: ![]() a druga je spojena sa njegovim korijenom i to iznad zemlje pa sam samo malo zatrpao taj zajednički im dio korijena: ![]() Sad me zanima šta da radim??? Dali da ih presadim odmah? Ako da kako da presadim ovog drugog, da otkinem taj zajednički korjen zajedno sa vidljivom stabljikom i piknem u zelju ili??? http://www.cvijet.info/forum/smileys/a108[1].gif http://www.cvijet.info/forum/smileys/emot27.gif ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zujalikus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Ispričavam se na veličini slika ali neznam kako da ih smanjim!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() šta da radim? |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
zujalikus dobrodošao,
dok se ne javi netko stručniji, evo mog mišljenja bilo bi najbolje da ta 2 zdrava komada odvojiš od biljke koja je pozebla i kojoj nadzemni dio propada stavi ih u neku puno manju posudu jer su to još malecke biljke koje tek trebaju stvoriti korijen, njima ne treba puno mjesta u početku dok se ne uhvate taj drugi dio prstima odvoji od korijena, ako ima bilo kakvog znaka propadanja/truleži očisti tj. odreži oštrim nožem i pusti da se rana zasuši pa tek onda posadi pretpostavljam da ga imaš duže vremena - kad je već bio toliko velik, pa da znaš da zemlja mora biti propusna i da treba jako paziti na zalijevanje, da ne bi istrulio želim puno sreće tebi i biljkama s novim početkom nemoj se puno sekirati, što je tu je za neko vrijeme ćeš opet imati lijepu veliku biljku koju ćeš možda i više voljeti jer si je sam uzgojio pa svi smo bili mali, a vidi nas sad ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
a za slike - njihovu veličinu namještaš u postavkama svog računa - na adresi preko koje ih stavljaš na internet
kakve dimenzije odrediš tamo, takve će ti biti i kad ih prebacuješ na forum |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....divovska Opuntia, malo sam slikala okolo i po tudjim vrtovima....
....visoka oko 3m....
![]() .....ova raste iz zida...
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Tri metara veliš????
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |