Cinije - Zinnia elegans |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Korisnik | ||
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
nasla sam tipa na ebay-u koji prodaje ovo sjeme za 1$ pa cu si narucit. vidjet cemo hoce li bit bas takva. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
|
A kolika je postarina?
|
||
![]() |
||
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
|
pt je free
evo link http://www.ebay.com/itm/A039-Flower-Rare-Green-Zinniaa-Elegans-Seed-Pack-B-/270610980479?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f01abde7f |
||
![]() |
||
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
|
E hvala za link, cijene su jako dobre i povoljne!
|
||
![]() |
||
|
racunaj da je klijavost oko 50-70%...mozda i manje. ja zato radim test klijanja jer sam onda sigurna da ce sjemenke proklijat i cim vidim klicu stavljam ih u zemlju. to mi nekak najsigurnije s tim sjemenom jer pitanje je koliko je staro
|
||
![]() |
||
|
A kako radis taest?
|
||
![]() |
||
|
evo da ti malo pomognem
http://www.youtube.com/watch?v=zNtJyrYcrNc |
||
![]() |
||
|
Hvala :) prosle godine sam mami kupila knjigu Zeleni kvadrat, vjerojatno u njoj postoji opisan ovaj test provjere klijavosti ...:)A sada idem istestirati sjeme koje mi je stiglo iz Engleske isto preko ebaya kupljeno, pa bas da vidimo kolika je klijavost...
|
||
![]() |
||
josip150 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 9 |
|
Imas li ikakvih problema na carini kada kupujes sjeme preko ebaya, placas li samo postarinu?
|
||
![]() |
||
|
nema nikakvih problema. sjeme mozes kupovat ali gomolje i odrasle biljke nije preporucljivo jer treba fitosanitarna dozvola koja je skupa.ja sam hrpu sjemena narucila i do sad nije bilo problema sa carinom
|
||
![]() |
||
|
Ni ja nisam imala problema sa carinom kad sam sjeme narucivala.
|
||
![]() |
||
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
|
Posijala sam cinije pomalo niču,sada me interesira koliko listova moraju imati da bih ih mogla opsaditi u zemlju?
|
||
![]() |
||
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
|
NE opsaditi nego posaditi
|
||
![]() |
||
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
|
Nikad do sada noisam sadila cinije u posudice nego odmah u gredicu i imala sam ih hrpu. Bas me zanima kakva su vasa iskustva sa sadnjom presadnica.
|
||
![]() |
||
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
|
Zinie (kao i ostalo cvijeće koje posijem - kadifice, astre i sl) presađujem na gredicu kad dosegnu desetak cm visine.
|
||
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Ja ih svake godine krajem aprila sijem direktno u vrt.
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
jasss ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
|
Moje cinije niknule
![]() Kad ih trebam presađivati posebno? U slavoniji sam... neznam niti kada da ih iznosim van... |
||
![]() |
||
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
|
Moje iskustvo je lose ,prosle godine sam ih posijala u posudice ,i pocetkom 5mj sam ih presadila u vrt ,a jedan dio sam posijala direkt u vrt ,puno bolje su mi uspijele te u vrtu . Prije su i cvale ,i puno ljepse su izgledale nego ove presadjene , tako da ove godine sijem direkt u zemlju.
Mozes ih vec iznosit da se suncaju a navecer unosit ,a u vrt kad prodje opasnost od mrazova. |
||
![]() |
||
Sunburst ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
|
Ja sam kupila karticu pepermint cinija (šatirane) na kojima je precrtana slika sijanja u kontejnere, nego odmah u zemlju, vani i tako sam oduvijek radila.
Mislim da cinija baš ne podnosi presađivanje, kad se jednom zakorijeni, ne diraj. |
||
![]() |
||
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |