Šmrckov dnevnik radova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 85> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gospe moja od Loreta, 21 m suhozida? Svaka čast graditeljima. Volim svratiti ovdje, Smrčko stalno u akciji. Balkonski postav prekrasan, no na kontinentu teško izvediv, većina biljaka je za toplo podneblje. Maslina, smokva, lovor, pitospor stabla, makar ih i rezali, meliantus ogromna biljka preko dva metra, diksonia drvenasta paprat cijelo stablo, ni astelije nisu male, ne vidim načina kako to zaštititi po zimi. Ali, lijepo je, boje ne vrište, ne tuku se, zelenilo baš djeluje smirujuće uz plave afričke ljiljane (oni su posebno lijepi u većim skupinama, samo gdje sve to spremiti zimi). Smrčko, guglaj i dalje, naći ćeš ti nešto i za GK.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo i ja iz vrta. Sad si na mom nivou i ja idem samo nedeljom, jer ne stignem. Sad mogu zahvaliti na klimi da je sve ok koliko toliko.
Drago mi je da si našla među mojim postovima nešto korisno, volim podjeliti moja saznanja i što naletim na netu. ![]() Cimi je i moj uzor ![]() ![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Smrcko,svaka čast!Najdraže su mi tvoja i Cimicifugina stranica.Svaka na svoj način uvijek odlična ideja,pomoć,savjet. Jasno da ćeš ti sve to složiti za godinu dvije, znamo da na zemlji ne ide brzo,treba biti strpljiv.
Da se požalim,danas mi završava GO,napuštam vikendicu i svoj dragi vrtić do idućeg vikenda(svaki vikend koji nisam tu je propali vikend).Pozdrav!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Da valjda će doći na red prije
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Draga Smrčkice,kako si samo našla onu lijepu terasu okruženu zelenilom,već sam pomislila kako ste to uspjeli napraviti,ali i to će ti jegnog dana doći na red
![]() ![]() I ja sam pročitala tvoj savjet za dipladeniju,možda ju uspijem prezimiti
![]() |
|
![]() |
|
Još jedna mješavina zemlje za diplandeniju
1 dio vrtne zemlje 1 dio humusa 1 dio pjeska ili perlita 1 dio humusa ( od lišća) i mali dio kreča u prahu Kod kišnice treba biti oprezan jer je možda prekisela za zaljevanje. Zaljevati toplom vodom. Ako je razmnožavate najbolje je to učiniti u mješavinu zemlje i perlita. Dobro je biljku držati na kamenčićima koji su u vodi da bi se povećala vlažnost , ali voda nesmije dodirivati posudu. Presađuje se samo kad vidite da korjen izlazi iz odvodnih rupa. |
|
![]() |
|
Dipandenia - Mandeville - Sundaville
Preživljavanje zimi- najvažnije da bude smještena na što svjetlije mjesto, uz minimum zaljevanja. Najbolje uspjeva u kontejnerskom uzgoju, pa čak i u tlo bi bilo najbolje zakopati sa posudom. Odgovor na ovo je nejasan s obzirom da većina biljaka bolje raste direktno u zemlji. Potreba za suncem je bar pola dana do cijeli dan. Ako je zaštitite od hladnoće i date joj pregršt svjetla cvjetat će cijelu godinu. Na proljeće je polako iznositi na svjetlost i prilagođavati kao što bi i sebe. Odgovara visećim posudama. Optimum za biljku je 15 - 30 stepeni celzijusa. Mješavina zemlje je najbolja 2 dijela zemlje za cvijeće 1 dio ilovače-gline 1 dio pjeska ili perlita i mali dio uglja Ph zemlje 6.6- Đubrit se može u sezoni cvatnje svaki drugi tjedan đubrivom 10-20-10 znači bogatije sa fosforom. Kao zamjena se može u proljeće dodati sporotpuštajuće đubrivo u proljeće. Razlika mandevile i diplandenije je što je mandevila sa manje sjajnim listovima i žbunastija, dok diplandenija može bez skraćivanja doseći 2 metra kao loza. Ako diplandeniji otkidamo vrhove i ona će formirati žbunast oblik. Ako želite potaknuti rast diplandenije orežite je u jesen. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Je, je super si to smislila, i ja bih jednog takvog.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Vjerojatno negdje u Engleskoj, oni čine čuda od svega što dotaknu. Treba se udati za Engleza kao Zvrkić, naravno koji ima vrtlarstvo u genima i pomogućnosti da mu je profesija kuhar i da voli čistiti po kući
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ne mogu vjerovati ovoj ljepoti, gdje je to draga?
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() ![]() Melianthus major Astelia nervosa Pittosporum tobira 'Nanum' Trachelospermum jasminoides Geranium maderense Zantedeschia aethiopica 'Crowborough' Echium pininana Agapanthus africanus Libertia grandiflora Beschorneria yuccoides Ficus carica Lyonothamnus floribundus subsp. Aspleniifolius Laurus nobilis f. angustifolia Phillyrea latifolia Arbutus glandulosa |
|
![]() |
|
Evo nema izvlačenja balkon mi mali... nemam prostoa i druge karifeke, sve se može
![]() ![]() ![]() Arbutus unedo Ficus carica Polystichum Lavandula angustifolia 'Hidcote' Buxus sempervirens Hemerocallis Convolvulus cneorum Olea europea Dicksonia antarctica Agapanthus umbellatus ovatus Gaura linheimeri Hemerocallis Red Rum Cistus x pulverulentus 'Sunset' |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Kamenja ima navučenog, ali krcamo svaki put kao dvije krtice. Očistili smo šume na putu do terena ![]() Moj zadatak će biti popunjavanje rupa i ukrašavanje suhozida cvijećem ![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Šmrčkice puna si predivnih ideja. Suhozid će biti poseban, pogotovo što će tu biti i cvijeća. Uostalom nije drugačije ni moglo biti, s obzirom na tvoju ljubav, trud i brigu za cvijeće
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Krenuli ste!! Super! Baš me veseli, ali znam i koliko je to posla i truda pa vam želim dobru volju i snažne ruke.. Kamenja imaš dovoljno?
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Dugo si proučavala zidanje kamenom - bome lijepo za početak!
|
|
![]() |
|
Ovo još treba posložiti nekih 21 metar ukupno. Bit će dva nivoa zidova od kamena , a između njih će biti zemlja sa cvijećem
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Moj suhozid kreće u realizaciju
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala Baka Bea
![]() Drago mi je da vam se dopada toranj od jagoda ![]() ![]() |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Smrcko,toranj od jagoda DrAMA!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |