Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 82> |
Korisnik | |
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bravo Desert rose, za vrlo kratko vrijeme! Gdje ih drzis? Pitam jer mi ta tacna djeluje siroko za prozorsku dasku. Kod mene se jedan isto "porodio" za samo 40-ak dana, ali nije bio na prozoru vec na komodi metar od prozora. Nije mi jasno ni kako je uspio.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
To je mini plastenik tako da imaju stalnu vlagu. Smjesten je na stolu ali jako blizu prozora pa ima cijeli dan svjetla i malo sunca. Jedna mi je vani jer nisam imala mjesta za nju no i ta je izbacila male listice. Jedino na nju moram vise paziti i cesce je zaliti.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Bravo, kako lijep uspjeh!
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Hvala Bugice, još malo i slijedi teži dio, pronalaženje mjesta gdje ću ih smjestiti...
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
D. rose, dok ne postanu vece biljke i ne budu blizu fazi za cvjetanje, mozes ih staviti bilo gdje van prozorske daske ako na njoj trenutno nemas mjesta. Dakle, jos imas oko 6 mjeseci vremena da smislis mjesto. Vjeruj mi, ja imam nekoliko na ormaricu prilicno udaljene od prozora i normalno izbacuju nove listove.
Ovih dana sam primijetila na dvije koje su na prozoru da im je sredina bas posvijetlila u odnosu na prijasnje stanje, a ti mladi svijetlo zuti listici su tvrdi kao kamen. I samo te dvije ne cvjetaju! Inace, djeluje zdravo i cvrsto. Zna li neko sta je to? Nina, bilo ko? |
|
![]() |
|
fialka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2014 Lokacija: banja di loca Status: Offline Bodovi: 7 |
Poštovani članovi i posjetioci ovog foruma i sajta, želimo da vas obavjestimo da maš mali tim (trio) želi da na ovim prostorima razvije novu dimenziju u uzgoju afričkih ljubičica.Posjedujemo solidnu kolekciju novih hibridnih sorti afričkih ljubičica koji su u drugom mjesecu vegetacije .Takođe posjedujemo i ne malo znanje i iskustvo iz inostranstva u uzgoju te vrste cvijeća koje smo spremni podijeliti sa svim koji su zainteresovani.
|
|
![]() |
|
Divota, ja sam uvijek voljna jos uciti o njima!
Dakle, budite slobodno konkretniji i dajte i neku sliku. |
|
![]() |
|
fialka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2014 Lokacija: banja di loca Status: Offline Bodovi: 7 |
Pošto smo novi na forumu i sajtu potrebna nam je pomoć oko postavljanja fotografija ovdje.Administrator nas upućuje da unesemo web adresu lokacije sa koje bi postavili fotografije,međutim ne vidimo mogućnost postavljanja slika sa vlastitog računara,unaprijed zahvalni.
Možete postavljati slike s vašeg računala. Ovdje vam je link Kako staviti slike . Ovdje možete isprobati postavljanje slika pa kad savladate, postavite u temu: klik Test stavljanja slika na forum. Postovi ispod ovoga će biti obrisani jer vam slike nisu vidljive.
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Desert Rose, odlično!!
Jako,jako lijepo izgledaju!
I u pravu si, najteži dio posla je naći dovoljno mjesta za sve ono što se namnoži..i što bismo htjeli vidjeti u punom sjaju i potencijalu, a to ne ide ako im ne damo prave uvjete.
Kaćunak, to mi izgleda kao ona tvrda krunica, već sam pisala da je to najčešće problem sa svjetlom, u tvom slučaju vjerojatno previše sunca, probaj maknuti na drugačije svjetlo.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Hvala Nina, nadam se da će i dalje dobro napredovati. Konačno sam nabavila perlit pa ću ih kada dođe vrijeme presaditi u prikladniju zemlju.
|
|
![]() |
|
Da, Nina, bas ta tvrda krunica... Presadila sam prije par dana i vec makla na manje svjetla i kao da se vec nesto mijenja.
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Miska, nek je sretno! One ce proviriti za oko mjesec i po-dva. Pazi samo dok se ne prime da se zemlja ne osusi. Kad proviri prvi listic tada rastu munjevito. Zemlja je bas neka mekana i dobra, koja je to zemlja?
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Hvala Kacunak
![]() Zemlja je predobra,zove se balkonia,kupila sam 70 l u Bauhausu Savjetovala mi je prijateljica koja ju kupuje za surfinije,a ona mi je i dala listiće ljubičica. Imala sam jednu koju mi je muž "utopio" dok sam bila u bolnici i sva je sagnjilila.
|
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
Jako su se lijepo dogovorile...
![]() |
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Jesu Desert rose, pun prozor cvjetića
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Nisa, prelijepe su!
![]() |
|
![]() |
|
Evo jedne slike od naših rastućih ljubičica u mini plasteniku.
|
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/ljubicice/69521.aspx -
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |