Echeveria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 52> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pinus ovi tvoji primjerci su fenomenalni
![]() morati ću se preseliti u tvoje susjedstvo, već imam omiljenu susjedu ![]() može li mi koji znalac identificirati ovu echeveriu ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
I joj ! Nitko sretniji od mene . U tom slučaju bi imao dvije omiljene susjede! ![]() Ova tvoja ljepotica je vrlo rijetka na trgu. To je najvjerojatnije Echeveria purpusorum var. laui. Često posjećujem vrtne centre a vidio ju nisam nigdje. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Primate i mene u susjedstvo,ja bi samo gledala vaše lijepe echeverie.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mali kaktus - koje bi mi susjedstvo imali
![]() ![]() pinus, hvala na nazivu, a kupljena je prošli tjedan u plodinama (mjerkala sam je prije još 2 tjedna, a kad sam se vratila i opet je vidjela znala sam da na mene čeka ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() Echeveria pulvinata Ruby |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Procvala ti je
![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Uživam,prelijepo!!!
![]() |
|
![]() |
|
divna je
![]() prezimi na poluotovorenom - u oknu prozora između stakla i grilja, tako da je cijeli dan izložena vanjskim temperaturama i utjecajima, a noću je donekle zaštićena od nižih temperatura koje budu kod nas u dalmaciji ima par pupoljaka, ali crvenih... možda zato što je ipak na hladnijem od tvoje pa su tvojoj žuti cvjetovi jesenas je preživjela i krupu (tuču/grad) koja joj je dosta oštetila listove |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
natalija, tvojoj ljepotici sam se već divila, ali može još jednom, a bome i Pinusova krasotica je baš reprezentativna
![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Pinus, po ko zna koji put, dokazuje da ima izuzetno lijepe i zdrave biljke.
Bravo! |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
A te mlade već cvatu ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
meni je propala ona sa širokim listovima
![]() |
|
![]() |
|
otok predivna je, ove točkice na krajevima listova baš pašu uz boju cvjetića
prihranjuješ li ikad svoje sukulente? (ne mislim samo na echeverie, nego i ostale krasotice koje imaš) npr. tekućim gnojivom za kaktuse |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Nisam nikad dodavala nikakvo gnojivo u moje sukulente, promijenim im zemlju kad ih presađujem i to je sve.
|
|
![]() |
|
Echevieria colorata, stalno tjera nove rozete i lijepo cvjeta. Posađena je mješavinu zemlje za cvijeće, perlita i pijeska. Ta mješavina je sama po sebi siromašna sa hranjivim tvarima. Ja sukulente prihranjujem sa rastopljenim granulatom NPK. To je uravnoteženo gnojivo koje osim ta tri glavna elementa sadrži i cijelu paletu drugih potrebnih mikro elemenata. Mislim da ne postoji univerzalno pravilo prihranjivati ili ne . To je povezano sa supstratom. Ako biljke rastu u supstratu koji sadrži dovoljno hranjivih tvari prihrana nije potrebna, ali je zato poželjno presađivanje kroz određeno vrijeme. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Zarazili ste me,nedavno kupila jednu echeverijunmeni je nekako sama,što to znaći?Hvala vam na preljepim slikama,ma baš guštam,hvala vam.
![]() |
|
![]() |
|
Belina,ovdje je sve zarazno,lijepu echeveriu si kupila
![]() Pinus,kakav je to granulat NPK?Misliš na ovo čime ja gnojim cvjetnjak i vrt vana?Pa naravno i da pohvalim tvoju prelijepu echeveriu
![]() |
|
![]() |
|
Da, to je najobičniji NPK (10 10 10) iz Kutine rastopljen u vrućoj vodi. Isto kao i ti sa njime gnojim vrt, cvjetnjak, sobne dekorativne biljke, sukulente, balkonsko cvijeće i .....
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
nevjerojatno lijepi primjerci
![]() |
|
![]() |
|
![]() Echeveria colorata lindsayana U engleskom govornom području za Echeveriu kažu „kokoš i pilići“, da mi je samo znati zašto ? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |