Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 243> |
Korisnik | |
sandra_sa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Veljača 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ovo na drugoj slici ne vidim dobro, ali ovo sa većim oblim listovima bi moglo biti lysimachia nummularia "aurea"
pogledaj na link je li to baš to http://www.finegardening.com/plantguide/lysimachia-nummularia-aurea-golden-creeping-jenny.aspx |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
1. dracena, a 2. cilindrična sanseveria
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Moguće, dali je trajnica i prezimljuje li vani...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
ako je ova sa slike mislim da prezimljava
mene je lani iznenadila grančica u vrtu, valjda stigla s bijelim ljubičicama od forumaša, sad se malko raširila, nije više samo 1 grančica, ali veselim se njenoj bujnosti jedino što zimi listovi promjene boju - potamne/pocrvene zbog niže temperature |
|
![]() |
|
doktor_f ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 1 |
Nemam nikakvih informacija.http://img541.imageshack.us/i/img1514i.jpg
Hvala ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Rijeka
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() plodovi sa semenkama su donešeni sa mora? |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Koju to biljku ili cvijet u Slavoniji zovu SUMAG ILI SUMAK? Netko mi je želi pokloniti pa me zanima što je to. Hvala!
|
|
![]() |
|
tomo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mira K,
Sumac je začin koji se koristi u grčkoj kuhinji, a on se dobiva od biljke ruj - možda se radi o toj biljci (rhus) |
|
![]() |
|
voki ovo mi jako sliči na pucalinu - Pucalina, grohotuša, pucaljka, COLUTEA ARBORESCENS L. |
|
![]() |
|
iana 2 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdrav svima!
Molim za pomoć oko jednog balkonskog cvjetka. Naime, dobila sam jučer jednu sadnicu balkonskog cvijeta od prijateljice. Ne može se sjetiti kako se zove, ali kaže da naraste oko 30-40 cm, i cca 15 cm u širinu. Potrebno je staviti u visoku teglu jer je padajući. Cvijeta od 5.-9. mjeseca, crvene je boje, a cijet mu izgleda kao jelka, odnosno duguljasto i svaka latica za sebe.
Ne znam bolje objasniti, a nemam pri ruci trenutno fotić da ga poslikam.
Da li je nekome možda ovo šta sam napisala bilo dovoljno da skuži o kojem cvijetu je riječ, odnosno da mi napiše nešto više o njemu?!
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ovo - cvijet izgleda kao jelka baš ne kužim, ali padajuća biljka, crvenog cvijeta - možda russelia
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Molim Vas, koji je ovo grmek???
Prošli tjedan je Stari grad (VŽ) tak divno mirišal!!!! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Lovro,mislim da je to lovorvišnja.
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
@tomo
1. carex (pendula) 2. tekoma, campsis 3. Polygonum bistorta ili amplexicaule - treba vidit kako cvijeta 4. geum za vrstu treba viditi cvat 5. podsjeca me na neku oenotheru (isto treba viditi kakav je cvijet) |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lovro, Mali kaktus je u pravu - to je lovor višnja, imam ju i ja doma i zaista kresno miriše.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Što bi ovo moglo biti? Izraslo iz nepoznatih lukovica.
![]() Kao poriluk neki ![]() ![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |