Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 82> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hehehe, ma čekati ću ja koliko treba. Treba im dugo da krenu s rastom?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Od listića do bebe oko mj i pol-dva,a možda i više.Zalijevaj odozgora dok ne proviri bebica,
a onda odozdola.Moje 4 imaju sve mlade listiće ![]() a kasnije sam još dvije dobila u cvjećarni od poznanice(da ih se riješi)jer ih ne može prodati. O bojama nemam pojma
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Lijepo, budemo dočekale cvjetiće, to ti je iznenađenje. Meni su sve boje krasne.
|
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
MISKA, super ti je ta poznanica! Ja ih imam preko 25, vise i ne brojim, a da imam mjesta jos bih toliko donijela kuci. Neki dan sam kupila novu, bijeli veliki cvijet sa pink tankim rubom, reckav po ivicama, kao suknjica, premeden... Slikati ne znam jos da vam pokazem a silnu zelju imam. Trenutno mi samo sedam cvjeta, puni cvijet, par ima pupoljke, ostale odmaraju i tako naizmjenicno. Ma obozavam ih!
BUGICAZA5, svu srecu ti zelim sa listicima! Ubaci saksiju sa sve tacnom u providnu kesu za zamrzivac, bice im toplije tako sad na jesen dok su na prozoru, a nece gubiti svjetlo i gore ne moras vezati. Na jesen i zimu su mi znali propasti listici dok nisam tako probala i uspjela! Toplota im je kljucna dok pustaju korijenje, a uz prozor nocu zna biti dosta svjeze i hladna im zemlja. Proljece i ljeto definitivno su idealni za zakorjenjivanje, ovo sam proljece "klonirala" cetiri, vrlo brzo nikle i onako malene poklonila, a bas sam neki dan upotrijebila hormon u prahu i jos cetiri listica ubola. Nema ljupkije i skromnije biljke za prozorsku dasku. I za dusu! |
|
![]() |
|
kacunak, hvala ti na iscrpnim informacijama, odmah ću napraviti tako.
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Hvala Nina, ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Bugice drago mi je što si ipak odlučila ponovno pokušati sa uzgojem!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala, hvala!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Lijepo!
![]() |
|
![]() |
|
Lazicka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 10 |
Da li je moguce da africke ljubicice dobijaju zute fleke po listovima od direktnog sunca?
|
|
![]() |
|
Koliko znam, moguće je, ali je moguće da su te fleke i od vode.
|
|
![]() |
|
Lazicka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 10 |
Ne zalivam je uopste puno,u svakom slucaju,hvala :)
|
|
![]() |
|
Lazicka, Bugica je mislila da bi fleke od vode bile ako polijevaš vodu po listovima. Ako na mokar list dođe sunce, može ga oštetiti.
Bugice, demantiraj me ako sam krivo shvatila... ![]() |
|
![]() |
|
Ne budu nikada mokri listovi jer zalivam iz levka!
|
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Zraka sunca kroz staklo spali nježne listove ljubičica.
Moju (da, imam samo jednu!)inače držim na sjeverozapadnom prozoru. Momentalno se nakon dugog razdoblja provedenog na kiši ali u hladu, suši u stakleniku i listići su - bar unazad tjedan dana kad sam ju gledala, bili savršeni. LP |
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
![]() |
|
Nisi, nisi... upravo sam tako mislila, ali kako me nešto zeza komp ili internetska veza...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Moja nova ljubica, mama mi ju je poklonila.
![]() |
|
![]() |
|
Lijepaaaaaa!
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasna je
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |