Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 82> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Golden Leo, tvrda zemlja oko ljubica!!!! to je LOŠE! Sada, kad je već tako, uzmi čačkalicu ili nešto slično, tanko, i nježno, nježno prekopaj tu zemlju, uz rubove pitarića idi što dublje dolje, a na oko 1,5 cm oko listića idi oko pola cm duboko. I razrahljuj je tako stalno, ako se stvrdnjava.
A slijedeći put kad budeš sadio(la), ili presađivao(la) ove, onda se pobrini da napraviš laganu mješavinu, bez toga nema baš uspjeha sa ljubicama. Najlakše se lagana mješavina pravi sa perlitom, pola zemlje pola perlita. Ako nemaš perlita, onda umješaj mahovine, evo sada je ima posvuda za kupiti, pa kupi jedan bunc i čuvaj za ljubice, ili nešto slično, možda netko ovdje zna i druge načine... |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
nema do dobrih savjeta od naše maherice Nine, bravo Nina
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Mahovina - sad sam opet nešto novo naučila. Hvala, Nina!
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Ja sam nakupila mahovine sa dna stabala iz obliznjeg parka, punu kesu, sterilisala i osusila. Jel mogu takvu mahovinu makazama da usitnim, pa mijesam sa zemljom?
|
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Puno hvala Nina, jednu su mi gosti porušili, pukao je list, ali ima korijenje i mladi listići izlaze, nadam se da će preživjeti. Nisam znala za mahovinu i perlit. Svi pišu o perlitu, gdje se on uopće može kupiti? Idem sad prekopati sve ostale.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Nastaviti će ona rasti, bez brige, bitno da korijen nije stradao. Perlita ima u bauhausu, mbm-u ili nekoj takvoj slićnoj trgovini, 3 kg oko 15 kn.
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Kacunak, možeš koristiti takvu mahovinu, nemoj je previše usitnjavati, ja bih samo prstima odvojila smotuljke i ništa više.
Bugice, hvala za taj info za perlit, mene ljudi stalno pitaju, a kod nas u Splitu ja znam samo ducan koji prodaje velike vreće od 50 litara, što je većini ljudi previše. Baš ću pitati ovdje u Bauhausu. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Nema na čemu.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Ma moram i ja da prokomentarisem jer je ocigledan napredak, samo tako nastavi!
Vidim ova desna se umnozila, u tegli je sveukupno tri ![]() |
|
![]() |
|
Da, da, jako me vesele...
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Bugice, vesele smo i ti i ja!
![]() |
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Bugice divne su ti <3 Otići ću u petak u Baumax da vidim ima li ondje :) Meni se jedna kovrčava primila jupiiii!!!
|
|
![]() |
|
desert rose, jako lijepo rastu i to me zaista raduje.
![]() golden leo, i moj listić kovrčave koji si mi poslala se lijepo zakorijenio, čekam da provire bebice.
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Lijepa je. Lijepi, veliki listovi.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
ivana327a ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2015 Lokacija: Vrbova Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivana327a ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2015 Lokacija: Vrbova Status: Offline Bodovi: 2 |
Ja ih imam 7ljubicica. Dva puta godisnje cvatu.Pozz svima
|
|
![]() |
|
Hvala i dobro nam došla!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |