Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 82>
Korisnik
Poruka
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2014 u 05:18
Golden Leo, tvrda zemlja oko ljubica!!!! to je LOŠE! Sada, kad je već tako, uzmi čačkalicu ili nešto slično, tanko, i nježno, nježno prekopaj tu zemlju, uz rubove pitarića idi što dublje dolje, a na oko 1,5 cm oko listića idi oko pola cm duboko. I razrahljuj je tako stalno, ako se stvrdnjava.

A slijedeći put kad budeš sadio(la), ili presađivao(la) ove, onda se pobrini da napraviš laganu mješavinu, bez toga nema baš uspjeha sa ljubicama.
Najlakše se lagana mješavina pravi sa perlitom, pola zemlje pola perlita. Ako nemaš perlita, onda umješaj mahovine, evo sada je ima posvuda za kupiti, pa kupi jedan bunc i čuvaj za ljubice, ili nešto slično, možda netko ovdje zna i druge načine...

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2014 u 09:45
nema do dobrih savjeta od naše maherice Nine, bravo NinaClap
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2014 u 16:23
Mahovina - sad sam opet nešto novo naučila. Hvala, Nina! Hug
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2014 u 17:34
Ja sam nakupila mahovine sa dna stabala iz obliznjeg parka, punu kesu, sterilisala i osusila. Jel mogu takvu mahovinu makazama da usitnim, pa mijesam sa zemljom?
Na vrh
Golden Leo View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 143
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Golden Leo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2015 u 15:01
Puno hvala Nina, jednu su mi gosti porušili, pukao je list, ali ima korijenje i mladi listići izlaze, nadam se da će preživjeti. Nisam znala za mahovinu i perlit. Svi pišu o perlitu, gdje se on uopće može kupiti? Idem sad prekopati sve ostale. 
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2015 u 19:02
Nastaviti će ona rasti, bez brige, bitno da korijen nije stradao. Perlita ima u bauhausu, mbm-u ili nekoj takvoj slićnoj trgovini, 3 kg oko 15 kn. Smile
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2015 u 06:21
Kacunak, možeš koristiti takvu mahovinu, nemoj je previše usitnjavati, ja bih samo prstima odvojila smotuljke i ništa više.

Bugice, hvala za taj info za perlit, mene ljudi stalno pitaju, a kod nas u Splitu ja znam  samo ducan koji prodaje velike vreće od 50 litara, što je većini ljudi previše. Baš ću pitati ovdje u Bauhausu.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2015 u 09:10
Nema na čemu. Smile
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 18:30
Evo mojih, narasle su - desert rose, vidi tvoje/moje ljepotice... Heart ako usporediš fotkicu s prethodne stranice, vidi se kako su popunile teglicu...
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2015 u 10:15
Ma moram i ja da prokomentarisem jer je ocigledan napredak, samo tako nastavi!
Vidim ova desna se umnozila, u tegli je sveukupno tri  
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2015 u 13:01
Da, da, jako me vesele... smile213
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2015 u 16:34
Bugice, vesele smo i ti i ja! smile188 Sve ljubičice koje sam poklonila žive su i zdrave, a neke su već i cvjetale...
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Golden Leo View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 143
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Golden Leo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2015 u 20:28
Bugice divne su ti <3 Otići ću u petak u Baumax da vidim ima li ondje :) Meni se jedna kovrčava primila jupiiii!!!
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2015 u 09:21
desert rose, jako lijepo rastu i to me zaista raduje. smile127
golden leo, i moj listić kovrčave koji si mi poslala se lijepo zakorijenio, čekam da provire bebice. smile72
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2015 u 19:28
moja plava

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 50
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2015 u 19:29
Lijepa je. Lijepi, veliki listovi.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2015 u 09:27
En, baš je lijepa. Heart

Ne mogu se pohvaliti s cvjetićima ali ipak lijepo rastu, a i kovrčava je dobila bebice

čeka se podmladak plavih
Na vrh
ivana327a View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana327a Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2015 u 13:23

Na vrh
ivana327a View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana327a Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2015 u 13:25
Ja ih imam 7ljubicica. Dva puta godisnje cvatu.Pozz svima
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2015 u 08:43
Hvala i dobro nam došla! smile73
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.