Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 94>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2011 u 18:07
I još jedna.smile156
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 22:34
Evo opet moje šaltirane ljubimicesmile213
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 13:48
Pinus,
stvarno je bujna vec sada,jedva cekam da vidim cvet kakav ce da bude,vidim da ce to uskoro biti....moja Pelargonija sto sam je spominjala je bila u istnu visoka i do 1m a i listovi su bili slicni i tvojoj,a cvet je bio tamno crven i tamno roza...jako je bila bujna i kao sto rekoh spustala se samo tek toliko koliko je visina saksije...vrlo zahvalna za uzgoj.
Cekacu jos cvet da joj vidim,pa da uporedim smile219
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 09:03
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Lijevo na slici je Pelargonija zonale. Desno je Pelargonija Kaliope. Slikao sam ih zajedno tako da dobite bolji dojam o njenom habitusu. Naravno za one forumaše koji sa njom do sada nisu bili upoznati. To su ovogodišnje mlade Pelargonije jednake starost . Desna Kaliopa izgleda kao Pelargonija zonale na stereoidima.
Gospođa kod koje sam ju kupio savjetovala je sadnju u viseće tegle, navodno tako najljepše izgleda. No ja sam se ipak odlučio za malo višu teglu, nadam se samo da nisam pogriješio.

Olja za sada ne mogu reći ništa niti pozitivno niti negativno o Pelargoniji calliope. Boja cvijeta je tamno crvena a sama izgleda kao tri puta uvećana Pelargonija zonale. Navodno naraste do visine od 60 cm (?) a u širinu otiđe navodno do 1m (?). U vrtnom centru gdje sam ju kupio preporučili su sadnju u viseće košare. Odustao sam od toga jer kod mene stalno puše i posadio sam Kaliope u malo veće tegle.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 08:58
.
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 00:02
Pinus,
hajde nam slkaj te nove pelargonije calliope ako ikako mozes,bas sam znatizeljna da ih vidim,mislim da sam pre dve godine imala neku sa tim nazivom ako se dobro secam bila je polupuzeca,vrlo bujna...
Na vrh
nala View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nala Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 13:17

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/5f3241f0-014.JPG" />
Pelargonium zonale. Samo da vam pokažem boju ovogodišnjih :

obožavam pelargonije... posebno u ovoj boji...

pozdrav svima
Na vrh
Tratincica44 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 10:14
Orchid, pelargonije ne vole previše vode. Ja ih zalijevam cca. svaki drugi dan ili po potrebi, tako što najprije prstom provjerim zemlju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 23:28
Tratinčica ova crveno bijela je prošlogodišnja.

Ove godine sam nabavio dvije Pelargonije calliope ima li tko iskustva sa njima?
Na vrh
orchid View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orchid Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 12:54
Originalno poslano od člana Tratincica44 Tratincica44 napisao:

Orchid, prema mojem iskustvu pelargonija i sulfinija ne idu skupa u istu vazu (barem ne kod nas na moru) s  obzirom da sulfiniju treba i do dva puta dnevno obilno zalijevati, a pelargonija to ne trpi. Bakopa je u redu, ali ona za razliku od pelargonija traži polu do sjenovito mjesto. A tamijan (zeleno-žuto-bijeli listovi) - naraste i do 1 m u duljinu, ali moram priznati da ide i u širinu. Ja u žardinjeru od 60 cm stavim jedan tamijan u sredini i dvije pelargonije sa strane ili obrnuto i bude predivan, a povrh svega i miriše.
Tratty, hvala na poruci. Ja sam mislila da i pelargonije ljeti treba dva puta dnevno zaljevati, moram jos da ucim Embarrassed Smile

Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 10:21
Meni najdraža boja, neka karmin crvena

Tena 28.3.2010
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 14:47
Pinus, joj predivna je. Šta je to ovogodišnja? Šta se tiče špricanja i ja koristim Confidor i ok je.
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 14:45
Orchid, prema mojem iskustvu pelargonija i sulfinija ne idu skupa u istu vazu (barem ne kod nas na moru) s  obzirom da sulfiniju treba i do dva puta dnevno obilno zalijevati, a pelargonija to ne trpi. Bakopa je u redu, ali ona za razliku od pelargonija traži polu do sjenovito mjesto. A tamijan (zeleno-žuto-bijeli listovi) - naraste i do 1 m u duljinu, ali moram priznati da ide i u širinu. Ja u žardinjeru od 60 cm stavim jedan tamijan u sredini i dvije pelargonije sa strane ili obrnuto i bude predivan, a povrh svega i miriše.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 14:18
Tratincica44, od fungicida ništa. A od insekticida Confidorom SL 200. Špricam samo jedan puta tokom sezone. Dobro da si me podsjetila učiniti ču to ovih dana.

U zadnje vrijeme volim miješati boje cvijeća. Više puta to ispadne dobro ponekad pa ne. Evo jedna moja crveno bijela pelargonija:

Na vrh
orchid View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orchid Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 13:38
Originalno poslano od člana Tratincica44 Tratincica44 napisao:

Draga Orchid, Pelargonije zonale su predivne biljke koje do kasno u jesen cvatu. Ako ste željeli da vam cvijeće visi možda možete između njih ubaciti ono što ste u startu željeli.

Hvala na porukici, valjda cu se snaci nekako u ovoj novoj ulozi. Sve informacije o ovim biljcicama, ukljucujuci nazive i karakteristike, pocela sam prikupljati tek prije desetak dana. Mislila sam mozda dodati bijelu bakopu ili zutu surfiniju...Smile
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 12:55
Pinus, što Vi koristite od fungicida i insekticida za pelargonije?
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 10:55

Draga Orchid, Pelargonije zonale su predivne biljke koje do kasno u jesen cvatu. Ako ste željeli da vam cvijeće visi možda možete između njih ubaciti ono što ste u startu željeli.

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2011 u 10:37
Draga Snješkice, hvala Vam na tako brzom odgovoru. Jučer sam bila u jednom vrtnom centru u Rijeci i vidjela sam te tzv. čepove od kuglica za prihranu. Kad sam prije mjesec dana presađivala pelargonije, koristila sam Optimus zemlju - tip koji je namjenjen baš za pelargonije, a unutra sam umiješala prihranu "Cvijetko" u količini koja je bila naznačena na pakiranju. Tu kombinaciju Optimus + Cvijetko mi je preporučila prijateljica koja ima predivne pelargonije velike i zdrave svake godine. Ne prihranjuje ih nijednim od ostalih preparata, nego samo voda, a njezine pelargonije posađene su u velike kamene tegle. Moje je mišljenje da se kamene tegle ne užare kao plastične žardinjere i pri tome ne dolazi do paleži korijena pa biljka lakše napreduje.
Aktivnost Cvjetko prihrane traje 6 mjeseci, pa ću krajem lipnja u žardinjere ubaciti prihranu prema Vašoj preporuci, jer za sada smatram da bi kombinacija tih dvaju preparata bila prejaka za biljku koja je tek u fazi kada pokreće svoj rast i cvatnju.

Silvestra, zahvaljujem se na brzom savjetu. Eto, moram priznati da se ovdje uvijek vidi nešto novo. Prvi put čujem za prihranu balkonskog cvijeća sa Kan-om? Kako on djeluje? A također zanima me koliko koprive moraju odstajati da bi ih se moglo iskoristiti i u kojim dozama ih se razrjeđuje?
Na vrh
orchid View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orchid Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 10:05

Orchid dobro došla na forum i među cvijetoljupce.
Ma uživati ćeš ti i u svojim Pelargonijama zonale. Redovito zalijevaj, prihranjuj nekim uravnoteženim gnojivom. Odstranjuj cvjetne stapke pri bazi i one će obilno cvjetat do prvog mraza.
Hvala, tek sam se ovog proljeca istinski zaljubila u cvijece...Smile
Cak sam i uslikala svoje pelargonije kako bih mogla pratiti njihov razvoj u etapamasmile64
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 23:10
Orchid dobro došla na forum i među cvijetoljupce.
Ma uživati ćeš ti i u svojim Pelargonijama zonale. Redovito zalijevaj, prihranjuj nekim uravnoteženim gnojivom. Odstranjuj cvjetne stapke pri bazi i one će obilno cvjetat do prvog mraza.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.