Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 136> |
Korisnik | |
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gricka, Justa je prekrasan, jedva čekam da moj procvjeta!
![]() I Comtesse također, baš mi je drago kaj je imam! A moja imenjakinja je famozna, nema veze kaj joj treba da se dugo otvori, kad jednom uspije očarava! Sličnost je očita jel da?
![]() ![]() |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Hvala Klimatis i D.i.n.a. Narasti će cvjetovi Comtesse ne boj se. Justini su izgleda manji ali su stvarno prelijepi i ima ih puno. Radujem se Klimatisice što ćete ići po njega.
Šta možeš D.i.n.o. kad ste si slične. Usput drago mi je da štimaju etikete i klematisi.
![]() |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Pozdrav,ove godine prvi put isprobvam s clematisom, kupila sam pillu( mislim da se tako zove), posadila ga u teglu i sad je pun pupova i lijepo se rasirio. Zanima me ako ima tko iskustva da li je dobro da se prve 2 godine ostavi u tegli pa tek 3 god sadi u zemlju kako bi bolje razvio korijenov sustav ili to nema veze i da li ga treba pincirati da bi bio bujniji?
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Waterlily samo ti želim reći da je moj avant garde uistinu avant garde. Odgovara etiketi. Je li tvoj procvjetao?Ali mi se čini da je purpurea plena elegans također avant garde. Totalno isti klematisi samo što ovaj drugi još nije počeo cvjetati. Vidjet ćemo. Hvala Bogu makar jedan OK
![]() Jedva čekam da prestane kiša pa ću ga uslikati. |
|
![]() |
|
Keeka ako si ga već stavila u teglu ostavi ga do idućeg proljeća pa onda u zemlju. Ojačat će mu korijenova bala.
Inače kod mene dok jackmanii luduje... ![]() |
|
![]() |
|
Rebecca svakih nekoliko dana daje samo po jedan cvijetak...
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ovaj crveni je posebno lijep.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Hvala Milice7. Danas nakon što je konačno prestala kiša pojavio se i prvi cvjetić Blue Angela
![]() |
|
![]() |
|
Valjda radi kiše i nešto hladnijeg vremena avant garde nikako da se otvori do kraja. Ovako izgleda već dva dana
![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
I moj klematis je konačno procvao. Nešto kasnije nego proteklih godina. Nemam pojma koji je možda Jackman ili ?
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
To je Jackmani superba
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Hvala Gricka.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Nama comtesse već drugu godinu šteka. Prošlu jesen sam ga izvadio iz vrta i vratio u teglu, nekakvi ostatak korjenčića. Pojerao je u rano proljeće i onda se osušio. Sad opet tjera neke pupove. Ali otkad smo ga kupili prije par godina najkržljaviji je.
The president nam je jedva preživio zimu, ali eto opet tjera pomalo. Zašto nam nije cvao Jan Lindmark ovo proljeće??? Što mu se moglo dogodit?? |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Promijenite Com. mjesto (u polusjenovito).
President ne bi trebao imati problema.
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Gricka, nevjerojatno kako je kod vas Rebecca crvena, gledala sam taj isti clematis kod Flavije, njezin je sve više ljubičast kako cvijet stari, s tim da odpočetka nije crven kao vaš... Dal to ovisi o tlu možda? ili klimi?
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Najviše ovisi o položaju, ako su izloženi puno suncu, lako gube boju, izblijeđuju, mislim da nije do zemlje nikako.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
neumorno cvijeta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Savršen je! Moj se nikad nije tako lijepo razgranao. Za razliku od Montane Rubens koja jako lijepo raste, cvjeta...
|
|
![]() |
|
Jako je lijep Bromelija. Svaka pohvala.
Ne znam D.i.n.a. I ja sam vidjela boju Flavijine i nije mi jasno zašto joj je takva. Doduše takvu boju sam vidjela npr u Obiju kod nas kad dugo stoje procvjetani. Ovaj novi cvijet koji je procvjetao je uistinu baršunasto crven. Inače je zasađen uz ogradu tako da samo tijekom podneva ima direktnog sunca. Možda je kvaka u tome. ![]() |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Gricka, hvala na savjetu, za sada dobro napreduje i napokon mi je dao prve cvijetice, a inace je pun pupova
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |