Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 82> |
Korisnik | |
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=KE0_d_E6NMk#t=21.097097
ZIZZA, evo za tebe jedan link kako presaditi previse izraslu ljubicicu koja "leži". Nadam se da ce link uspjeti, nesto mi ne da da postavim ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
https://youtu.be/KE0_d_E6NMk
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kiki2008 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2016 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 6 |
Kaćunak, hvala (ponovo) na savjetima:)
Jučer sam presadila i usput razdvojila ljubičice onako kako si pojasnila. Nažalost bila si upravu:( Korijen je kod dvije počeo truliti:( Ali sam skinula dosta listova, pa je 'vrat' bio duži. Odrezala sam sve do zdravog dijela korjena/vrata, pa se nadam da će se oporaviti. Koliko vremena treba proći da bi se vidjelo da li su se primile. Lijep pozdrav za moju Bosančicu ![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Kiki, super si to obavila! Trulež se širi i kad bi dosla do vrha ne bi im bilo spasa, ovako ces bar pokusati. One vec za sedam dana na tom vratu puste male žilice /on treba biti prekriven zemljom/
ali ukorijenjena dobro bi trebala biti za nekih mjesec dana. Da se primila i da si posao obavila dobro, znaces po novim listicima koji budu rasli u sredini. Nemoj biti nestrpljiva vec zaboravi na njih na mjesec, dva i samo povremeno malo polij. Srećno ![]() |
|
![]() |
|
Zizza ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 33 |
Kacunak, hvala ti puno, ali ja bih tebi pošto se tako kužiš u te naše drage biljčice prije akcije presađivanja poslala sliku (samo mi pliz još kaži kako da ju postavim) pa da ti vidiš je li to isti slučaj ko sa linka. zašto sam tako oprezna možda se pitaš možda i ne, ali svejdeno zašto sam tako oprezna? naime, to je ljubičica od moje pok.bake (koja mi je bila osobito draga i koja je tako naprasito otišla s ovog na drugi svijet :( ), a koju je ona poklonila mom mužu kad su se njih dvoje prvi put sreli. i sad, ja imam dakle, nešto što je ona uzgajala i što je bilo njeno, a živi je organizam :) :) pa ko da imam nju svaki dan pored sebe :) .... sve u svemu hvala ti do neba na linku
|
|
![]() |
|
Zizza, sjecam se te price o tvojoj velikoj ljubicici
![]() Pisala si o tome jos 2013 na ovoj temi, i ostalo mi je u sjecanju. Sto nam se cesce ne javis? Sto se tice slika, ista sam ti. Ja sam davno htjela otvoriti ovde svoju temu da vam pokazem svoju kolekciju ljubicica i svo ostalo cvijece, ali nikako da sjednem i naucim stavljati slike ![]() Znam ja i bez slike po tvom opisu sta je u pitanju, previse je izrasla i nagnuta izlazi iz saksije. Ako nesto ne preduzmes i ne skratis korijen, uginuce ti tako. Za pocetak, pobodi par listova u saksijicu i dobro zalij, pa zavezi skupa sa pitaricem i tacnicom u kesu za zamrzivac i stavi na svijetlo mjesto. Tako ne moras mjesec dana otvarati, jer nece gubiti vlagu a korijen ce puno brze razviti u toj vlazi. Posle mjesec dana skini sacekaj jos oko mjesec, i imaces puno mladih biljcica a osiguraces i sacuvanu uspomenu na baku. Maticnu biljku sto prije vadi iz pitara i ukucaj na netu "African violet long neck", i izaci ce gomila video klipova na you tube-u kako da je presadis. Vjeruj mi, lako je. Kad joj poskidas lisce, malo noktom njezno skini suvu pokoricu s vrata, da moze pustati novi korijen tu. I nju zavezi kao listove, za sedam dana skini i pocece novi listici. Kad skidas lisce, ne zali, lakse ce se primiti ako ima manje lisca a korijen odrezan. |
|
![]() |
|
https://www.youtube.com/watch?v=2ALfJSi17OY
|
|
![]() |
|
Evo, ovo iznad samo "poplavi" i klikni na "open link" desnim klikom
![]() Ajd javi jel uspjelo. Ja mislim da tvoja ljubicica otprilike ovako izgleda. Samo pogledaj sta zena radi i uradi tako. |
|
![]() |
|
PetraPetra ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2016 Lokacija: Daruvar Status: Offline Bodovi: 1 |
Pozdrav. Nova sam ovdje
![]() Je li netko za razmjenu listića? |
|
![]() |
|
Zizza ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 33 |
e drago mi je da se sjećaš.. nisam bila sigurna jesam to već tu pisala ili sam nekom u živo pričala ;) a niam imala snage tražit unazad :). joooj hvaaala ti za ovo objašnjenje i ohrabrivanje, to baš trebm, jer mi je dosta biljaka uginulo, tipa drecena :/ sve u svemu, ništa, prionit ću onda na posao sljedeći tjedan (jel ok ovo vrijeme sad za presađivanje?). e a jel mogu kako te listove sačuvat, da probam pelcat, kak se to radi ? :) jel to ovo što naprijed navodiš?
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Nego, gdje nam je desert rose? Voljela bih da vidi kako je napredovala dust stormica.
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Aubrieta ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2015 Lokacija: Županja Status: Offline Bodovi: 13 |
bugicaza5 - ako smijemo znati - koliko ste dugo čekali da vam se pojavi cvijet ?
|
|
![]() |
|
Miska, hvala.
![]() Aubrieta, poprilično, dobila sam je kao malenu prošle godine, a cvate sad.
![]() |
|
![]() |
|
Bugi, divna je! Znam kakva je radost dugo cekati i docekati njihove cvjetove
![]() ![]() A kod mene sta je novo... Vidim rasut mi polen na pokojem cvjeticu, taknem prašnik i imam šta da vidim... Maaaaalecke Trips bubice u cvijetu! ![]() I ja se pitam gdje je Desert Rose toliko dugo ![]() |
|
![]() |
|
Kiki2008, kakvo je stanje s tvojim ljubicicama? Jesi li ih uspjela spasiti?
|
|
![]() |
|
Kacunak, hvala, baš sam se razveselila. Na koji način rješavaš tripsiće?
|
|
![]() |
|
Uklonim sve cvijetne stabljike i pupoljke i ne dozvolim cvjetanje narednih par mjeseci
![]() ![]() Jer Trips se hrani polenom, a neko vrijeme moze da prezivi na listu kad nema cvijeta. Ako ne dozvolis cvjetanje nekoliko mjeseci, ugiba od gladi a i reprodukcija se zaustavlja. Sta da ti pricam, bas sam tuzna. Sve su mi u cvijetu i najljepse cvjetaju u ovo doba godine. |
|
![]() |
|
E, onda je to pravi problem i baš mi je žao da su ta stvorenja spopala tvoje ljubice. Nisam detaljno proučavala... hvala na informaciji.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |