Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bergenijino cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bergenijino cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 67>
Korisnik
Poruka
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 21:34
sve zgodno ali zaljubila sam se u onu narančasto -žutu gladiolu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 22:42
Ma da, gladiola je baš posebna...
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 17:04
Divno....uključivši i žutu kuću.....moja najdraža boja je isto žuta...
smile55
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 17:29
Bok! Hvala svima, drago mi je davam se sviđa. A što se tiče krađa idjea, tu smo za to. Stavljamo slike svojih vrtova, pa ako se kome što sviđa slobodno nek uzme i primijeni sebi doma!
Tiljo, delosperma je pustinjska ruža. Samo što njih ima puuuuno vrsta, ali meni najdraža i najzahvalnija (što se tiče cvatnje) ova roza. Imam i crvenu i žutu ali one slabije cvjetaju! Volim ih jer ne trebaju veliku njegu, puno zalijevanja, a cvatu cijelo ljeto!

Timijana ima više vrsta. Ja ih imam tri!
Prava majčina dušica je thymus vulgaris!
Osim nje imam jedan puzavi - thymus praecox - s lijepim ljubičastim cvijetom i thymus Doone Walley -limunkasti miris.
Ako želiš mogu ti poslati thymusa!
Živim u Istri (unutrašnjost), pa ako preko ljeta navratite, dođite na kavu. Naći će se i koji kolačić! Svježi sok - svakako! A popit ćemo ga u hladovini ispod albizie!smile78
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 17:37
    Bergenija, zahvaljujem na pozivu (iako se ne odnosi fala Bogu samo na mene) ako ako ako nekad naiđem na tvoj teren obavezno je  smile142
a tako važi i za tebe za Split     smile166
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 17:40
    Bergenija pođi na forum razgovor uz kavu vidi šta je Branka napisala
Na vrh
TILjO View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 546
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TILjO Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 23:02
Bergenia, hvala ti na informacijama. Znači delosperma je pustinjska ruža. OK... Ja imam isto ovu pink roza. Dobio sam od Branke, nekakav timijan, ima žućkasto obrubljene listiće i ljubičasti cvijet, a miriši na limun. Inače, hvala na ponudi, ali ima jedan moj kolega isto nekakve, pa budem kod njega pokupio... Da mi ih sada ne šalješ iz Istre. Svejedno hvala...
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2008 u 12:38
Bergenia, već sam ti pohvalila prekrasno cvijeće, Tongue ne znam koliko sam već puta prelistala tvoje sličice!
Ja bih napravila kamenjar pred ulaznim vratima, a tamo je većina dana
hlad, možda 2 sata ima sunca.
Koje biljke bi tu uspijevale?
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2008 u 14:35
Bok ljiljana3! Hvala na lijepim riječima!
Tvoj kamenjar znači bio bi sušta suprotnost mome.Nuke Moj kamenjar je na čistom suncu i to većinnu dana. Stoga imam i biljčice koje vole sunce.
Koje bih ti biljčice mogla preporučiti?! A nisam ni veliki stručnjak?!Confused
Budem malo pogledala što imam, što mogu naći u svojim knjigama pa ti javim!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 08:00
Jutros nitko osim mene nije na forumu, pa sam opet malo pogledala tvoje cvijeće i naravno divila se svemu, ovogodišnji clematis pun cvjetova, pa ona dvobojna gladiola, ma morat ću to vidjeti u živo jednom prilikom.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 11:17
Bergenia gde su nove slicice ?
Na vrh
kaća43 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaća43 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 11:31
bergenija gledajuc tvoje cvijece bas sam se nauzivala.stvarno imas u cemu gustat,od terase,okucnice do kamenjara,nezna se sto je lijepse.one hortenzije su za past u nesvjest,kolike su samo.smile141
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2008 u 09:33
Sve je prekrasno. Imaš dovoljno biljaka za mali botanički vrt.
A čuj, od ovih vrućina dosta biljaka propadne, nažalost. Ni kod nas u Slavoniji nije puno bolja situacija. Suša, vrućine.... No bliži se Gospa, a narod kaže da jesen stigne s prvom kišom nakon Gospe.

Kuća i neobično zanimljivo izvedena ograda balkona (tu ideju ću ti ukrast, ako smijem?Tongue) su me oduševile. Moderna verzija mediteranskog stila gradnje. Ne odskače od tradicije, a opet odiše modernim vremenima. I terase i staze obložene kamenom, pa savršeno uklopljeno cvijeće i drveće, travnjak.... Stvarno divno.
Puno inajmljivača soba bi se trebalo ugledat na tebe. Vidio sam dosta njihovih dvorišta, koja tvom vrtu nisu ni do koljena. Ma kakvog koljena! Mikroskopom ih treba tražit pored nogu tvoga vrta. Bravo još jednom.Clap
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 12:44

smile56

Prvo se želim zahvaliti VELIKOM GOGU na pohvalama!smile211
Drugo želim se ispričati ljiljani što kasnim s odgovorom. Ne želim se ispričavati ali toliko se toga nakupilo u zadnje vrijeme.
Za kamenjar u sjeni moje preporuke biljaka bile bi sljedeće;
- pakujac (niže i više vrste) ima ih u svim bojama
- đurđice (koje ja obožavam bijele i roza)
- bergenia - starinsko cvijeće koje su imale naše bake
- brunnera macrophilla ili kavkavska potočnica (prelijepo plavo cvijeta u proljeće)
- encijan (OBAVEZNO) - moj favorit
- geranium ili iglica (niže vrste) postoje razne boje  i dobri su pokrivači tla
- neke vrste phloxa ili puzavog plamenca (divaricata i stolonifera) u raznim bojama
- dvornik ili polygonum affine (cvate cijelo ljeto zanimljivim roza cvijetovima)
- vinca ili mali zimzelen (puzajući i brzo se širi - agresivan)
- pulmonaria visionarii ili plućnjak (lijepa biljka i ljekovita)
ajuga reptans (zanimljivih listova i s plavim cvijetovima)
......
Vjerojatno ima još puno cvijeća ali ja imam te vrste koje se bore na suncu, a uz malo hladovine bile bi puno ljepše: Ja uz nih uvijek posadim neko veće cvijeće tako da imaju blagi dojam da su u hladovini!

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 13:43
Bergenija ovaj prijedlog je fantastičan, pa ništa neću reći, već ću se uhvatiti posla.
RIJEKA

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2008 u 14:27
Bok cvjetoljupci!
Nema me dugo sa sličicama,ha?
Pa i nemam se baš čime pohvaliti pa šutim, čitam i uživam u vašim postovima!
No baš da mi cijelo vrijeme ne bude vrt na zadnjem mjestu evo nekoliko sličica uslikanih prije par dana - friške sličice!
Prostor u kojem s knjigom (lagano ljetno štivo) provodim većinu vremema;
Okružena sam kućnim i balkonskim biljem!
- kućno bilje uživa u hladovini albizie i ispod suncobrana:
- balkonsko; fuksije i begonije cvjetaju stalno i obilno;

U blizini imam i malo kaktusa, ovaj je upravo procvjetao;

U vrtu ništa posebno;
- gailardije

- cinije i cvijeće kojemu ne znam ime;

- cvjetaju sitni zvončići i dature (šteta što im cvijet traje samo jedan dan);

- u zraku se osjeća jesen jer sedumi se spremaju na cvatnju;

Do novih sličica - smile177
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2008 u 14:30
P.S. Evo kaktusića;

Ovaj photobucket me počeo malo zezati, morat ću ga smile42
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2008 u 14:45
jedva čekam da se jednom tako ne budem imala s čim pohvaliti Big%20smile
jel tvoj sedum cvjeta roza.....ako nije da se trampimo Smile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2008 u 21:11
Joj, plavi zvončići su ti baš smile227 Sličan je dvogodišnjem, ili?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2008 u 21:33
Plavi su zvončići predivni, a sedum cvjeta i kod mene - da bliži se jesen.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 67>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.