Bergenijino cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 67> |
Korisnik | |
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sve zgodno ali zaljubila sam se u onu narančasto -žutu gladiolu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ma da, gladiola je baš posebna...
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Divno....uključivši i žutu kuću.....moja najdraža boja je isto žuta...
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Bok! Hvala svima, drago mi je davam se sviđa. A što se tiče krađa idjea, tu smo za to. Stavljamo slike svojih vrtova, pa ako se kome što sviđa slobodno nek uzme i primijeni sebi doma!
Tiljo, delosperma je pustinjska ruža. Samo što njih ima puuuuno vrsta, ali meni najdraža i najzahvalnija (što se tiče cvatnje) ova roza. Imam i crvenu i žutu ali one slabije cvjetaju! Volim ih jer ne trebaju veliku njegu, puno zalijevanja, a cvatu cijelo ljeto!
Timijana ima više vrsta. Ja ih imam tri!
Prava majčina dušica je thymus vulgaris!
Osim nje imam jedan puzavi - thymus praecox - s lijepim ljubičastim cvijetom i thymus Doone Walley -limunkasti miris.
Ako želiš mogu ti poslati thymusa!
Živim u Istri (unutrašnjost), pa ako preko ljeta navratite, dođite na kavu. Naći će se i koji kolačić! Svježi sok - svakako! A popit ćemo ga u hladovini ispod albizie!
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Bergenija, zahvaljujem na pozivu (iako se ne odnosi fala Bogu samo na mene) ako ako ako nekad naiđem na tvoj teren obavezno je
![]() a tako važi i za tebe za Split ![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Bergenija pođi na forum razgovor uz kavu vidi šta je Branka napisala
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Bergenia, hvala ti na informacijama. Znači delosperma je pustinjska ruža. OK... Ja imam isto ovu pink roza. Dobio sam od Branke, nekakav timijan, ima žućkasto obrubljene listiće i ljubičasti cvijet, a miriši na limun. Inače, hvala na ponudi, ali ima jedan moj kolega isto nekakve, pa budem kod njega pokupio... Da mi ih sada ne šalješ iz Istre. Svejedno hvala...
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Bergenia, već sam ti pohvalila prekrasno cvijeće,
![]() Ja bih napravila kamenjar pred ulaznim vratima, a tamo je većina dana
hlad, možda 2 sata ima sunca.
Koje biljke bi tu uspijevale?
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Bok ljiljana3! Hvala na lijepim riječima!
Tvoj kamenjar znači bio bi sušta suprotnost mome.
![]() Koje bih ti biljčice mogla preporučiti?! A nisam ni veliki stručnjak?!
![]() Budem malo pogledala što imam, što mogu naći u svojim knjigama pa ti javim!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jutros nitko osim mene nije na forumu, pa sam opet malo pogledala tvoje cvijeće i naravno divila se svemu, ovogodišnji clematis pun cvjetova, pa ona dvobojna gladiola, ma morat ću to vidjeti u živo jednom prilikom.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Bergenia gde su nove slicice
![]() |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
bergenija gledajuc tvoje cvijece bas sam se nauzivala.stvarno imas u cemu gustat,od terase,okucnice do kamenjara,nezna se sto je lijepse.one hortenzije su za past u nesvjest,kolike su samo.
![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Sve je prekrasno. Imaš dovoljno biljaka za mali botanički vrt.
A čuj, od ovih vrućina dosta biljaka propadne, nažalost. Ni kod nas u Slavoniji nije puno bolja situacija. Suša, vrućine.... No bliži se Gospa, a narod kaže da jesen stigne s prvom kišom nakon Gospe.
Kuća i neobično zanimljivo izvedena ograda balkona (tu ideju ću ti ukrast, ako smijem?
![]() Puno inajmljivača soba bi se trebalo ugledat na tebe. Vidio sam dosta njihovih dvorišta, koja tvom vrtu nisu ni do koljena. Ma kakvog koljena! Mikroskopom ih treba tražit pored nogu tvoga vrta. Bravo još jednom.
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
![]() Drugo želim se ispričati ljiljani što kasnim s odgovorom. Ne želim se ispričavati ali toliko se toga nakupilo u zadnje vrijeme.
Za kamenjar u sjeni moje preporuke biljaka bile bi sljedeće;
- pakujac (niže i više vrste) ima ih u svim bojama
- đurđice (koje ja obožavam bijele i roza)
- bergenia - starinsko cvijeće koje su imale naše bake
- brunnera macrophilla ili kavkavska potočnica (prelijepo plavo cvijeta u proljeće)
- encijan (OBAVEZNO) - moj favorit
- geranium ili iglica (niže vrste) postoje razne boje i dobri su pokrivači tla
- neke vrste phloxa ili puzavog plamenca (divaricata i stolonifera) u raznim bojama
- dvornik ili polygonum affine (cvate cijelo ljeto zanimljivim roza cvijetovima)
- vinca ili mali zimzelen (puzajući i brzo se širi - agresivan)
- pulmonaria visionarii ili plućnjak (lijepa biljka i ljekovita)
ajuga reptans (zanimljivih listova i s plavim cvijetovima)
......
Vjerojatno ima još puno cvijeća ali ja imam te vrste koje se bore na suncu, a uz malo hladovine bile bi puno ljepše: Ja uz nih uvijek posadim neko veće cvijeće tako da imaju blagi dojam da su u hladovini!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bergenija ovaj prijedlog je fantastičan, pa ništa neću reći, već ću se uhvatiti posla.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Bok cvjetoljupci!
Nema me dugo sa sličicama,ha?
Pa i nemam se baš čime pohvaliti pa šutim, čitam i uživam u vašim postovima!
No baš da mi cijelo vrijeme ne bude vrt na zadnjem mjestu evo nekoliko sličica uslikanih prije par dana - friške sličice!
Prostor u kojem s knjigom (lagano ljetno štivo) provodim većinu vremema;
![]() Okružena sam kućnim i balkonskim biljem!
- kućno bilje uživa u hladovini albizie i ispod suncobrana:
![]() - balkonsko; fuksije i begonije cvjetaju stalno i obilno;
![]() ![]() ![]() U blizini imam i malo kaktusa, ovaj je upravo procvjetao;
![]() U vrtu ništa posebno;
- gailardije
![]() - cinije i cvijeće kojemu ne znam ime;
![]() - cvjetaju sitni zvončići i dature (šteta što im cvijet traje samo jedan dan);
![]() ![]() ![]() - u zraku se osjeća jesen jer sedumi se spremaju na cvatnju;
![]() ![]() Do novih sličica -
![]() |
|
![]() |
|
P.S. Evo kaktusića;
![]() Ovaj photobucket me počeo malo zezati, morat ću ga
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
jedva čekam da se jednom tako ne budem imala s čim pohvaliti
![]() jel tvoj sedum cvjeta roza.....ako nije da se trampimo
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Joj, plavi zvončići su ti baš
![]() |
|
![]() |
|
Plavi su zvončići predivni, a sedum cvjeta i kod mene - da bliži se jesen.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |