Tekoma - Campsis radicans |
Odgovori | Stranica <1 678910 11> |
Korisnik | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u mom susjedstvu...
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja je ove godine prvi put procvjetala. Samo na dvije grane su cvjetići.
Valjda će iduću godinu biti bujnija. Pusa Fatki |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mene zanima da li bi bilo moguće zasaditi tekomu uz zid visine metar i pol i širine 5m i zadržati je da ne prijeđe na drugu stranu zida?
ili je mozda zasaditi uz 2m visoki željezni stup? |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
morana tekoma je jako agresivne i to ne samo nadzemni dio već i korjenje koje izbaci mladice jako daleko od matične biljke tako da je moraš držati pod kontrolom. Čini mi se da jako privlači mrave.
|
|
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma znam, al na dijelu zemlje koji imam u vidu nista ne zeli rasti, a i želim taj zid koji mi je uzasan zazelenjeti... samo me zanima hoce li se ona hvatati sama uz zid kao što to bršljan radi...
|
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istina lana2,moja tekoma kada procvjeta bude prepuna mravi.Probala sam i pošpricati da ih uklonim ali ništa ne vrijedi,nema ih 2 dana i onda opet nahrle,nekada se sva crni od mravi.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja tekoma nikako dalje od pedlja visine već 3 godine
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam posadila sad nedano. počela je listati
|
|
Nina22
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šmrcko,ja imam tekomu već nekoliko godina,ali nikad nije puno rasla i bila je blijeda.Cvjetala je,ali sve je to izgledalo jadno.Kad bi vidjela druge kako bujaju ja bi rekla da je moja druge vrste,neki izrod.
Ove godine ima lijepe zelene listove,tek je počela rasti,ali se odmah vidi da je to nešto drugačije.Očekujem da se udupla ove godine.Pretpostavljam da joj je trebalo vremena da razvije žile i izbori se za svoje mjesto.A možda me je čula kad sam rekla da ću je posjeći |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači čekanje.Možda je i problem što je seljena 3 puta, a i 4-ti put će ovu godinu.
Stavit ću je bliže kamenom zidu i betonu, na sunčano mjesto, tu mi je prezivjela pasiflora. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sandra Šteko
Nedavno posijan Pridružen: 12 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od frendice sam na dar dobila malu biljku tekome.Neznam ništa o toj penjačici pa sam malo tražila po netu i tu na forumu.Jako mi se sviđa al me strah da ne bude prebujna i izmakne kontroli.Kako uspjevaju druge biljke u njenoj blizini.Prvobitno sam htjela posadit Pandoreu.Koliko su različite,mislim što se tiće te kontrole jer sam čula da je s pandorom lakše
|
|
žarka
Novo sjeme Pridružen: 25 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako je lijepa, kako se razmnožava?
|
|
morena
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
cvijetićljubac
Mladi grm Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel se može ona držati u većim teglama. imam veliku terasu
pa mislila tamo staviti....
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ju već 3 god u velikoj tegli i ne buni se. odrežem ju svaku jesen na 50cm i ona svake godine potjera i cvate. Na takav način držim ju pod kontrolom jer opčepoznato je da je invazivna biljka i korjen joj se jako širi
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
cvijetićljubac
Mladi grm Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savjetu! probala bum i ja tako staviti!!!
|
|
morena
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja moju orezujem u proljeće kada prođu mrazovi.Susjed je jedne godine svoju orezao u jesen nešto malo prije mrazova i izgleda da mu se smrzila na svježe orezanim granama.Na proljeće je potjerala tek nijh par i imala jako slabu cvatnju.
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 678910 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |