mare-nostrum početak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 100> |
Korisnik | |
maslina55 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 971 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
puno je bolje ovo tvoje naknadno kemijanje,ne znam zašto se to zove morska patina,zbog motiva ili zato što izgleda ko da ga je more izbacilo,sigurna sam da ćeš ti izmisliti nešto urednije...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
hvala vam,pusa svima
![]() ![]() znam da neki vole takav stil ali meni osobno više paše kad je sve to uredno i zaglađeno........OVO s tegolama je samo pokazna vježba.....a ja sad idem raditi s jutom nešto malo urednije.....
![]() tatjana draga nataša je napisala teGOlice......
![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Moja prethodnica je napisala teglice, ali to su crijepovi okrugli za izradu slika na njima.
Mare ti si otisla s tvojim radovima u nebo, moras ti otvoriti skolu za nas neuke. |
|
![]() |
|
mnataša1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1427 |
odličan rad...
hvala ti za opisivanje postupka... ovo sa jutom je odlično... tegolice su me se malo više dojmile... na njima mi je shabby baš dobar, a boje su se jako lijepo stopile... |
|
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
|
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Hvala ti mare što si ovo podijelila s nama
![]() ![]() ![]() |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
Hvala ti Mare N ovo je prava mala radionica , savršeno si objasnila i pokazala radove i meni se više sviđaju crijepovi.
Iako o tome nisam do sada ništa čula ,ja sam neke svoje oslikane komadiće svila lijepila na platno i dorađivala struktur pastom,ako budeš imala vremena malo pogledaj unatrag mislim da sam i napisala da svila glumi salvetu. Hvala ti |
|
![]() |
|
Šabica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 358 |
crijepovi su predivni i baš imaju neku finu postaranu priču.
![]() |
|
![]() |
|
mumica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 897 |
tvoja verzija je puno, puno bolja, crepovi su fenomenalni, braaaaaaavoooo majstorice
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
hvala vam
![]() sljedeće radionica na koju idem je colorink.....to je navodno jako fensi-šmensi radionica ali niš ne brinite.......vidjet ćete i radove i napisat ću tu postupak......
hvala otok da si primijetila.....trudim se podijeliti ono što sam u životu naučila.....
![]() na mom blogu trenutno je treći nastavak "male škole šivanja" pa koga zanima može pogledati.....nemam pretenzija naučiti nekoga šivati tek pokazati kako se rade nekakve osnovne stvari .......
za one koji imaju šivaću mašinu doma a ne znaju šta bi s njom.......
![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Kao i uvijek super su ti radovi. Jos uvije k
ne radim. ![]() |
|
![]() |
|
sarita banana ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2711 |
jao mare kako je ovo dobro,hvala ti na detaljnom objasnjenju,sigurno ce neko probati nesto slicno uraditi,ako nadjem materijale i ja cu,bas mi se svidja.(vec sam ovo vidjela na fejsbuku) bravo majstorice
![]() |
|
um se obogacuje primanjem a srce davanjem
|
|
![]() |
|
valliSa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 719 |
mare ti si zakon...tako dobro objašnjeno a tek radovi...pravi umjetnički....mogu samo reć:skidam kapu....žao mi je što nisi bliže da mi daš malo poduke....
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opet nešto novo i zgodno, sad si me izazvala, imam ideju.....kad se dočepam sveg potrebnog materijala...
Ponovno si postupila po ovoj tvojoj - nije znanje znati već je znanje znanje dati - hvala ti. |
|
![]() |
|
mali ispravak,ne da mi se sad editirati gornji tekst......
platno je najprije premazano zelenom bojom a na to je naljepljena juta.......nakon toga bijela boja,malo više namazana na jutu da bi se motiv vidio......
|
|
![]() |
|
nada.m hvala ti.........
![]() kao što sam i obećala sad ću vam ukratko objasniti postupak rada s lumosove radionice "mornarska patina".....
meni je to bila prva radionica na kojoj sam bila......s prošle sam zbog smrtnog slučaja otišla još prije nego je počela......
neću reći ništa ni za ni protiv radionica,to je individualno......ali i bez njih se može dosta toga naučiti tu na forumu i na netu......
mornarska patina je bio naziv jer se radilo s mornarskim motivima a jedini ponuđeni motiv na kojem nema mora je ovaj s kojim sam ja odlučila raditi......
![]() radi se na platnu tako da se modelir pasta (može i glet masa) nanese neravnomjerno na cijelo platno.......na pastu se zalijepi juta malo većih dimenzija od izabranog motiva.......
na radiomici smo koristili jutu u trakama ali puno je jeftinije kupiti ju na metre,ja sam metar duple širine platila 17,00 kn......
kad se pasta osuši cijelo platno se premaže nekom tamnom bojom jer će se na njemu raditi dvostruki shabby.......tamna boja se dobro namaže na rubove a na ostatku platna se više razvuče ono što je ostalo na kistu.......
nakon sušenja svi rubovi se povoskaju i opet se sve prođe bojom,ovaj put bijelom .......isto kao i prvi sloj,na rubovima se dobro namaže a na ostatak platna se razmazuje boja s kista........jedino se dio na kojem je juta namaže malo više bijelom bojom jer na to ide motiv........
motiv se iskida i nalijepi na jutu........
bijelu boju također treba navoskati i sve lagano preći nekom trećom,odgovarajućom bojom......kad se sve to osuši lagano ili kako već volite pošmirglaju se rubovi za shabby efekt a na ostatak platna se prstima nanese patina.......
nadam se da se na slici vidi da sam kao prvu boju koristila tamno zelenum,na nju sam nanijela bijelu i na kraju bordo......patina je boje starog zlata.......
![]() ![]() ![]() nešto slično sam ovih dana radila s crijepovima.....to su stari,već korišteni crijepovi i modelir pastu sam na njih stavljala tek toliko da mogu zalijepiti jutu........baš zato što su od zuba vremena dosta neravni nisam previše voskala ni šmirglala,više sam se igrala polusuhim kistovima i prstima.....
|
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
Morska škrinjica je zaista "stara" skinuta sa tavana , a detalj sa špagom savršeno dopunjuje cijelinu.
Nestrpljivo čekam prikaz sa radionice jer u mojemu malom gradu nememo priliku za edukacije pa me veseli da mogu nešto naučiti. Moje znanje je nažalost samo ograničeno i stečeno radom i učenjem na svojim greškama. Hvala unaprijed |
|
![]() |
|
hvala,hvala,hvala
![]() ![]() vidim da je pernica pobrala priličan broj pozitivnih kritika....
![]() anastazija radila sam modelir pastom (može i glet masom) uzorak preko šablone......kad se to osušilo opet sam istu šablonu stavila i potufkala plavom bojom.......na osušeno sam natrackala 3d......
pusa....
![]() spremam ovih dana nešto što sam radila na jednoj radionici .....za sve one koju nemaju prilike ići na radionice pokušat ću vam ukratko objesniti šta smo radili i kakav efekt smo dobili......
![]() voli vas mare
![]() |
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
a da.... lijepa je kutijica!
ali ja naravno imam pitanje.... kako izvodiš to tufkanje preko uzorka sa šablone a da ne natufkaš i okolo? šablona je reljefna, zar ne? ili je samo od 3D tako ispupčena?
|
|
![]() |
|
Biljana 59 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 922 |
![]() |
|
![]() |
|
lollipop ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Ova zadnja kutija je odlična. Baš je tip-top.. super!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 100> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |