Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - mare-nostrum početak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

mare-nostrum početak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 100>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
maslina55 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 971
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslina55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 11:08
puno je bolje ovo tvoje naknadno kemijanje,ne znam zašto se to zove morska patina,zbog motiva ili zato što izgleda ko da ga je more izbacilo,sigurna sam da ćeš ti izmisliti nešto urednije...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mare-nostrum View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare-nostrum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 09:24
hvala vam,pusa svimasmile78........dobila sam primjedbu da ove tegolice ne liče na moje radove jer su neuredno čupave........slažem sesmile187......
znam da neki vole takav stil ali meni osobno više paše kad je sve to uredno i zaglađeno........OVO s tegolama je samo pokazna vježba.....a ja sad idem raditi s jutom nešto malo urednije.....Wink
tatjana draga nataša je napisala teGOlice......Hug
Na vrh
tatjanabajcic View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 09:05
Moja prethodnica je napisala teglice, ali to su crijepovi okrugli za izradu slika na njima.
Mare ti si otisla s tvojim radovima u nebo, moras ti otvoriti skolu za nas neuke.
Na vrh
mnataša1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1427
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mnataša1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 07:50
odličan rad...
hvala ti za opisivanje postupka...
ovo sa jutom je odlično...
tegolice su me se malo više dojmile... na njima mi je shabby baš dobar, a boje su se jako lijepo stopile...
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
Na vrh
maredelmare View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maredelmare Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 01:37
Hvala ti mare što si ovo podijelila s nama . Je da je lipo i zanimljivo,al sad bježim brzinom munje...još najbolje da se i za ovo zainteresiram...poludit ću od pustih bočica i ostalih materijala koje imam...ovo za slučaj da odlučim opet ovo gledat..i čitat tvoje upute za ovo
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.

Na vrh
nada-m View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1087
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nada-m Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 22:03
Hvala ti Mare N ovo je prava mala radionica , savršeno si objasnila i pokazala radove i meni se više sviđaju crijepovi.
Iako o tome nisam do sada ništa čula ,ja sam neke svoje oslikane komadiće svila lijepila na platno i dorađivala struktur pastom,ako budeš imala vremena malo pogledaj unatrag mislim da sam i napisala da svila glumi salvetu.
Hvala ti
Na vrh
Šabica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 358
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šabica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 21:18
crijepovi su predivni i baš imaju neku finu postaranu priču.
smile76
Na vrh
mumica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 897
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mumica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 20:49
tvoja verzija je puno, puno bolja, crepovi su fenomenalni, braaaaaaavoooo majstorice
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare-nostrum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 20:40
hvala vam smile79.........ma ja bih već prije sve ovo napisala ali nisam uopće zadovoljna sa slikom koju sam radila na radionici.......morala sam to probati napraviti na svoj način i tek onda vam sve prezentirati......
sljedeće radionica na koju idem je colorink.....to je navodno jako fensi-šmensi radionica ali niš ne brinite.......vidjet ćete i radove i napisat ću tu postupak......
hvala otok da si primijetila.....trudim se podijeliti ono što sam u životu naučila.....Smile
na mom blogu trenutno je treći nastavak "male škole šivanja" pa koga zanima može pogledati.....nemam pretenzija naučiti nekoga šivati tek pokazati kako se rade  nekakve osnovne stvari .......
za one koji imaju šivaću mašinu doma a ne znaju šta bi s njom.......Embarrassed
Na vrh
tatjanabajcic View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:50
Kao i uvijek super su ti radovi. Jos uvije k
ne radim.
Na vrh
sarita banana View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2711
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarita banana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:50
jao mare kako je ovo dobro,hvala ti na detaljnom objasnjenju,sigurno ce neko probati nesto slicno uraditi,ako nadjem materijale i ja cu,bas mi se svidja.(vec sam ovo vidjela na fejsbuku) bravo majstoricesmile120
um se obogacuje primanjem a srce davanjem
Na vrh
valliSa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje valliSa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:48
mare ti si zakon...tako dobro objašnjeno a tek radovi...pravi umjetnički....mogu samo reć:skidam kapu....žao mi je što nisi bliže da mi daš malo poduke.... Wink
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:44
Opet nešto novo i zgodno, sad si me izazvala, imam ideju.....kad se dočepam sveg potrebnog materijala...

Ponovno si postupila po ovoj tvojoj - nije znanje znati već je znanje znanje dati - hvala ti.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare-nostrum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 19:36
mali ispravak,ne da mi se sad editirati gornji tekst......
platno je najprije premazano zelenom bojom a na to je naljepljena juta.......nakon toga bijela boja,malo više namazana na jutu da bi se motiv vidio......

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare-nostrum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 18:57
nada.m hvala ti.........smile78
kao što sam i obećala sad ću vam ukratko objasniti postupak rada s lumosove radionice "mornarska patina".....
meni je to bila prva radionica na kojoj sam bila......s prošle sam zbog smrtnog slučaja otišla još prije nego je počela......
neću reći ništa ni za ni protiv radionica,to je individualno......ali i bez njih se može dosta toga naučiti tu na forumu i na netu......

mornarska patina je bio naziv jer se radilo s mornarskim motivima a jedini ponuđeni motiv na kojem nema mora je ovaj s kojim sam ja odlučila raditi......Wink
radi se na platnu tako da se modelir pasta (može i glet masa) nanese neravnomjerno na cijelo platno.......na pastu se zalijepi juta malo većih dimenzija od izabranog motiva.......
na radiomici smo koristili jutu u trakama ali puno je jeftinije kupiti ju na metre,ja sam metar duple širine platila 17,00 kn......
kad se pasta osuši cijelo platno se premaže nekom tamnom bojom jer će se na njemu raditi dvostruki shabby.......tamna boja se dobro namaže na rubove a na ostatku platna se više razvuče ono što je ostalo  na kistu.......
nakon sušenja svi rubovi se povoskaju i opet se sve prođe bojom,ovaj put  bijelom .......isto kao i prvi sloj,na rubovima se dobro namaže a na ostatak platna se razmazuje boja s kista........jedino se dio na kojem je juta namaže malo više bijelom bojom jer na to ide motiv........
motiv se iskida i nalijepi na jutu........
bijelu boju također treba navoskati i sve lagano preći nekom trećom,odgovarajućom bojom......kad se sve to osuši lagano ili kako već volite pošmirglaju se rubovi za shabby efekt a na ostatak platna se prstima nanese patina.......
nadam se da se na slici vidi da sam kao prvu boju koristila tamno zelenum,na nju sam nanijela bijelu i na kraju bordo......patina je boje starog zlata.......

nešto slično sam ovih dana radila s crijepovima.....to su stari,već korišteni crijepovi i modelir pastu sam na njih stavljala tek toliko da mogu zalijepiti jutu........baš zato što su od zuba vremena dosta  neravni nisam previše voskala ni šmirglala,više sam se igrala polusuhim kistovima i prstima.....

Na vrh
nada-m View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1087
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nada-m Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 10:43
Morska škrinjica je zaista "stara" skinuta sa tavana , a detalj sa špagom savršeno dopunjuje cijelinu.
Nestrpljivo čekam prikaz sa radionice jer u mojemu malom gradu nememo priliku za edukacije pa me veseli da mogu nešto naučiti.
Moje znanje je nažalost samo ograničeno i stečeno radom i učenjem na svojim greškama.
Hvala unaprijed
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare-nostrum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 15:09
hvala,hvala,hvala smile79smile79.........vi st moja inspiracija .......
vidim da je pernica pobrala priličan broj pozitivnih kritika....smile92
anastazija radila sam modelir pastom (može i glet masom) uzorak preko šablone......kad se to osušilo opet sam istu šablonu stavila i potufkala plavom bojom.......na osušeno sam natrackala 3d......
pusa....smile78
spremam ovih dana nešto što sam radila na jednoj radionici .....za sve one koju nemaju prilike ići na radionice pokušat ću vam ukratko objesniti šta  smo radili i kakav efekt smo dobili......Thumbs%20Up
voli vas mareHug
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 14:00
a da.... lijepa je kutijica!
ali ja naravno imam pitanje.... kako izvodiš to tufkanje preko uzorka sa šablone a da ne natufkaš i okolo? šablona je reljefna, zar ne? ili je samo od 3D tako ispupčena?
Na vrh
Biljana 59 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Biljana 59 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 12:27
smile39draga moja, na blogu sam vec komentirala kutijice, al cu jos jednom reci....  MRAAAAK  SU!!!
Na vrh
lollipop View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lollipop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2010 u 12:04
Ova zadnja kutija je odlična. Baš je tip-top.. super!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 100>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,227 sekundi.