Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Oleandar
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Oleandar

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 20:18
Zelena oaza....bili su ti prekrasni
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 20:56
Bili Moon, bili... Gledam nekad ove slike pa mi tuzno...
Na vrh
ifigenija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ifigenija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 10:17
Molim za savjet: imam oleander star 2 godine, posađen u teglu. Obzirom da mi raste na balkonu, voljela bih da mi više formira grm, da ne ide previše u visinu. Sad izgleda kao na slici, nema naznaka cvjetnih pupova. Visok je oko 80 cm. Zanimam me kad i kako da ga orežem da ne raste previše visoko...hvala!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 19:37
Za formiranje grma trebala si ga nakon što se zakorijenio ili ako si ga zakorijenjenog kupila, orezati čim si ga posadila ino kako nisi, nije niti sad kasno. Oezuje se od studenog do ožujka i to iznad trečeg pršljena ga orezi i tu će ti se već iduće godine lijepo razgranati i početi formirati grmolik oblik. Potom ga sljedeće godine ponovno oreži iznad trećeg pršljna i to one najdulje, a one sa strane, u podnožju možeš iznad četvrtog pršljena i već ćeš imati pravi grmić, a za daljnje orezivanje imaš još vremena.Big%20smile

Da li si razmišljala o tome da ga formiraš kao stabalce? Ako jesi samo ga skrati na željenu visinu, odstrani mu bočne listiće koje ćeš redovno uklanjati čim se budu pojavljivali, a na vrku pusti da ti se razgrana i dalje sve isto. Malo deblo neka ti raste uz taj štap tako da se ne savija.Big%20smile
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 22:55
Koliko ja vidim na slici, olijander nema sve potrebne uslove pa zato izgleda njezan i ne cvjeta. On mora da bude vani, na suncu, nedostatak sunca izazvace i nedostatak pupoljaka. Drugo...zemlja mora biti blago alkalna, sto se postize dodavanjem par kasicica gipsa u zemlju jer kisela zemlja izaziva rast u visinu ali sa tankim grancicama i bez cvjetova. Drenaza na dnu saksije mora biti dobro uradjena jer on ne trpi odstajalu vodu oko korijena. I treba ga redovno djubriti jednom u sedam dana komplexom tecnog djubriva za cvatuce biljke. Ovaj olijander ja bih temeljno osisala i to sada da se uspije oporaviti i stvoriti nove grancice do zime. Kad pocne da cvjeta onda ce on sam stvarati bocne grane. Moras imati jedno na umu...kod olijandera samo nove grane cvjetaju, cim ne procvjeta makar do juna znaci da nesto nije u redu sa uzgojem.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 23:05

@Zelena_oaza smile78 hvala ti za svaki objavljeni postHug puno si nam svojim savjetima pomoglasmile120

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
ifigenija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ifigenija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 09:17
Hvala vam puno na savjetima. Odlična ideja da ga formiram u stabalce. Pokušat ću tako...
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 12:42
zelena oaza hvala na savjetu,pričekat ću ja i na cvijet ako treba godinu dana samo da ih očuvan,razbolili su se pa ni ovako ne izgledaju lijepo:(
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 21:20
White...kako razboljeli? Imaju li bijele musice na nalicju lista ili kolonije lisnih usiju koje naprave u malim lopticama po stablu i liscu? Uvrce li se lisce i susi na vrhu?
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 22:39
Evo i mog oleandra, formiran kao drvce

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 23:36
ifigenija....drago mi je da sam ti pomogla

katruža...krasan je ovako formiran u stabalce

Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 23:16
oaza sve to nažalost [IMG]smileys/smiley19.gif" align="middle" />
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 06:50
katruža prekrasa oleander a i ona datura pored njega je prekrasnaClap
Josipovac,Osijek
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 23:01
Ovo proljeće presadila sam jedan veliki oleandar u vrt i potpuno sam ga orezala da mi se pomladi i formira ljepi grm. iz panja je pustio mlade grane, tako da se nadam da će iduće godine cvjetati. Evo slike kako sad izgleda

A ovo je jedan rascvjetani  u cvijetnjaku:

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:06
Moon, odlican je olijander. Lisnat je i sto je najvaznije ne ma golih grana nego lisce ide skoro iz same zemlje. Sad ce se on granati sam, jer nakon svakog cvijeta na tom mjestu ce se stvoriti nove grane. Cuvaj ga samo zimi da mu donje lisce ne opadne. Ja sam ih znala tako sacuvati da ni jedan list ne otpadne i lisce zadrzi onu pravu, svjezu zelenu boju.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 23:44
Moj oleander :

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2012 u 12:36
Evo i mojeg većeg, uspomena na baku...

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 22:23
Prekrasan ti je ! Mi smo naseg kupili u mbm-u kao malog za 45 kuna !  Tongue
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 07:55
Koliko treba Oleanderu da počne cvjetati?Dobila sam na poklon mali,mali, bio je visine nekih 20-tak cm.Dosta je narastao ali još uvijek nigdje ne primjećujem naznake za pupove........
Josipovac,Osijek
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 09:36
Olijander nekad cvjeta odmah po pustanju zilica. Meni se desilo da mi je olijander procvjetao jos iz grane koju sam ubacila u flasu vode da se ozili. Da bi olijander cvjetao mora biti na suncu, djubriti ga svake nedjelje i napraviti krecnjacku zemlju. Cim ne cvjeta znak je da s njim nesto nije u redu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.