Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adam - alocasia odora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adam - alocasia odora

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 26>
Korisnik
Poruka
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 20:35
Bome ga pusti "nek se pati" jer da mu daš sve što on "zahtjeva" mislim da bi se ti morao iselit iz sobe .Kad ti je takav za samo par mjeseci kakav če biti za godinu ili dvije.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 22:30
shto se tiche velichine saksije..to je neki stari trik  Wink vazno je da saksija ne bude velika vec po mogucnosti i za "sekundu" manja jer onda biljka ne "ide u koren" jer  nema kud vec raste u visinu...biljke uvek teze da jachaju koren ( time i popunjavaju saksiju) pa tek onda "idu gore"..
e a ako je stavite u maaaalo manju...Big%20smile 
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2009 u 21:00
Ovo su moji adami koji zbog nedostatka prostora cijele godine stoje vani na dvorištu. U toku zime se ofucaju ali u maju im pošišam stare listove a oni neumorno izbacuju nove. Svake godine dobijem i cvijet. Kod nas je temperatura većinom u plusu ali se zna desiti par dana u toku zime da bude 0 ili -1 no oni to sretno preživljavaju.

Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2009 u 11:46
AgavaL adami su ti prekrasni.
čovjek uči dok je živ
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2009 u 18:14
Hvala, i ja uživam u njima, danas sam primjetila da izbacuje još listova te jedva čekam da se otvore. Do kraja ljeta imati ću veliki adamov grm. Tongue
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 08:02
Evo je, jedan stari list i jedan novi, ima još jedan mali novi, ali se ovdje ne vidi

Na vrh
lorna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 22:48
Brbe i Agava... WOW!!!
Ja se već godinu dana borim s ličinkama crvenog pauka i svim jadima i pošastima na svom adamu. Sad konačno ima 2 zdrava lista, pa se uz vaše savijete nadam uskoro imati biljku za "šepurenje" fotkama....Wink
http://lorna.mojblog.hr/
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2009 u 20:37
Hvala hvala...
na kraju morao sam presaditi Adama jer se počeo prevrtati i kupiti sa sobom sve okolno bilje...
kako sam ga doslovce čupao iz vaze, jer je korijen napravio grudu uz unutarnji rub vaze, slomio sam mu dva listeka....
al ajde sada je valjda Adam sretan i prpošniji neg inače...
i dalje divlja i raste.... nedaje mladice a još malo budem se ga morao i riješiti jer dostiže strop...Cry
Evo kako je bio prije presađivanja:

I kako je divljak sada:

Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2009 u 17:06
Malo slikica naše alocasie ...

početak cvjetanja ...

cvijet u punoj snazi ...

i kraj cvjetanja ...

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 18:50
I ja ju imam od jučer
alocasia
ako sam dobro shvatila, zahtjevna biljka koja ne voli baš previše pehanja......
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 13:36
dal ima mozda netko kakvu malu sadnicu za poslati
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 16:34
Rosa imam ja,opet za tebe LOL
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 18:32
pa sta bi ja bez tebe daj si ti nađi i nesto među mojima imas medu oglasima sta nudimLOL
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 20:05
Ma imam ja i previše,zato dijelim,samo one irise mi šalji
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
BARAKUDA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BARAKUDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 08:45
Originalno poslano od člana AgavaL AgavaL napisao:

Ovo su moji adami koji zbog nedostatka prostora cijele godine stoje vani na dvorištu. U toku zime se ofucaju ali u maju im pošišam stare listove a oni neumorno izbacuju nove. Svake godine dobijem i cvijet. Kod nas je temperatura većinom u plusu ali se zna desiti par dana u toku zime da bude 0 ili -1 no oni to sretno preživljavaju.

Na vrh
BARAKUDA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BARAKUDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 08:47
???
DALI KO ZNA KAKO IZGLEDA ADAMOV CVIJET. ??
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 18:40
Ovo na drugoj slici ti je adamov cvjet. Malo je neugledan i nije baš prezentativan ali cvjet je cvjet. Ovaj adam s druge slike mi je podario 3 cvjeta jedan za drugim a i ostali adami mi u zadnjih mjesec dana jedan za drugim stalno cvjetaju. Smile
Na vrh
BARAKUDA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BARAKUDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 19:18
I MOJI JE ADAMOV CVIJET OVAKAV. DALI JE TO KRAJ CVATNJE ?

KAKO MOGU MOJE SLIKE SA RAČUNALA POSTAVITI NA FORUM?
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 00:11
Što se cvjeta tiče to je to. Ako ti je adam veliki možda dobiješ još koi, bar je kod mene cvjetao jedan za drugim.

Što se tiče slika, ispod svake teme npr. Sobne lisno dekorativne biljke   piše kako staviti slike na cvjet info. Ako ti tu ne ide probaj preko nekog poslužitelja npr. image shack ili nekog drugog. (Ne znam zašto su mi se slova podebljala ?!?)  Sretno !
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 18:44
Molila bih vas za pomoć. Sve sam pročitala šta ste pisali o Adamu i vidim dešavalo se da listovi žute npr zbog nedostatka vode ili direktnog sunca. Kod mene je situacija slijedeća: Dobila sam na dar od naše Branke malog Adama negdje u ožujku ove god. Međutim on je još uvijek jako mali, sad je na ljetovanju ispod brajdi u hladu, zalijeva se svako veće s odstajalom bunarskom vodom ali svaki put treći list požuti, ja ga maknem, pusti novi i jedan "stari" požuti.
To izgleda ovako:

Ja uklonim taj žuti list, kad malo naraste ovaj malecni u sredini, jedan će mi opet početi žutjeti. Već sam na rubu živaca i neznam šta više da radim - prvo je posve maleni, drugo žuti.
I napomena: ne gnojim standardnim gnojivom nego cca jednom u dva  tri tjedna zalijem hladnim čajem ili od kamilice ili koprive ili zelenim.
Zna li netko šta da radim?
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.