Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 23> |
Korisnik | |
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ova bebica je naša miljenica (hvala Lantana) ...
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
evo slike iz Varaždina
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Božikovine, da li cete je ostaviti u vrtu preko zime.Moje su isto velike od prosle godine iz sjemena.Tko zna kakva ce biti zima, a ne bi zelila da ostanem bez njih.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Baš je pravi div, dobro joj je kod vas, a zašto ste je ogradili?
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Paulovnija ostaje u vrtu preko zime. Dobro ćemo zaštititi korijen od smrzavanja i on bi trebao potjerati na proljeće ako se smrzne nadzemni dio.
U tom slučaju rast bi trebao biti još brži - barem tako kažu stručnjaci za paulovniju. ![]() |
|
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Nisam siguran, jeli ovo paulownija ??
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Paulovnija je posađena u dvorištu kod Lidijine mame a tamo ima peradi koja bi je mogla očerupati. Sigurno je sigurno. ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Marpa, radi se o paulovniji. Ipak za svaki slučaj otkini jedan list i provjeri dali raste na "cjevčici" - paulovnija ima šuplje grančice.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Božikovine d autvrdim pazar.Mojanje ioz sjemna od prosle godine da li ona moze u vrt?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fatka drži je još u tegli samo neka bude jako duboka pošto korijen paulovnije raste izrazito u dubinu. Nagodinu kad prođe mogućnost mrazeva presadi svoju biljčicu u vrt tako da se do zime dobro zakorjeni.
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Slikala sam je prije mjesec dana i od tada je narasla još preko jedan metar, stvarno nevjerojatno (moj nećak pored nje, visok je 1,70)
![]() Listovi su ogromni, moja ruka na listu ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Evo slike, doduše slabe Paulownie iz Arboretuma. Na njoj su lanjska sjemena, prazne čahure zapravo, onda ovogodišnja sjemena još zelena i ljepljiva te nekakvi grozdovi. O čemu se zapravo radi, jesu li to već pripremljeni pupoljci za slijedeću cvatnju ili ?
![]() Inače , odkrio sam veliku paulowniju u svojoj ulici i ogromnu staru pred glasbenom školom, u koju sam godinama vozio kćerku.. idem ju danas slikati, da vidite kakva je to starina.. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ti zeleni plodovi u grozdovima pretvorit će se u te čahure i u čahurama će biti sjeme
Pogledaj malo ovu temu od početka, sve je napisano, da se ne ponavljamo |
|
![]() |
|
Hm, ja imam primjer, da su istovremeno na stablu (15.9.2009.):
1.) stare suhe prazne čahure u grozdovima
2.) zeleni plodovi u grozdovima za koje je vidljivo, da su ovogodišnje sjeme
3.) manji svjetlosmeđi plodovi u grozdovima
![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Oni smeđi suhi su prošlogodišnji koji nisu otpali sa stabla, zeleni su ovogodišnji plodovi koji su nastali nakon cvjetanja, iz ovakvih svjetlosmeđih dlakavih kuglica nastanu cvjetovi, ali što rade u ovo doba na stablu stvarno nemam pojma.
Sad sam provjerila, na mom stablu ih nema |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Milena ako nažicaš sadnicu paulownie uštedjeti ćeš na vremenu. Treba dosta vremena da iz sjemena dobiješ biljčicu od desetak centimetara. |
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Moja usvojena paulownia se lijepo privikava na srednju Dalmaciju. Hvala OTOK!
|
|
![]() |
|
floraifauna ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 110 |
jedva čekam da posijem svoje, bez obzira što im treba duže vremena da počnu brzo rasti,veselit ću se svaki dan svojim mališanima(nadam se da će niknuti,naravno).
hvala svima koji su pisali o paulowniji i pomogli mi da saznam kako ih najlakše uzgojiti iz sjemena
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
OTOK slajd show je predivan
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |