Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 243> |
Korisnik | ||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Molim Natalija, hvala Vesna34. Palma nikako nije. Ako ne vjeruješ bocni mlječiku čačkalicom ispustit će mlječni sok, koji usput rečeno izaziva žarenje naročito je opasan ako dođe u oči. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
znam bb da nije palma (ili što je već pisalo), ali šokirao me naziv na deklaraciji,
papir stvarno svašta trpi... zanimljiva biljka, nisam je uzela, ali baš me zanima ima li tko ikakvo iskustvo s njom |
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Molim drage cvjetoljupke i cvjetoljupce da mi pomognu u identifikaciji ovih aloa, ime i da lije koja ljekovita, te me uputite na link gdje bi se "snašla" kak je koristiti!
Hvala! 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ova se zimus zasađena, al još je mlitava... ![]() |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
vesna34 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
|
Rod Gymnocalycium |
||
![]() |
||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
|
Dobio sam malenu biljčicu prošle godine, navodno neka vrsta abutilona, međutim procvetala je ovoga leta i baš i ne liči na abutilon...
Možda neko zna o kojoj je biljci reč? ![]() ![]() |
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
![]() |
||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
|
Našao sam, Senecio confusus.
|
||
|
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Voki, jel ima mesnatije listove???
|
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
|
Nisu mesnati listovi.
|
||
|
||
![]() |
||
Streppy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
|
A ja imam problem slike koje želim postaviti ovdje na forum mi se nikada ne vide (pojavi mi se uvijek mali kvadratić) i moram postavljati link. Ima li to veze gdje su slike smještene, moje su na Google fotografije. Inače idem normalno gore pomoću gumba za umetanje slika i ukopiram link jednako kao i na linku za to predviđeno mjesto (URL slike) i nikad ništa ![]() |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Srdačan pozdrav svim ljubiteljima biljaka i članovima ovoga foruma. Vidjevši da ovdje ima stručnjaka, ohrabrila sam se priključiti vam se i zamoliti za pomoć. Naime, nakon višednevnog pretraživanja nisam pronašla ime biljčice koju imam već neko vrijeme (kupljena u Konzumu - otpala joj naljepnica s imenom). Biljčica raste sporo, no paše joj na mom balkonu jer vidim da pušta nove listiće. Za sada još nije cvjetala. Mislila sam da je neki bršljan, no stabljika joj je čvrsta, a listovi "kovrčavi". Pozna li je itko?
![]() Uploaded with ImageShack.us |
||
![]() |
||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Ovo je neka vrsta brsljana, da li netko zna kako se tocno zove;
Uploaded with ImageShack.us
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
Nije bršljan, pogledaj pod "Trajnice" Houttuynia cordata "Cameleon"
|
||
![]() |
||
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
|
Dobila sam reznice ovog cvijeta a ne znam kako se zove-
![]() ![]() |
||
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
To ima sličan list kao ahimenes.????Koliko su dugačke grane?
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
Molim, poznaje li netko ovaj grm koji se nalazi na Bundeku?:
![]() ![]() |
||
![]() |
||
tanja-66 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 589 |
|
Ne vidim slike??? |
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Andina slika je mala,ali mislim da se radi o bršljanu.Lilie kod tebe mislim da bi mogla biti jedna vrsta pileje.
|
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Grm sa Bundeka je Pasji(Vučji)trn-Hippophae rhamnoides.Posebno su atraktivni kad su okićeni plodovima,što možemo vidjeti samo na ženskim biljkama jer je vrsta dvodomna.Ima ih za kupiti ali neznaš što kupuješ,ne piše dali su biljke muške ili ženske,trebalo bi kupiti i jedno i drugo.Ako ste u prilici najbolje je od matičnih biljaka ,kojima znamo spol,odvojiti ožiljene izdanke.
|
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
andina i ja bi rekao da je to jedna vrsta hedere.... a sada tocno koja je bi trebala malo bolja slika i malo vise istrazivanja
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |