Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 94> |
Korisnik | |
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ag008 mislim da su ga napale razne nemani.savjetujem kupiti mospilan.on je sistemični insekticid možda on pomogne.mislim da to bez kemije neće ići.
nemoj ih previše polijevati,a jedan puta tjedno je dosta gnojiva. biljke ti djeluju zdravo i trebalo bi biti u redu
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ag008 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2014 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 9 |
Samo koliko vidim teško ga je nabaviti a najmanje pakiranje košta 70kn.
Što je s ovim "antenama" koje vire iz cvjetova, mogu li tu stabljiku cvijeta odrezati?
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mosplilan je mala kesica košta svega 7 kn , ako hoćeš jaču otopinu ako je zahvaćeno više mješa se kesica na 5 l vode a ako je manje onda na 7 l, vode. Ovaj pipak slobodno otkini, zapravo zakini cvijelu stapku cvijeta, mada ne vidim razlog čemu bi to smetalo
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
ag008 ako dobro vidim onaj pipak bi moglo biti sjeme... probaj napraviti nešto novo... osuši ga, spremi i onda početkom nove godine posij...
lp i dobrodošao |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
Cure, prekrasne su vam...bravo, svake na svoj način, i ne znaš koje izdovojiti...
![]() ja sa svojima ove godine i nisam nešto zadovoljna, jer mi nekako fali cvatnja..i već sam ih u par navrata spašavala od pepelnice...ali u globalu su ok...
|
|
![]() |
|
ag008 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2014 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 9 |
Kako ih spasiš od peplnice?
Ja nisam našao ništa djelotvorno ni neki dobar način za to. Probati ću kupiti mospilan za mušice u zemlji. Ne znam imaju li one veze s brzim truljenjem cvijeća kada izraste.
|
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
![]() |
|
dvije žardinjere sam morala isčupati sve, dezinficirati i saditi nanovo...nekima sam očerupala vo lišće i rezala dio grana.....uglavnom, tretiane su cuprablaom par puta (3 x ) i nakon tog isto to sa antracolom ( moji su prskali vinograd ) pa je i meni poslužilo...
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
![]() |
|
Mali update od mene.
Kupio sam mosiplan, smiješao manji dio tog plavog praha u bocu s 2L, zalio i par dana doista nisam vidio bijele crviće u zemlji. No tako sam za oko 3-4 dana zalio cvijeće malo jače da je malo vode izašlo i u donji poklopac i u toj vodi su bili par crvića koji su se kretali. Tako da taj otrov nije bio previše djelotvoran. Također, primjetio sam da pri kraju dana listovi budu mlohavi, oslabe i na visećim i na samostojećim. I neki listovi su počeli smeđiti/žutiti, ljuštiti se. ![]() Imam i puno manje cvjetova na visećim, tjedan dana na onoj sa gustim laticama nije izašao ni jedan cvijet niti je u najavi. A na standardnoj crvenoj ako cvijet i izađe često ovako posmeđi i uvene umjesto da naraste u lijepi i veliki cvjet. ![]() Mogu li sada ponoviti postupak s mosipilanom, špricati i listove? http://i.imgur.com/hRkMFqh.jpg Ima tko kakav savjet? Inače zalijevam jednom dnevno, ujutro. Pola litre vode u jednu i pola litre vode u drugu posudu dužine od oko poal metra. Nekada zalijem malo više pa koja kap padne u poklopac no ne znam je li to previše ili premalo, da li listovi oslabe, stanje se i padaju od nedostatka vode, od sunca ili čega... |
|
![]() |
|
Kako se neki hvale slikama, evo mojeg od prije 2-3 tjedna;
![]() sada zamislite isto to samo bez cvjetova
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ag -teško mi je reći za posude koje imaju podložak.ja imam jako propusnu zemlju i bez podloška tako da ih polijevam svaki dan.ne previše obilno,ali dovoljno da im nije suha zemlja.previše vlage navlači razne bolesti i može ih ubiti.isto tako i presuho ih ubija.mospilan je očito djelovao,ali nije mogao odjednom.svakako pošpricaj još jedanput.jedan puta tjedno pognoji i čekaj.eventualno pošpricaj s kuprablau ili nečim drugim bakarnim preparatom.
zemlju pipni u dubinu,ako je previše vlažna ili ljepljivo nabita razrahli ju nekakvim štapićem da se posuši.ja nemam drugih savjeta možda netko tko je imao takvu situaciju bolje zna
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Listovi su mlohavi jer ih iscrpi sunce. Svoje pelargonije zalijevam svaki dan, osim kad pada kiša. Kad su jake vrućine, pri tome mislim iznad 30 stupnjeva, zalijevam i ujutro i navečer jer ih držim na južnom balkonu. Podmetače ispod žardinjera nemam.
Imala sam isti slućaj kada žuti list na rubu, poprskala bordoškom juhom pa za petnaest dana ponovo i riješilo je slućaj. Problema sa crvićima nemam, shodno tome ne mogu dati nikakav savjet. Viseće jednostrukog cvata mi non stop cvatu, nema prekida. Obavezno optrgavam ocvale stapke. Prihranjujem jednom tjedno kristalonom za cvijet i jednom tjedno Valentin gnojivom za balkonske cvatuće biljke. Viseće dvostrukog cvata još uvijek konstantno cvatu, no ponekad imaju prekid u cvatnji, unatoč redovitoj i istoj dohrani. Nadam se da sam bar malo pomogla.
![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() |
|
zova ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Divne su
![]() |
|
![]() |
|
bugic, jako su lijepe i bujne, roze su moje omiljene!
![]() |
|
![]() |
|
bokić...malo da oživimo temu
![]() Ja kako sam već pisala ranije, ove godine nemam razloga za veseliti se njihovom cvatu jer su baš jadne...od svih uspjele mi samo begonije
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |