|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 89> |
Korisnik | |
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
Kupila u baumaxu vandu! ocvjetanu naravno. Stavim sliku kasnije... a sada me zanima zna neko nešto o toj orhideji? Ova moja se nalazi u staklenoj posudi...
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
nema ni sina ni fotića i moram čekat
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Branka prema tvom opisu ne bih rekla da je u pitanju nova biljčica, slikaj pa da vidimo o čemu se radi
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
kod mene je na jednoj stabljici točno na samom zadebljanju izašlo neko bijelo zadebljanje izgleda kao bijela crtica . to ni na jednoj drugoj orhideji nema , dali bi to možda znak novog korijenčića , jer sam cvijet je dosta jak i kompaktan pa , dali se možda mogu nečemu nadati sad su u izvrsno stanju nakon onog presađivanja , i cvijetaju kao lude a tjeraju i novo korijenje , koje strši na sve strane(ja bi malu bebicu - ima li nade ) to bi mi bila nagrada za trud
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
![]() |
Kaže mi kolegica da je u baumaxu akcija, orhideje po 30kn
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
žuti i pomalo mlitavi listovi kod phala obično su znak prevelikog polijevanja. Stanje tvog supstrata najlakše ćeš provjeriti s grafitnom olovkom.
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
![]() |
Hm, ja bi krenula od sistematskog pregleda. Da li je supstrat prevlažan ili presuh, zatim smještaj, a na kraju i u pregled korijenja. |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
![]() |
ljudi, moj phal je krenuo malo žutiti
listovi mislim šta mi je raditi |
|
![]() |
|
Letitia ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
![]() |
Divim se vašim orhidejama, prelijepe su. Čestitke od srca!
Dobila sam jednu prošlo ljeto i na žalost nisam je uspjela održati na životu. Da sam tada znala za forum sigurna sam da bi i orhideja preživjela.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
![]() može mi neko reći znače li ti listići šta na ovoj orhideji, hoće li tu mlada nastati ili? |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
![]() |
joj ines, hvala na savjetima
znam da bih sigurno našla da sam u Zagrebu ili okolici Ovdje u Dubrovniku toga nema smislit ću već nešto |
|
![]() |
|
![]() |
Ja sam našla u MBM-u. Ne znam otkuda si, ali mislim da ima i u Bauhausima i baumaxima i općenito tim sa Bau...
|
|
![]() |
|
![]() |
dakle samo da podijelim s vama zaprepaštenje koje sam doživjela kad u ovih nekoliko specijaliziranih trgovina nisam uspjela pronaći zemlju za orhideje
moram zvati prijateljivu u Split vidjeti ako mi tamo može naći, ali prije toga ću pokušati sa svojom cvjećaricom vidjeti da li joj se samo meni to naručiti
baš sam se iznenadila da nigdje nema zemlje za orhideje
|
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
![]() |
![]() |
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
![]() |
pa neće valjda na prozoru biti sam
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Ja imam drugu taktiku. Moj dragi je gunđao da je orhideja ipak malo preskupa za tako nježan cvjetak i da će se vjerojatno osušiti i bla bla bla... pa sam ja toj orhideji dala njegovo ime. sad ju obožava i kaže da je prava faca na njega
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
a da ga nagovoriš da ti za razliku u cijeni kupi još jednu
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Jučer me MM nasmijao do suza
Odjednom govori kako je super što smo nedavno kupili orhideju... ?!? Odakle mu samo to pitam se. Kad on je skužio, tu gdje smo bili, da je orhideja ni manje ni više nego duplo skuplja
![]() Bit će se misli 'dobro sam prošao'
|
|
![]() |
|
![]() |
Je istina. Stvarno su predivne
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
samo naprijed ines, a kakva je tek sreća kad počnu kod tebe rasti i cvjetati
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |