Zvončike - Campanula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sve su lijepe
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
campanula garganica
talijanski zvončić ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
campanula portenschlagiana
dalmatinski zvončić ![]() |
|
![]() |
|
![]() Campanula patula otvorena zvončika štrkasti zvončić Patula pripada velikoj porodici campanula. Ime je dobila od latinske riječi patulus, što znači otvoren, rasklopljen, a odnosi se na izgled cvijeta, po kojem se patula razlikuje od ostalih campanula, čiji cvjetovi su u obliku zvona. Patula je dvogodišnja biljka koja se sama zasijava, a za klijanje sjemena joj je potrebno sunce. Ova rijetka, zanemarena i ugrožena biljka ima dugu sezonu cvjetanja i može proizvesti stotinu cvjetova. Visoka je od 30 do 50 cm, voli suho, dobro drenirano, škrto i pjeskovito tlo. Zbog glikozida koji se nalaze u listovima, koristi se kao ljekovita biljka. ![]() |
|
![]() |
|
campanula punctata
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Mimar i SlavujVk- hvala vam na lijepim slikama i nazivima Campanula, kao i na njihovim opisima. Baš sam jučer dobila od muža jednu Campanulu patulu
![]() S obzirom da je sada u cvatu, treba li odrezati ocvale stapke da bi dugo cvala? Mogu li dio ostaviti da se osjemeni, pa odmah ove godine pobacati sjeme? Hoće li cvasti na godinu ili tek one iduće? |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
rose girl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 91 |
Znalci koji je latinski naziv breskvolisne campanule? Zna li tko?
|
|
![]() |
|
ove godine neće niknuti. da bi sjeme proklijalo, treba je posijati na sunčano mjesto. |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
rose girl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 91 |
Hvala SlavujVk. |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Još jedna iz porodice
![]() Edraianthus dinaricus ![]() ![]() Nežna kombinacija ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da je ovo isotoma, Isotoma axillaris |
|
![]() |
|
Natalija- puno ti hvala!!! Jako si me razveselila! Jako mi se sviđa biljčica i sad sam baš sretna jer znam tko je
![]() |
|
|
|
![]() |
|
campanula cochleariifolia
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |