Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - jagode penjačice Mont Everest
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

jagode penjačice Mont Everest

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 15>
Korisnik
Poruka
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 23:14
MarijanO23,jagode su krasne.Moje isto tjeraju izboje(osim jedne).Cvatu slabo,do sada ubrala svega oko 15 plodova ,više sitnih nego krupnih,ali odličnog okusa-podsjeća na šumske jagode.Na predhodnoj strani sam napisala kako sam ih posadila,a sada sam ih malčirala.Dobra je ideja s gnojivom,možda pomogne jer ovo nije ništa od plodova.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 21:46
Marijan baš ti hvala, jer i ja ih imam nekoliko i čini mi se da su krenule u vis, iako su moje u vrtu, ali kad vidim ove tvoje, vjerujem da će krenuti dogodine.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
tanjica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 235
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanjica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 20:54
Samo da kažem da također imam navedene jagode i napreduju super Thumbs%20Up
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2009 u 21:09
Slikicu draga da vidim kako se penju, jer moje se još ne penju,.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 20:09
Ljudi, što ćemo preko zime s jagodama?Biljku matičnu na zemlji pokrit ću s jelovim granama,ali što s ono malo izbojaka na štapovima?Možda izvući štapove,izbojke položiti na zemlju pa i njih pokriti do proljeća?! Ima li tko neu drugu zamisao ili saznanje ?
Na vrh
ANIKA051 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ANIKA051 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2009 u 08:53
ŽIVIMO NA VIŠKOVU KRAJ RIJEKE, A JAGODE SMO NARUČILI U 05.2009.G. TIJEKOM 07.2009.G.IMALI SMO PLODOVE, CVIJETOVE I LOZICU JAGODE. OKUS IM JE SUPER. SADA JE KRAJ 10.OG. MJESECA JOŠ UVIJEK IMAMO PLODOVE,CVIJETOVE I LOZICE KOJE SE PENJU PO ŠTAPOVIMA KOJE SAM IM PRIPREMILA ZA PENJANJE. MOJ SAVJET VAMA JE NAJPRIJE ISPECI PA ONDA RECI ILI PRIJE PROVJERI PA ONDA KRITIZIRAJ.
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2009 u 02:33
Evo malo slika mojih jagoda koje su se popele na štapove i sad opet imaju cvijetove i plodove i to na štapu...Nisam ih dugo gledala pa sam se neki dan iznenadila kad sam vidijela cvijetiće i plodove...Da li će sazreti to ćemo vidijeti...
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2009 u 02:36
Evo jenog ploda nadajmo se da će stići pocrveniti....
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2009 u 02:43
Evo ploda koji je nastao na viticama koje se penju po štapu,tako da su naše jagode ipak penjačice.Možda druge godine bude toga više....
sutra je novi dan
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2009 u 09:43
Evo jedne neobične pojave na ovim jagodama, iz ploda raste tabljika i na njoj novi cvijet

život je more
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2009 u 19:19
Bog,zaljubljenici u jagode!Moje penjačice izgledaju kao tvoje,Jagoda, na prvoj slici.Jedna ima cvjetiće,ali sumnjam da će dozoriti.Pokrila sam ih jelovim grančicama,čekam proljeće i nadam se boljem urodu. Samo da mi uspješno prezime!
Lantana,tvoje jagode su krasne i zanimljive.To još nisam vidjela!
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2009 u 19:25
ANIKA051,nisam kritizirala, mislim da ne može odmah biti onako bujan rast kao što se vidjelo na reklamnoj slici kod narudžbe. Istina malo sam razočarana ovogodišnjm urodom,ali postoji iduća godina. Pozdrav
Na vrh
marijan023 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marijan023 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2010 u 19:22
Izboji mojih jagoda posađenih u pitare nisu preživjeli zimu. Jednostavno su se odrvenijele a zatim i osušile. Matična biljka i poneki prvi izboj u dobrom su stanju i vjerovatno će na proljeće ponovno rasti. Iz ovog eksperimenta sam zaključio da se radi o kvalitetnim jagodama koje cvjetaju cijele godine a ubuduće ću ostavljati samo 2 izboja po matičnoj biljki. Neće biti visoke ali mislim da će obilnije rađati i da će plodovi biti veći. Vjerovali ili ne, prije par dana ubrao sam jagodu velike veličine. Dugo je dozrijavala pa ukus baš i nije bio savršen ali pojesti jagodu za Božić....Od kupljenih 5 jagoda imam preko 20 presadnica pa se nadam i dobrom urodu.. Pozdrav svima koji ste postali o ovoj temi
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 09:05
Dobro sam proučila sve postove na ovoj temi, a budući sam veliki ljubitelj jagoda, volim ih jesti, ali su mi i prelijepe kao ukras, naručila sam (pouzećem) tri vrste jagoda iz privatnog rasadnika. Stigle su za 3 dana, čini se da su u dobrom stanju. Do sutra će u vodu, a onda u teglice do sadnje u vrt, taman će to biti vrijeme kad se mrazevi više ne očekuju.
Naručila sam 20 sadnica Mont Everesta, 10 sadnica vrste Albino i 10 sadnica vrste Dijamant, za slučaj da se sve ne prime.
Čim krenu u teglicama postavit ću njihove slike, a koristim ovo da se svima koji su ovdje pisali o iskustvima s jagodama toplo zahvalim smile79
Na vrh
DELTA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DELTA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 08:29
Pripremam mali vrt, a za dio ograde bih poastavio jagode penjačice. Kako imate dobra iskustva sa mont everestom, dali bi prodali mlade izbojke jagoda?Smile
Na vrh
DELTA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DELTA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 08:31
Originalno poslano od člana ANIKA051 ANIKA051 napisao:

ŽIVIMO NA VIŠKOVU KRAJ RIJEKE, A JAGODE SMO NARUČILI U 05.2009.G. TIJEKOM 07.2009.G.IMALI SMO PLODOVE, CVIJETOVE I LOZICU JAGODE. OKUS IM JE SUPER. SADA JE KRAJ 10.OG. MJESECA JOŠ UVIJEK IMAMO PLODOVE,CVIJETOVE I LOZICE KOJE SE PENJU PO ŠTAPOVIMA KOJE SAM IM PRIPREMILA ZA PENJANJE. MOJ SAVJET VAMA JE NAJPRIJE ISPECI PA ONDA RECI ILI PRIJE PROVJERI PA ONDA KRITIZIRAJ.

Pripremam mali vrt, a za dio ograde bih poastavio jagode penjačice. Kako imate dobra iskustva sa mont everestom, dali bi prodali mlade izbojke jagoda?Smile

Na vrh
jassmin View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jassmin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 16:14
Zdravo, izvinite ako Vas uznemiravam ali bih jako zeleo da posadim te jagodice na svoj0oj terasi, pa bih zamolio za neku kontakt adresu gde mogu da narucim sadnice  i ako bi ste mi rekli koliko kostaju bio bih vam veoma zhvalan.
Veliki pozdrav iz Krusevca
Jasmin PetrovicSmile
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 16:33
Originalno poslano od člana DELTA DELTA napisao:

Delta ja sam se javila privatnom proizvođaču na tel 091 8924057, jagode su mi stigle uredno spakovane u kartonsku kutiju, u dobrom stanju, za 3 dana. Naručila sam pouzećem 20 sadnica, 1 kom 9 kn + poštarina.
Ne znam jesu li mi poklonili 10 mjesečarki sorte Albion i 10 mjesečarki sorte Dijamant (koje sam isto naručila), ili je došlo do neke greške, pošto sam sve zajedno sa poštarinom platila 206 kn.
Na vrh
jassmin View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jassmin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 17:09
Hvala na obavestenju , jos samo kad bi mi rekla odnos evra i kune da bih mogao da se preracunam.
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2010 u 08:14
Ovo mi je prva sezona otkako sam doselila ( kontinentalna klima, precizno Daruvar) i makar izgleda da se sprema proljeće, susjed mi je rekao da nije neobično da se mrazevi jave čak i u svibnju Confused!
Svoje jagode sam posadila u plastične čašice i sad su u hodniku s puno svjetla i u centralnom, čekaju presađivanje u vrt. Sve krasno napreduju, možda malo i previše, neke su više od 15 cm, a nekoliko penjačica je već dobilo sićušni plod. Čašice su im već tijesne, trebale bi vani, a bojim se da bi ih eventualni mrazevi mogli uništiti. U tijesnim čašicama moje jagode su 23 dana, da ih posadim u vrt ili da čekam još?
Sad uistinu trebam savjet iskusnih! smile143

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.