Moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 28> |
Korisnik | |
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ante3009 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 838 |
Subotnje jutro me natjeralo na malo škljocanja po vrtu pa evo i nekih fotografija
Ruža "Ingrid Bergman" Mini ruža Ukrasne trave (Mishantus sinensis "Strictus", Carex comans, Carex variegata, Imperata cylindrica "Red baron") Cestrum fasciculatum Helichrysum petiolare Dahlia I na kraju samo za moje Zadrane. Tko prvi pogodi koja je ovo biljka na proljeće dobiva dio gomolja. Da malo pomognem: 99 % je nemate ali vjerovatno imate jednog njenog rođaka (Prvi dio imena im je isti) |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ante fotke su super,cvijeće predivno...skidam kapu
![]() Imaš smisla za uređenje i cvijeće,boje su ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
black ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 61 |
Prekrasno !
Kad ovaj vrt gledam shvatim da živim u đungli ! Al nema veze , jeri đungla može postati lijepa na svoj način ! U svakom slučaju skidam kapu i za znanje i za kreativnost i strast ponajviše ! ![]() |
|
Onaj tko se ne usudi dirati trnje - neka nikad ruža ne poželi !
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ante kod tebe je stvarno jako lijepo i ugodno za oko, biljke su fenomenalne, ne znam što da izdvojim - trave, cvjetnice, prelijepe "lisnate"...
nego da te pitam - cestrum imaš otkada? u vrtu mislim, nije mu prva godina ili jest? ja imam jednog u tegli, ali nikako da se ja i on dogovorimo, ljeti krene, a zima ga uništi tvoj je, vidim u vrtu - ne smeta ga bura i hladnoća zimi? odgovor na tvoju zagonetku ne znam pa nema smisla da bubam ![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Slike su wooow....
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
za tvoj vrt mogu samo reći...savršenstvo bez mane
|
|
![]() |
|
Ante3009 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 838 |
Natalija, Cestrum propadne preko zime i onda krene ponovno na proljeće. Odgovorit ću vam na zagonetku. Riječ je o biljci trajnici po imenu Cosmos atrosanguineus, poznatoj i kao čokoladni cvijet, jer miriše po čokoladi |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Pozdrav Ante!
Postajem polako redoviti posjetitelj tvojeg vrta, a sve razmišljam da se uskoro i učlanim u klub tvojih navijačica, hehehe, šalim se, naravno..
Znaš kako ti zavidim... pozitivno naravno, što već sa samo 22 godine imaš tako dobro razvijen "hortikulturni dio" svojega uma da točno znaš što želiš i imaš vrtlarsku viziju u kojoj mjesto nalaze vrlo istančane i probrane vrste.
Nikako ne propuštaj ni jednu priliku za stjecanje znanja i upoznavanje novih vrsta, imaš velike mogućnosti...puno entuzijazma, mladost, ma sve biljke svijeta su pred tobom.
Kako je bogat ovaj naš forum ... imamo dvojicu tako mladih momaka, uzornih vrtlara, jedan amater, a drugi već uspješan profeionalac...naravno, mislim na tebe, Ante i na našeg dragog dadu84.
Koja riječ i o biljkicama...imaš Crveni cestrum, CC, krasan mu je cvijet, meni osobno fascinantan. Gdje i kako si ga smjestio kod sebe, u kojem je okruženju? Jel već formiran grm? Čula sam da se mora pošteno orezati da bi imao ljepši oblik i bujnije cvao?
A Cosmos Chocolate ne bih prepoznala nikako i da sam Zadranka bez onog njegovog predivnog cvijeta...Sjemenke su me sterilne ili?
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
znači cestrum ti je u vrtu, e da mogu kako hoću i ja bi svoga negdje smjestila, ali morati će se zadovoljiti bar većom teglom na proljeće
cosmos trajnica - hoćeš ga skloniti preko zime? čitala sam da ne podnosi niske temperature |
|
![]() |
|
Cestrum mi prezimi u vrtu, grane mu se polako osuše i onda na proljeće potjera nove. "Sjemenke su me sterilne ili?"----> ne razumijem ovo |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Makar ne volim kozmos ovaj tvoj je savršen.Malo sam guglala i oduševila se cvijetom.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Ja isto ne volim običan kozmos, ali ovaj mi je bio tiha patnja
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
oprosti, dragi Ante, u brzini sam zamijenila slova pa je umjesto "mu" ispalo "me"
![]() Dakle, kaj sam mislila reći...sjeme kulturnih vrsta je uglavnom sterilno, pa sam pretpostavila i od čokolatka...kao što znamo, takve se vrste ne mogu razmnožavati generativnim putem, sijanjem, jer su bespolne, možeš sijati do besvijesti, a ništa ne niče, već samo vegetativnim putem, tj.reznicama, podzemnim izdancima...
pozdravček
![]() |
|
![]() |
|
ja isto pretpostvljam da su sterilne, ali zato su tu uvijek izdancima. ako hoćeš, jedan je tvoj
|
|
![]() |
|
hvala ti na ponudi, baš si pažljiv, ali nisam sigurna jel bi u mojem senjskom vrtu bila dobra klima za njega...vlaga jednom mjesečno mu najvjerojatnije ne bi bila dovoljna
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Zaista si si dao truda i lijepim kombinacijama uredio ulaz u kuću.
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 28> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |