Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - sadnice duda
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

sadnice duda

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: sadnice duda
    Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 22:52
Tražim sadnice duda (crvenog i bijelog, a pogotovo crvenog) Kod nas to drvo(voće) još zovu malina, ali je toliko nestalo iz vrtova da ga je jednostavo nemoguće pronaći...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 22:59
Mislim da je jos malo rano za sdanice duda... ali svejedno dobro saznati ranije je da se mozemo raspitati gdje da ti nabavimo sadnicu...

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2008 u 14:58
a kod nas ga zovu murva

ja ih obozavam i da je mene pitati odmah bi ih posadila u vrt
ali sumnjam da bi se sveki slozio, on bi samo masline

obozavam jesti murve
odmah se sjetim djetinjstva i stabla srne murve u susjednom vrtu (kod babe)
ali zato je baba sizila zbog zaflekane robe

ali zato s bijelom nema greske, slatka kao med a nema fleka
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2008 u 20:34
 ako netko ovdje zna kako dobiti sadnicu od velikog stabla mozda bih se mogla malo angazirati jer ima na otoku ogromno stablo crne murve...rado cu pomoci samo ne znam kako da uzmem sadnicu, a iskreno, sad ne znam ima li kakvih mladica oko tog stabla...pogledat cu kad budem doli...
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2008 u 20:50
Ma i ja sam našla na Molatu velika stabla duda, ali eto, u 8. mjesecu, a u to doba suše i ne znam kako bi to ispelcala. Moram proučiti literaturu, ili netko zna dal ga je moguće razmnožavati reznicama...

Natalija, i ja se odmah sjetim djetinstva i crvenih ruku, kad sam ih u rana jutra brala ispod stabla (ono što je napadalo)... Nema mi do crvenog duda...
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2008 u 21:08
Mi smo ubrali same plodove. Posadili ih u zemlju i imali sreće da su niknule!
Čini mi se da jedino crna murva nije, ali bijela je... Wink
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2008 u 23:40
Hm, a da ja promijenim oglas u "tražim sjemenke duda"?
Andrea01, kakva je biljka izrasla iz te sjemenke? Znaš, malo me jedino muči da li takva biljka daje plodove jednake "matičnoj" biljci (da nije tipa trešnja - divlja trešnja)

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2008 u 08:33
Jedan voćar nam je rekao da je stablo OK, ali je problem kaj u njezinoj blizini nema nigdje muške murve, pa se ćak i čudio kad je vidio da stvarno ima plodove, malo sitnije.
Mislim da će se već netko od iskusnijih voćara oglasiti. Wink
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2008 u 10:44
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Tražim sadnice duda (crvenog i bijelog, a pogotovo crvenog) Kod nas to drvo(voće) još zovu malina, ali je toliko nestalo iz vrtova da ga je jednostavo nemoguće pronaći...
kod nas zovu murva
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2008 u 10:48
Mogu se naći na trešnjevačkom placu  pored parkirališta.Murva je veliko drvo, recimo kao orah, sam plod murve je jestiv 1-2 sata nakon što se ubere a poslije propadne. Naravno, kad dozriju onda uglavnom imaš cijelo drvo plodova i ne znam što češ s njima.
Jednom na moru, sječam se terase s murvom, na podu je bila hrpa gnjilih plodova i miljoni muha. Po noći su dolazili ježevi, to je bio simpatičan dio. Preko dana na murvu stalno idu oni metalik-zeleni bumbari, ose i stršljeni, tako da ako ti je kuća blizu moraš imati kompletno naoružanje.
Razmisli još jednom, bolje odeš na plac i kupiš plodove.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2008 u 00:07
Znam za probleme s dudom, zaboravio si navesti i da je pun gusjenica...
Imam veliko zemljište i nije problem, ne bi bio blizu kuće, a većina bi onak bila za ptičice, ostatak za mene...Imali smo nekad ogromno drvo i srušio ga vjetar, a postao je tako rijedak da ga baš moram imati. Mislim, imam plan u slijedećih nekoliko godina posaditi voćnjak s starim sortama koje polako nestaju iz seoskih vrtova...
Hvala, budem angažirala prijatelja iz Zagreba da mi ode po sadnice.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2010 u 11:49
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Znam za probleme s dudom, zaboravio si navesti i da je pun gusjenica...
Imam veliko zemljište i nije problem, ne bi bio blizu kuće, a većina bi onak bila za ptičice, ostatak za mene...Imali smo nekad ogromno drvo i srušio ga vjetar, a postao je tako rijedak da ga baš moram imati. Mislim, imam plan u slijedećih nekoliko godina posaditi voćnjak s starim sortama koje polako nestaju iz seoskih vrtova...
Hvala, budem angažirala prijatelja iz Zagreba da mi ode po sadnice.

SilveK, znam da je davno bilo kada si tražila crvi dud, ako nisi nabavila ja imam i jako sAM TI BLIZU!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 06:06
Tvrtka Rast u Slo.u Kraškoj Vasi pored Brežica ima u prodaji sadnice duda. rast@siol.net. Ja pak imam informaciju da ga gusjenice ne napadaju, jer je dudov svilac neposoban sam opstati u prirodi. Inaće u Francuskoj prave prvoklasna dudova vina i rakiju. Zanimljiv je još po tome što se nikad ne smrzava jer cvate početkom 6 mj,a plod dolazi u punu zrelost već za mjesec dana tj početkom 7 mj.
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 19:41
GT, kaj mišliš zakaj dio Brčevca nazivaju Dudnjak?
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 22:08
E sad, ili su dudali, ili su sadili dud
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.