uholaže/štrige: upomoć!! |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 02 Lipanj 2008 u 12:28 |
Moj cvijetnjak, sjenicu, sve su napale male štrige, uloži ili kako god ig zvali. Pojedoše mi sve, čak i kadife i ukrasnu koprivu. Ulaze u sjenicu, a ja se ježim od njih. S čim da ih pošpricam, uništim? Pomagajte brzo! Molim vas. HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ajme strašno!! Ja se ježim od njih.Ne znam kako da ih se riješiš no najbrže bi ti bilo "trknuti" do poljoprivredne ljekarne da ti oni daju nešto čime ćeš ih pošpricati.Ne znam baš da bi neko "domaće" sredstvo bilo dovoljno učinkovito kad veliš da ih toliko imaš.
|
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Meni se pojavljuju samo u povrtnjaku i to u articokama.
|
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
negdje sam procito da se mora postavit vaza naopako okrenuta i to napunjena slamom.Navodno se one tamo skupljaju i onda ih bacis/unistis.Nisam to jos probo pa ne znam da li je djelotvorno iako sam ih imo u cvjetaci.
|
|
Everyone's a winner, we're making our fame
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Znam i ja ih se ježim, pogoovo jer imam bebu, a kolica su preko dana vani. danas sam špricala s sredstvom protiv ušiju, otrovno je proiv hrpe toga pa će valjda i njih potamanit. A moram i do poljoprivredne ljekarne, da vidim šta će reći. Mislila sam možda znate za nešto, ne nužno prirodno. Baš su mlade štrige, ne znam od kud.
|
|
![]() |
|
MGrubi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
uholaže jedu puževa jajašca
pobiješ sve uholaže = dogodine imaš poplavu puževa |
|
autosjedalica glavu čuva
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Uholaže u jednj noći pojedu mušice/uši na jednoj cijeloj grani. Svaku koju donesem u kuću u salati bacim sa balkona na stablo jabuke ili kruške. Možda griješim, ali nisam vidjela štete od njih. Možda imam sreće!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Pročitajte ovdje. Malo dobroga, malo lošega ...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Sad znamo još nešto više |
|
![]() |
|
Meni su svejedno ljigave. Kod mene su ove godine u normalnom broju, nema ih kao prošle godine.
|
|
![]() |
|
šumskavila ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Čitala sam u knjizi da su uholože vrlo korisne za vrt, jer uništavaju štetnike poput puževa (jaja) i dr.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |