Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Glicinija - Wisteria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Glicinija - Wisteria

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 17181920>
Korisnik
Poruka
Pupoljčica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 02 Travanj 2016
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pupoljčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2016 u 17:08
Pozdrav svima... Ja samo ovdje friška, tek zasijana... LOL Poželite mi dobrodošlicu... Clap I odmah u startu, moram vam kazati, da sam nažalost, osuđena "samo" na balkon... Cry Međutim, obožavam sve vrste biljaka pa se tako na tom mojem balkonu, svakog proljeća krenu pojavljivati svakakvi izdanci... Smile Obzirom da me vrtlarenje očito hoće, taj moj balkon svake godine je sve ljepši i ljepši i ljepši i ljepši... E, sad... Ono što me zanima je slijedeće: Kupila sam sjeme PLAVE JAPANSKE WISTERIE preko ebaya i posijala ga 05.03.2016. u prozirnu, plastičnu čašu zapremine 3 dcl. Nakon desetak dana, vragec mi nije dao mira, pa sam znatiželjno iščeprkala sjemenku, čisto radi provjere što se s njom događa.. A kad tamo... Klijanac iz sjemenke i korijen dug koliko je čaša visoka...!!! I to toliko dug, da su 2 cm prošla kroz rupicu na dnu koju sam napravila kad sam sjemenku sijala. Budući da taj korijenčić nisam vidjela, neoprezno sam ga strgala. Bijesna na sebe, vratila sam sam sve natrag u zelju, pomirena s mišlju da se s tom mojom wisteriom mogu pozdraviti. Međutim... Nakon samo dva-tri dana, proklijali su klijanci iznad zemlje. I to ne jedan, nego čak tri. Trenutno, dakle nakon točno 28 dana, ta tri mlada izboja, visine su 7, 5 i 3 cm... Na ovom od 7 cm, iznikla su već 4 pupoljka i da dalje ne nabrajam, uglavnom, prekjučer sam tu mladu biljčicu presadila u teglu promjera 14 cm i preko dana ju držim na balkonskoj ogradi, a noću, još za sada, unosim u stan. I sad... Pročitala sam ovaj topic od početka i obzirom da vidim da u uzgoju glicinije svi imate više iskustva od mene, nadam se da će te mi nesebično podijeliti svoja iskustva... Ono što za početak želim reći, je da nisam opterećena brzinom njezinog rasta i cvatnje. Predamnom je vremena kao u priči (planiram poživjeti Wink bar do 104 godine... ) i živaca za konjsku ergelu... Tako da... Nešto sam s s tom glicinijom zamislila. I ostvarit ću to. Kad-tad. Dakle, želim da mi izraste MAKSIMALNO 1,5 m u visinu i otprilike isto toliko u širinu, ali formirano kao stablo, u slovo "T"... Obzirom da nemam drugih mogućnosti, moram ju držati u posudi. Najvjerojatnije na balkonskoj ogradi. Ono što me zanima je slijedeće: 1. Koliko dugo ju mogu držati u tegli u koju sam ju posadila, odnosno, kada bih ju trebala presaditi u veću posudu? 2. Kada trebam početi s orezivanjem? Imati ću sigurno još pitanja, ali za početak bi to bilo to. Sada vas sve lijepo pozdravljam, iskreno se nadajući da će mi netko odgovoriti na pitanja te vam svima, od srca želim rascvjetana dvorišta, vrtove, balkone i terase... Lp,
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši vrt 2017

Pridružen: 11 Studeni 2009
Lokacija: Velika Gorica
Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2016 u 20:04
Draga Pupoljčice, dobro nam došla u ovo naše cvjetno društvo!
Pokušat ću ti odgovoriti na tvoja pitanja, a ukoliko netko ima još nešto za dodati - tim bolje!. Prvo, trebala si ipak krenuti sa reznicom jer uzgoj iz sjemenke ne daje zasigurno kultivar koji si kupila, a iz sjemena uzgojena biljka najčešće cvjeta tek nakon nekoliko godina, (poneki su čekali i 7 godina da im procvjeta) - za razliku od glicinije uzgojene iz reznice koja uglavnom već nakon 1 - 2 godine procvjeta.

Ali, ako si tako odlučila, sretno ti bilo! Biljka se u veću posudu presađuje tek kada joj korijen prožili zemlju i dođe uz rub posude. Tada ju presadi u veću posudu, pa onda opet u veću... uglavnom, odrasloj biljci je potrebno dosta zemlje i hranjivih tvari pa čim je veća posuda, tim je bolje.

Ako si odmislila uzgojiti biljku u obliku slova T, onda je možda najbolje da pustiš dva izdanka da okomito rastu i međusobno ih spiralno motaj do željene visine i onda ih razdvoji da dobiješ slovo T. Možeš to napraviti i sa više grana koje će tvoriti stablo i gore ih razdvojiti ili stablo pustiti da raste od dvije grane, a u gornjem dijelu pustiti više od jedne glavnih grana. To su varijacije koje možeš po svojoj želji isprobati. Svakako izdancima osiguraj stabilan i čvrst oslonac, ali računaj da ono što grana glicinije "zagrli", ostaje u njenom zagrljaju pa nije uputno grane omotavati oko ograde ili sl., a nije preporučljivo da grane glicinije budu vezane direktno na metalne nosače (zbog mogućih ozeblina). 

Glavne grane pusti da rastu do koje hoćeš dužine. Sve postrane izbojke pusti da rastu i onda ih skrati na jedno 50 - 60 cm. Tako radi kroz cijelu godinu.
Rano u proljeće oreži sve postrane izboje na 3 - 5 pupova.
Na okomitom dijelu gdje ćeš spiralno motati izdanke, ako ne želiš lišće ili bočne izdanke onda bočne izdanke odmah u zametku odstrani, a lišće odstrani tek kada u gornjem dijelu bude dovoljno lišća i postranih izdanaka preko kojih će se biljka hraniti. 
Na vrh
Pupoljčica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 02 Travanj 2016
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pupoljčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2016 u 22:02
Draga Cimicifuga, zahvaljujem na iskazanoj mi dobrodošlici. S reznicom nisam krenula, jer nemam gdje doći do nje kao razlog broj jedan, a sa sjemenom sam krenula, jer naprosto volim izazove. Nije mi bitno kada će i da li će procvjetati. Bitno mi je da - raste. I to onako kako ja hoću.
Što se presađivanja tiče, znači, ne razlikuje se od uobičajenog načina, odnosno, kad korijenje ispuni prostor...? Ali, ono što ne znam kod glicinije, je, koliko joj tako mladoj treba vremena da se to dogodi? Godina? Dvije? Tri? Pitam, jer sam pročitala nekoliko različitih postova, gdje se navodi, da biljci posijanoj u posudu, u jednoj varijanti korijenje raste brzo, a u drugoj varijanti, da korijenje raste sporo... Pa sam sad u nedoumici... Ova moja je prilično napredovala za samo 3 tjedna pa se bojim da će, ako tako brzo nastavi prema "gore", teglica vrlo brzo biti ispunjena i "dolje". E, sad... Ajmo Cvjetoljupci... Ima li tko kakvih iskustava a propos?
Nadalje, obzirom da mi paralelno rastu tri mladice iz te jedne sjemenke, mislim da ću odmah u startu krenuti plesti pletenicu... Samo, ne znam kam bum s trećom granom kad moja zamisao dosegne ciljanu visinu... Confused Ima li tko kakvu ideju? Gledala sam fotke koje su neki forumaši prilagali uz postove pa sam na njima registrirala i više od tri glavne grane iz zemlje... Znači li to, da bi i moja mogla dobiti još koju?
Što se tiče njenoga rasta, prilično sam se informirala pa nemam namjeru motati ju uokolo ograda i tome slično... Premda mislim da kultivar izrastao iz posude, vjerojatno niti neće dosegnuti takvu veličinu... Imajući u vidu "agresivan" rast Glicinije, mislim da ću u ostvarenju svoje nakane, možda morati kombinirati i neke tehnike Bonsaija, odnosno, možda ću morati podrezivati i korijenje... Zato ću neizmjerno cijeniti, svako iskustvo onih koji su se okušali u uzgoju Glicinije u posudi...
Moja biljka je sada "novorođenče" pa još imam vremena puno toga pročitati i apsolvirati... Jasno mi je da biljku treba orezivati, ali me zanima, trebam li to početi raditi dok je još ovako mlada ili treba za taj čin pričekati ipak slijedeće proljeće? Nekako sumnjam da će do ove jeseni izrasti toliko da će biti "zrela" za orezivanje... Griješim li? Lp svima....
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši vrt 2017

Pridružen: 11 Studeni 2009
Lokacija: Velika Gorica
Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2016 u 01:11
Ako je tvoja glicinija tek niknula, a posijana je u 3 dl čašu, ja bih ju, sa svom tom zemljom u kojoj je sada, pažljivo premjestila u duboku posudu promjera jedno 30-tak cm. To bi joj po mojoj procjeni moglo biti dovoljno za ovu sezonu. 
Inače, teško je procijeniti koliko brzo će biljka korjenjem ispuniti posudu. U praksi se to kontrolira tako da se biljku pažljivo sa zemljom izvadi iz posude i pogleda se stanje korjena pa ako treba onda se presadi. Kada se to radi zemlja ne smije biti suha da se ne raspe sa korjena. To se može učiniti u bilo kojem dobu godine jer se ne dira korjen već se u novoj većoj posudi samo na dno i uokolo doda nova zemlja. Kasnije, kada je biljka posađena u najveću posudu u kojoj će trajno ostati, uz gnojenje je potrebno 1 - 2 puta godišnje skinuti gornji sloj zemlje i dodati novu zemlju koja je puna hranjivih tvari.

Zavisno od uvjeta, glicinija u tijeku sezone potjera izdanke duže od jednog metra. Neznam koliko veliko slovo T imaš namjeru napraviti, ali glavne grane glicinije NE orezuj dok ne postigneš osnovni oblik koji hoćeš. Orazuješ samo izdanke koji će izrasti iz tih osnovnih grana, a sumnjam da će ih biti ove prve godine. 

Jedno vrijeme su me "držali" bonsai pa sam kroz to stekla neke spoznaje o takvom uzgoju biljaka i moje je mišljenje da ćeš trebati puno umješnosti i truda da gliciniju kao odraslu biljku održiš u posudi na balkonu.
Na vrh
Pupoljčica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 02 Travanj 2016
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pupoljčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2016 u 14:16
Uf... Eto ja sinoć nju iz čašice od 3 dcl premjestila skupa sa zemljom u teglicu promjera 14 cm... Stavila ju na betonsku balkonsku ogradu i tam bu "čamila" dokle god ne procijenim da treba zavirit' u korijenje... Inače, jutros sam ju mjerila i glavna grančica visoka je VEĆ 7,5 cm...!!! Smile Ak' nastavi tako kako je krenula, sve mi se čini da bu sezonski i više od metra 'zrasla...

Što se pak dimenzija tog mojeg slova "T" tiče, to ti bi trebalo izgledat ovak' nekak'... Između ograde (dijela na kojem mi stoje tegle sa cvijećem) i plafona balkona je točno 1,5 m, znači okomita, glavna grana može do gore cca 1,5 metar, a onda lijevo i desno horizontalno ispod plafona, može i 2 metra (ukupno 4 m) u širinu... Tak' da... Bum vid'la kak' bu to raslo... U krajnjem slučaju, ak' stvarno poblesavi, mogu ju šiknut i na pod balkona pa bi u to slučaju mogla rasti 2,5 metra u visinu, ali onda neće moći u "T", nego u izvrnuto "L", jer će u tom slučaju, biti prislonjena uz bočni zid balkona... Drago mi je da si se bakćala Bonsaijima... Bila bum slobodna pitati te za savjet ak' mi digod "zapne"...

BTW, ove cake s presađivanjima, kontrolom korijenova, friškom zemljom etc., nisu mi strane... Bakćem se s time već godinama i imam priličnoga uspijeha... Da se malo hvalim... Smile

Što se tiče umješnosti, ide mi... Uglavnom mi na balkonu uspijeva sve što posijem il' posadim, samo je problem što nemam kuda sa svim tim cvijećem ujesen kad zahladi pa svako proljeće ajmo ispočetka. Imam u stanu još hrpu sobne zelenjave, koja mi isto tako super uspijeva, (šeflera, puzavci, dracena u 6 grana visokih do plafona koju ljeti iznosim na balkon, zamija, neka trava šarena etc...) ali ovo proljetno i ljetno bilje, redom mi unutra krepava. Suh zrak valjda, malo svjetlosti, nikotin... Tako da ti ja u proljeće naprosto procvjetam skupa sa svojim biljčicama, jer me blatnjave ruke stvarno opuštaju. Jedva čekam da krene sezona surfinija i petunija. U njih sam se doslovno zaljubila. Ove godine sam si zacrtala čitav balkon ispunit raznovrsnim petunijama, prkosima, koleusima, vinkama i kadifama, a na ogradu s vanjske strane ide 5 žardinjera po 3 surfinije u kombinaciji žuto-ljubičasta... I tak'... Imam i 4 kaktusa koji su prošlo ljeto cvjetali, al' su mi toliko izrasli da ih moram hitno još ovaj mjesec odnest' šogorici koja ih ima gdje držat', jer bi u protivnom zbog bodlji moglo postati u mojem stanu jako gadno... Eto.... A kaj ti uzgajaš?
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši vrt 2017

Pridružen: 11 Studeni 2009
Lokacija: Velika Gorica
Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2016 u 21:19
O, pa ti si pravi cvjetoljubac! A čim ti znaš sa svim tim biljkama koje imaš, snaći ćeš se i sa glicinijom. 
S obzirom da si mladicu glicinije stavila van, pripazi, sve do polovice svibnja u našim krajevima je moguća pojava mraza pa bi dobro bilo ako najavljuju hladniju noć, da ju preko noći uneseš u stan, a nije zgorega prvih dana ju malo zaštititi od direktnog podnevnog sunca. Ja svoje mlade biljčice zaštitim tako da razapnem organdi tkaninu koja ih onda malo zasjeni od podnevnog sunca, a kasnije ih štitim žaluzinama.

A šta ja uzgajam? Lakše bih ti odgovorila što ne uzgajam, odnosno što nisam uzgajala. Kroz stanove u kojima sam živjela prošle su skoro sve mi poznate kućne biljke, a zadnjih godina sam bila zaljubljena u orhideje... No, prošla me ljubav pa sam ih sve poklonila.
Vrt imam uz vikendicu i tamo imam dosta raznih trajnica i ukrasnih grmova.


Na vrh
Pupoljčica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 02 Travanj 2016
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pupoljčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2016 u 00:49
Bormeš, ja sam ti fakat pravi pravcati cvjetoljubac.... Smile ...pa obzirom da jesam, naravno da svoju gliciniju unosim u stan noću. Zapravo, danas sam ju, primjerice, unijela već oko 17h... I ne samo nju, nego i koprivu koja mi se za tri dana tako fino ožilila da sam ju danas gurnula u zemlju. To ti je s tom koprivom živi cirkus kod mene... Imam ju svake godine u 7 žardinjera od 60 cm na dnu balkonske ograde po 3 komada u svakoj. Raste k'o blesava... Orezujem ju najmanje 7-8 puta tijekom sezone i na kraju, kad krenu mrazevi, još je ima toliko da se od količine formira doslovno ograda. Ali, obzirom da nastupe hladni dani, nema šanse da ih se dalje zalijeva, a kako nemam kuda s njima zimi, ja ti to uredno moram sve pobacat. Odrežem biljke, počupam glavno korjenje, a zemlju ostavim da se safta preko zime. U proljeće ju razrazhlim, dodam friške zemlje i krenem zalijevat pognojenom vodom prije nego išta posadim. I uredno mi u takvoj zemlji sve uspijeva. Ožilim si za zimu nekoliko reznica koprive pa ih strpam u tegle, ali nema šanse da izdrže do proljeća... Presuh zrak, pretoplo, puši se... I onda ti ja svojoj mami svako proljeće maznem jednu reznicu. I od te jedne, umnožim svu tu količinu koja mi treba za tih 7 žardinjera, odnosno ukupno 21 reznicu za doslovno samo mjesec dana. A stara svoju drži u haustoru koji ima stakleni krov i dovoljno svjetla, a  preko zime joj tamo očito nije prehladno pa joj baš svaku zimu preživi. Ja, nažalost, imam premračan hodnik haustora pa sam eto, osuđena svakog proljeća kretati ispočetka. I uvijek imam neki eksperiment sa nečim novim... Evo baš sam si danas posijala prvi puta Dragoljube, a prije par dana i Ukrasni Slak... Baš me zanima kako će se ponašati na mojem balkonu. Inače, na 6. katu sam, orjentacije na istok i sunce mi je na balkonu do podneva, a po najvećim žegama, osjećam da ima dosta vlage (možda i zbog količine biljaka koje imam na balkonu) pa je očito da popodnevna sjena i vlaga u zraku, nekim biljnim vrstama i-te-kako odgovara. Prošle godine su mi se Vinke pokazale kao fantastične... Da ih nisam prestala zalijevati kad je temperatura pala ispod 5 Celzijevaca, mogla bih se kladit da bi cvjetale do Božića. Mislim da ću ih i ove godine imati nekoliko. Uz petunije, naravno, jer mi i one cvjetaju k'o blesave. Njima ni mrazevi ne smetaju.
Na vrh
Rembrant View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar
Najljepši vrt - jesen 2013

Pridružen: 22 Svibanj 2012
Lokacija: .
Status: Offline
Bodovi: 450
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rembrant Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2016 u 06:52
Meni ove godine plava Wisterija ima malo pupoljaka,ali posto sam experimentisao zbog toga sto imam i belu.mozda je to zbog toga.A mozda i zbog mraza koji je bio u martu  kod nas, kada Wisterija stvara cvetne pupoljke  Taj moj experiment je ipak uspeo jer ce bela malo cvetati,vidim pet pupoljaka,ali to je vazno zato sto sam vec hteo da je sasecem jer sam mislio da je jalova.9-tu godinu kako  cekam,i malo sam usao u Wisterijine tajne.Ima ljudi koji cekaju i 15 godina da im bela procveta ali nece,tako da sam ipak zadovoljan.

Pupoljcice, necu da te razocaram ali nemoj previse da se nadas,u saksiji Wisterija ce vrlo tesko da cveta,ako i nekada te posluzi sreca, bice kratkog daha jer se Wisterija najbolje gaji kada je u zemlji posadjena.Ako vec volis puzavice Klematis je isto prelep i lakse se gaji u saksijama i u saksiji obilno cveta,ako mu pruzis sve uslove, (Odgovarajucu saksiju,polozaj,djubrivo,zalivanje) cinjenica je i da previse brige oko biljke koja je zasadjena u saksiju unistava biljku,to sam u x slucaja primetio.

A moze i Pasiflora.
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši vrt 2017

Pridružen: 11 Studeni 2009
Lokacija: Velika Gorica
Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2016 u 12:48

Slažem se sa prijedlogom Rembranta za klematis. Uz njega bi mogla "uvaliti" i neku od jednogodišnjih penjačica: cobea, mirisna grahorica, slak, crnooka suzana... pa bi ti svake godine drugačije izgledalo.
Na vrh
Pupoljčica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 02 Travanj 2016
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pupoljčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2016 u 14:48
Ma razmišljam i ja o Klematisu, ali se bojim da će mi se ipak zimi smrznut... A to s wisterijom mi je ionako samo eksperiment pa kolk'ko izdrži kod mene, izdrži. Ako vidim da kilavi, samo ju šiknem burazu i šogorici. Oni imaju dvorište pa ću imati kuda s njom ako se pokaže da nije za balkon i balkonske posude...
Ja planiram u njoj uživat dokle god to njena veličina bude dozvoljavala... I nije mi bitno da mi cvjeta... Nikud mi se ne žuri. U svakom slučaju, dobro je znati tko ima s wisterijom iskustva... Ako mi zaškripi, imati ću koga pitati za savjet.
Što se pak ti če mirisne grahorice, htjela sam ju (i još hoću) posijat ovog proljeća, ali gdje sam ju god tražila, još je nije bilo u prodaji. Ove godine nešto kasni sjeme općenito.. Ili se to meni samo čini...
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 04 Veljača 2015
Lokacija: Osijek
Status: Offline
Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2016 u 19:46
</a>
- </a>
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 04 Veljača 2015
Lokacija: Osijek
Status: Offline
Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2016 u 19:58
- </a>
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Pridružen: 16 Ožujak 2013
Lokacija: Drinovci
Status: Offline
Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2016 u 20:12
prekrasna je i već cvijeta, moje tek pupaju
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 04 Veljača 2015
Lokacija: Osijek
Status: Offline
Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2016 u 20:39
Da, prije 2 dana su se poceli otvarati cvjetici pa zapravo jos i nije u fazi pune raskosi i ljepote..
Nazalost ne mogu docarati intenzivan i opojan miris koji se poceo siriti okucnicom
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 04 Veljača 2015
Lokacija: Osijek
Status: Offline
Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2016 u 15:59
</a>
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 04 Veljača 2015
Lokacija: Osijek
Status: Offline
Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2016 u 16:03
</a>
Na vrh
AdrijanaM View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 11 Svibanj 2014
Lokacija: Čakovec
Status: Offline
Bodovi: 384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AdrijanaM Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2016 u 20:47
Predivna je . Clap
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 30 Siječanj 2012
Lokacija: slavonija,
Status: Offline
Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2016 u 23:45
glog prekrasna ti je.

evo moja mlada.iznenadila me cvjetovima.tek joj je treća godina.nisam još očekivala cvjetove

-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 18 Kolovoz 2014
Lokacija: Nuštar
Status: Offline
Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2016 u 08:29
Vau koja ljepotica....predivna je
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 27 Travanj 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2016 u 21:47
Iznad ulaznih vrata... miriši cijelo dvorište... možda malo i preintenzivno Smile




Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 17181920>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.