Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Phlox
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Phlox

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 789
Korisnik
Poruka
Ante00 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam
Avatar

Pridružen: 19 Prosinac 2012
Lokacija: Iza duge
Status: Offline
Bodovi: 103
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante00 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2019 u 23:49
Opg Cecelja Šimun .. proizvođači visokog ploxa ..
https://m.facebook.com/opgceceljasimun/
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
janja-nja-nja View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao


Pridružen: 01 Studeni 2014
Lokacija: Predgrađe Zg-a
Status: Offline
Bodovi: 217
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janja-nja-nja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2019 u 15:25
Hvala na linku, Ante.
Bilo je na Florartu ove godine kod jednog izlagača negdje 6 vrsta visokog phloxa. Samo što nisu stavili nazive nego samo sliku. Možda je to upravo taj s tvog linka. Sad sam došla na svoje i kupila plavi ( ne znam hoće li biti plav), tamnorozi s bijelom sredinom ( vidjet ćemo hoće li takav biti).

Uglavnom ne znam kako nježno reći ljudima koji se bave uzgojom i prodajom biljki da moraju se latinizirat  jer sve biljke kao i otrovi;) imaju svoj latinski naziv koji je univerzalan i omogućuje nam kupnju sjemena, biljke i informacije o njoj na svim mogućim sajmovima u Europi i šire.

Pisala sam nekad davno na forum da sam kupila phlox ( tri vrećice golog korijenja, vrećica dva komada unutra) iz tri nije ništa izbilo a iz druga tri su iscvjetali blijedorozi s tamnom sredinom (ista boja) i to sam pozitivno identificirala kao Phlox Bright eyes.

Malko razočarana jer ta boja iz phlox mixa me najmanje zanimala iduće godine kupila sam još jednu vrećicu od tete  jedan čisto bijeli phlox, a drugi koji je trebao biti 'plav' je neke jako čudnovate radioaktivne rozo-lila boje.

Ove godine na Florartu i na sajmu u Dugom Selu kupila sam plavi phlox i tamnorozi phlox (možda je Cabott pink ili Giselle nisu napisali vrstu samo sliku stavili) s svijetlom sredinom  upravo kod izlagača od kojeg je Ante poslao link (pretpostavljam).

Čekam rezultate da vidim hoće li procvjetat u plavoj i toj rozoj boji.

Što se tiče phloxa  imao je dvije godine zaredom neke sive pljesnive točke na listovima svaki osim bijelog. Ove godine mu žute donji listovi, generalno on i monarde znaju popljesnivit i imat žute listove pa ih ne bi sadila jedne blizu drugih.

Nadala sam se da ću na sajmu vidjeti uživo ili ovdje na slikama tamnoljubičasti phlox Nicky ili plavi phlox ili crveni čisto da vidim da je netko uspio kod nas to kupit ali razumijevam vas ja osim preko photobucketa ne znam stavit ovdje slike a sad sam zaboravila i kako sam ih stavljala ahahahahaha

Htjela sam vas upozoriti ukoliko kupujete mix bilo čega da ćete vrlo vjerojatno dobit xy jedinki iste boje, zato je bolje kupit već iscvjetano cvijeće posebice za vas koji imate već formirane vrtove i potrebno vam je par biljki koje se bojom cvijeta i visinom moraju uklopit u ostatak vaše cvjetne družine.



Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 789
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.