Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Poremećaji- konkretni recepti
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Poremećaji- konkretni recepti

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 13>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 14:32
Evo receptić za sve one koji imaju povećane masnoće ili žele iće na dijetu. Ovo odčepljava jetricu.Naravno morate biti zdravi i da niste bubrežni bolesnik, i ne trudni....
Ovdje možete vidjeti šta izađe iz jetre i žučovoda. Pogledajte stranicu do dna
http://curezone.com/cleanse/liver/default.asp
Čišćenje jetre

Čistite jetru dva puta godišnje.
Prije čišćenja jetre, 7-10 dana dobro je provesti cijeli antiparazitni program zapperom, čišćenje bubrega i čišćenje organizma od nataloženih toksina.

Za čišćenje jetre potrebno je:

1. 4 žličice gorke soli (možete nabaviti u ljekarni)
2. 100 ml hladno prešanog, nerafiniranog maslinovog ulja
3. 2 ljubičasta grejpa, iz kojih trebate iscijediti najmanje 3/4 čaše soka
4. 2 staklenke od 0,5 litre
5. veliku slamčicu, da lakše popijete napitak

Odaberite dan bez previše obaveza, npr. subotu za čišćenje, kako bi se mogli odmarati sljedećeg dana u nedjelju. Ne uzimajte nikakve lijekove, vitamine ili druge tablete, osim aku su vam neke neophodne, jer mogu spriječiti uspjeh.
postupak:

Ujutro – pojedite dijetalni doručak (najbolje voće), a zatim ručak bez začina, soli, masti, maslaca, ili mlijeka. Preporučuju se pečeni krumpiri, povrće i variva. Takva prehrana, omogućit će žući da se napuni i stvori pritisak u jetri. Veći pritisak – više izbačenog kamenja i kolesterola.

14.00 sati – Nikako ne jedite i ne pijte nakon 14.00 sati. Ako prekršite ovo pravilo, kasnije bi se mogli osjećati iznimno loše.
Pripremite gorku sol. Zamiješajte 4 žličice u tri šalice vode, zatim usipajte sve u prvu staklenku. To je količina dovoljna za 4 obroka gorke soli, koja ćete trebati uzeti. Stavite staklenku u hladnjak da bude rashlađena.

18.00 sati – Popijte jedan od 4 obroka gorke soli (1/4 čaše). Tekućini možete dodati i vršak čajne žličice C vitamina u prahu, zbog boljeg okusa. Nakon što ste popili prvi obrok gorke soli, možete isprati usta vodom i popiti dva – tri gutljaja.
Izvadite maslinovo ulje i grejp da se ugriju.

20.00 sati – Popijte drugi obrok gorke soli (1/4 čaše). Niste jeli od 14.00 sati, međutim nećete se osjećati gladnima. Pripremite se za spavanje. Točnost je vrlo važna za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10 minuta.

21.45 sati – Polovicu čaše maslinovog ulja ulite u drugu staklenku od 0,5 litre. Istisnite grejp, uklonite meso grejpa i ispite sok u staklenku s maslinovim uljem. Čvrsto zatvorite poklopac i dobro izmućkajte dok sadržaj ne postane vodenast. Pazite na vrijeme!

22.00 sata – Popijte napitak koji ste pripremili, i to obvezatno stojeći, a ne ležeći ili sjedeći! Dobro je da sve popijete u roku od 5 minuta. Zatim odmah legnite!
Ako ne legnete odmah, kamenje može ostati u jetri. Što prije legnete, više će kamenja izaći van iz organizma. Legnite na leđa, a glavu oslonite na malo viši jastuk. Budite savršeno mirni 20 minuta, a zatim spavajte.

Sljedeće jutro – Nakon buđenja (ne prije 6 sati) uzmite treći obrok gorke soli. Odmah se vratite natrag u krevet.

2 sata kasnije – Uzmite četvrtu, zadnju dozu gorke soli, i ponovno se vratite natrag u krevet.

Još 2 sata kasnije – možete jesti. Započnite sa prirodnim voćnim sokom, najbolje od naranče. Nakon pola sata pojedite malo voća. Za oko sat vremena možete početi jesti normalnu, ali lakšu hranu. Do večeri trebali bi se osjećati oporavljeno.

Ujutro očekujte proljev. Možete upotrijebiti bateriju da vidite žučno kamenje u WC školjki. Ono je zelene boje i plutat će na površini jer je puno kolesterola. Da bi se osoba riješila bolova u leđima i alergija, treba izaći oko 2000 kamenčića. Uz kamenčiće iz organizma izlaze i kristali kolesterola iz žučnih kanalića, koji su u obliku žućkasto-smeđih slamčica.
Ako bi se simptomi ponovili, to znači da je u jetri ostalo još nečistoća, pa za 14 dana možemo ponoviti čišćenje. Nikada ne radite čišćenje dok ste bolesni!




Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 14:33
Čišćenje bubrega

Terapiju smijemo ponavljati najviše 4 puta godišnje i to u razmaku ne manjem od 14 dana. Čišćenje se sastoji od konzumiranja čaja posebne mješavine. Čaj se smije piti najviše tri tjedna.

sastav:
količina za jednu osobu,
za jednu trotjednu terapiju.
- preslica 15g
- kopriva 10g
- troskot 8g
- kantarion 6g

priprema:
Jedan prstohvat mješavine preliti sa 125 ml vrele vode, i ostaviti da stoji 10 minuta. Zatim ga procijedimo, a na talog od mješavine sipamo dvije šalice vruće vode i kuhamo 10 minuta. Zatim i taj čaj procijedimo u onaj prvi, tako da se izmiješaju.
Čaj se pije sobne temperature, i to pola šalice ujutro na tašte, pola sata prije ručka, i prije večere.

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 14:42
smrčko da li si ti koristila te recepte za čišćenje sa gorkom soli?? da li išta od toga koristila? ja jesam i skoro sam umrla od gorke soli.... bilo mi je užasno loše... danima nisam mogla doći k sebi... to smiju raditi smo potpuno zdravi i disciplinirani ljudi koji neće kršiti redosljed i koji su na čistom voću tjedan dana ranije...jer ako pojedu komadić nečega jačega može im otkazati jetra....

... meni je bilo loše toliko da sam htjela zvati hitnu.... nisam bolesna ali naginjem niskom tlaku a gorka sol mi toliko spustila tlak da mi je bio 50/70....
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 14:57
Jesam 2 puta kroz godinu, takođe i moj suprug. Ja sam jedva izdržala i nije mi žao. Godinama mi je kolesterol bio na gornjoj granici, a trigliceridi jedanput skočili na oko 4 ( granica1.7). Sada kolesterol 3.8 (granica oko 5), trigliceridi 0.7.
Ja sam od jedne liječnice  (mikrobiolog)čula da gorku sol ne podnosimo svi jednako .U sklopu autoim.bol sam radila i test na amebe (hvala Booggu negativno, uf). Kod drugih je gorka sol proradila za 2 sata, a kod mene za 8( kući me poslali da obavim i  naknadno donesem,nisu mogli čekatiLOL). Odgoor je bio da imam drugačiji metabolizam od drugih ljudu, u pitanju su nekakvi receptori u crijevima. Inače čaj za čišćenje i kod mene i kod brata djeluje tek sutradan, nije baš za planiranje.
Suprug je lakše podnio i nagovara me opet, ma čistiću ja ali samo njega, meni treba psihički trening prije pijenja gorke soliConfused.
Ako ti nije bilo dobro nemoj to raditi. Tko može nek uradi pozitivni rezultati u svakom slučaju.Thumbs%20Up Za to čišćenje sam pročitala preporuku iz članka Drage Plećka.

Ja sam broj 1 ako je disciplina, na Brojsovoj dijeti sam bila  20 dana, uh kad se sjetimsmile126.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 15:02
....je,  a vuče korjene iz ajurvedskog sustava lječenja.... a na zapadu je objavljeno 1 put u knjizi dr. hulde clark koje je prevedena i kod nas..... ja imam knjigu a čak i onaj njen aparat za čišćenje.... žena je napravila totalnu revoluciju....

...no, moram ići na teren... pozdrav!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 15:06


Trišice masnoća može biti jako teška za očisti iz organizma. Ja sam suprugu pokušala masu stvari, dijeta ga je dovodila do tog da je jedva stajao na nogama. Na kraju su mu dva specijalista, anesteziolog i kardiolog rekli da se neigra i da će se samo srušiti od moždanog i srčanog udara. Kod supruga je problem krenuo kad je 2 god se sam hranio, radio je u unozemstvu. Kardiolog mu je rekao da može 2 dana ništa ne jesti,a 3. jesti i ništa neće napraviti, jednostavno to je u genima. Preporuka kardiologa je bila što više plave ribe.Neko ipak mora na lijekove.
 Evo sam sa stranica Oprah skinula neke savjete njenih liječnika:

Ječam sadrži balaste tvari,te pomaže metaboliziranju masnoća, kolesterola i ugljenihhidrata.Može se dodavat u doručak, juhe ili kao zamjena za rižu.

Heljda je bogata proteinima , aminokiselinama, regulira šećer u krvi i smanjuje hipertenziju.

Mahunarke snižavaju kolesterol, dok obogaćuju antioksidantima, folnom kiselinom i kalijem.

Ljute papričice su pune antioksidanata, c vitaminom i pokreću metabolizam.

Sjemenke i orašasti plodovi ( šaka na dan) odlični su za srce i bogate omega 3 kis.

Klice žitarica su bogate proteinima i c vit.

Takođe travica od pšenice i ječma, je jako zdrava.

Jogurt i kefir pomažu pobavi , kalcij pomaže topljenju  sala.

 I naravno gorke salate čiste jetru, znam da ih Trišice jedeš puno i nastavi i dalje
Izludi me plava boja a neznam kako je maknuti, to je tekst koji napišem u dokumentu, pa kopiram.

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 15:41
Članci su super, a ja bih samo Triši preporučila da ujutro na tašte pije mljeveni lan (čajnu žličicu) i toplu vodu....Ja to već radim mjesec dana i iskreno se nadam da mi je masnoća pala!!!!!?????
A ako ne bude sigurno će mi doktorica dati tablete, a to ne želim ni u kom slučaju...
 
Čak bih probala i onaj recept od smrcka za čišćenje organizma, ali me strah jer i ja imam nizak tlak.....
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 29 Veljača 2008
Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 15:45
Ah zaboravila sam reći....vodu pijem i ja od kada znam za sebe....
Također noću, odem na wc i onda u kuhinju par gutljaja...Mislim da je kod mene stvar navike, jer uvijek vodu imam kod sebe, a šećer mi je odličan...jednostavno se organizam tako navikao...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 16:14
Ja lan i sezam( mljeveni) dodajem u žitarice za doručak, to mi je ritual. Nemogu zamislit drugačiji doručak. Uz doručak uzimam polenova zrnca sa bejbi propolisom. I naravno vježbam bar 10 min za jake koščice i dizanje metabolizma.

Neznam ima li kontraindikaciju nizak tlak, znam da se mora redosljed držati bez greške. Ja sam baš osjetljiva, al sam preživjela. Ako i pokušaš obavezno neka je netko stobom. Slabo općenito bude zbog gladovanja i čišćenja, i sam okus gorke soli je grooozan i može izazvati mučninu.
Nakon toga ja sam jela prvi dan kuhanu rižu i jabukice. I par dana nakon pažljivo sa hranom.

Treba nam Grivica objasniti je li se držala točno plana čišćenja, da nije što pogriješila??? Možda joj bubrezi ne delaju ok.

Naravno nepiti lijekove  u momentu čišćenja.

Dobro odvagnuti prije tog, meni nije toliko strašno, da ne bi opet.

Hoću ali jednog dana , nakon psihičkog tereninga  " ja mogu gorku so progutati, ma ja to mogu...."Embarrassed

MM kaže da za njeg ništ nije problem i sutra bi odmah... junak...Confused
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 16:22
Originalno poslano od člana proljeće proljeće napisao:

Ah zaboravila sam reći....vodu pijem i ja od kada znam za sebe....
Također noću, odem na wc i onda u kuhinju par gutljaja...Mislim da je kod mene stvar navike, jer uvijek vodu imam kod sebe, a šećer mi je odličan...jednostavno se organizam tako navikao...


E vidiš mene upozoriše da smanjim vodu. Kod 24 satnog urina sam  imala oko 4.5litre, a koliko sam popila sam Bog zna. Prije 2 godine mi je pao kalij i natrij, i u tom periodu sam slikala kukove bile su naznake za osteoporozu, te obostrano bubrežni pijesak.
Nedavno pročitam članak da kod smanjenog kalija i natrija dolazi do izvlačenja kalcija iz kostiju, i popratna pojava bubrežni kamenac.

E sad jesam li puno pila tekućine i izazvala dizbalans, ko zna. Uglavnom denzitometrija je bila ok. Kalij mi je uvjek na donjoj granici. Treba ipak ne pretjerati sa vodom, ni to nije dobro ako je previše.

Mislim da je kod mene problem pojačano znojenje. I to je gubitak tekućine, te se može žeđati.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 16:45
[QUOTE=smrcko]

Treba nam Grivica objasniti je li se držala točno plana čišćenja, da nije što pogriješila??? Možda joj bubrezi ne delaju ok.



... naravno da nisam ništa jela i držala se točnog plana jer sam osjetljivija, bubrezi mi rade super za sada ( da pokucam o drvo Smile)  ali tolika količina magnezijevog  sulfata radi dar mar u organizmu... da nije tako ne bi niti bio propisan takav režim.... a kod osjetljivijih ljudi može napraviti kaos ( ja prva!...čim mi neke potpuno nepoznate kemikalije koje inače ne koristim uđu u krvotok to odmah osjetim....
..čista magnezijeva sol mi to napravila.... možda to ima veze i s tim da mi je krv dosta čista i jaka, jetra mi je isto u vrlo dobrom stanju i pokušavam zdravo živjeti pa se kod mene sva kolanja , kretanja tvari u krvi vrlo brzo događaju i ne deponiraju se u neke đepove po tijelu ( pa je onda potrebno svako toliko raditi neke vidove detoksinacije) nego tih đepova kod mene nema ...ili nema toliko:O))).... pa sve juriša organima...... možda mi zato toliko jako reagira tijelo na neke otrove koje će ostali ljudi lakše podnjeti....npr gorka sol...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 16:58
A pojma nemam . Meni je samo bilo mučno od okusa, progutat je bilo najstrašniji proces. I ja pazim na prehranu koliko je to moguće. Naše povrće koje kupujemo, s obzirom da poznajem ženu koja drži voćarne i da lažu odakle je, pogotovo ono što piše domaće,je više otrovno .
A razgovarala sam sa par ljudi koji su vidjeli kako se đubre proizvodi fuj. I ti ljudi koji to uzgajaju to ne jedu, vjeruj te.Nemožete ni zamisliti šta se radi. Jedino ono što ima pravi eko certifikat se može povjerovati i provjeriti je li je pravi.
Danas polako se dolazi do toga da je rad na selu, domaće životinje, prirodna hrana jedino pravo bogatstvo. Ovo sve drugo polako upropaštava generacije, ako im se uopće ima šta ostaviti u nasljedstvo.Cry
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 13:28
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

A pojma nemam . Meni je samo bilo mučno od okusa, progutat je bilo najstrašniji proces. I ja pazim na prehranu koliko je to moguće. Naše povrće koje kupujemo, s obzirom da poznajem ženu koja drži voćarne i da lažu odakle je, pogotovo ono što piše domaće,je više otrovno .
A razgovarala sam sa par ljudi koji su vidjeli kako se đubre proizvodi fuj. I ti ljudi koji to uzgajaju to ne jedu, vjeruj te.Nemožete ni zamisliti šta se radi. Jedino ono što ima pravi eko certifikat se može povjerovati i provjeriti je li je pravi.
Danas polako se dolazi do toga da je rad na selu, domaće životinje, prirodna hrana jedino pravo bogatstvo. Ovo sve drugo polako upropaštava generacije, ako im se uopće ima šta ostaviti u nasljedstvo.Cry



ovo je off topica ali.... :o)) ...po većim gradovima se organiziraju distribuciijske mreže zdrave hrane, Rijeka je dobila jednu koja funkcionira već par mj! :o)))
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 03 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 16:07
....bojim si nešto pisati da i na ovoj temi ne bude problema....ali ipak bi prijateljski savjetovala, nisam nikakav stručnjak, savjet je čisto onako domaći....sve što je drastičan napad na organizam nije dobro....svaka drastična dijeta ostavlja ozbiljne posljedice, lijekovi, biljni pripravci....postepeno se uvode....to je logično...treba tijelo priviknuti na novi sastojak...a sa čišćenjima organizma.....pazite, oprez!....to su  veliki udarci na tijelo......radije ne!......radije se dajte na promjenu prehrane, cjelovite žitarice, voće , povrće, bjelančevine umjereno....tjelovježba, brzo  hodanje, šetanje ......već  tko što može od tih aktivnosti........tijelo je vrlo složen i osjetljiv "stroj".
 
Umjerenost u svemu, mislim da je to dobra formula. 
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 16:55
Originalno poslano od člana manči manči napisao:

....bojim si nešto pisati da i na ovoj temi ne bude problema....ali ipak bi prijateljski savjetovala, nisam nikakav stručnjak, savjet je čisto onako domaći....sve što je drastičan napad na organizam nije dobro....svaka drastična dijeta ostavlja ozbiljne posljedice, lijekovi, biljni pripravci....postepeno se uvode....to je logično...treba tijelo priviknuti na novi sastojak...a sa čišćenjima organizma.....pazite, oprez!....to su  veliki udarci na tijelo......radije ne!......radije se dajte na promjenu prehrane, cjelovite žitarice, voće , povrće, bjelančevine umjereno....tjelovježba, brzo  hodanje, šetanje ......već  tko što može od tih aktivnosti........tijelo je vrlo složen i osjetljiv "stroj".
 
Umjerenost u svemu, mislim da je to dobra formula. 





...najiskrenije i ja se bojim pisati!! nažalost nisam vična kratkim, jedosložnim rečenicama... no htjedoh reći da se slažem sa vama...sve što je jako i koncentrirano je napad na organizam i treba tijelo porstupno privikavati inače može biti kao meni...jako loše...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2008 u 23:11
Za taj recept sa gorkom solju sam čula prošle godine na HTV-u, Drago Plećko je to spominjao u vezi priprema pred mršavljenje i alergija.
Možda se neko sjeti, spominjao je i pocinčane pločice( vojnicima se povlačile alergije). Emisija je išla negdje oko 2 sata.
Ja sam zadnjih 4 godine 2 puta pila gorku so u sklopu liječničkih pretraga ( s obzirom da imam alergiju na alkohol koji ulazi u sirupe). Nisam imala nikakve probleme, te nisam mislila da postoje nekakve opasnosti. Naravno za bilo koji recept se morate savjetovati sa lječnikom ili bolje mikrobiologom parazitologije ( oni svakodnevno upotrebljavaju gorku sol u pretragama, na mikrobiologiji ništa drugo ne nude kao opciju). Koliko se sjaćam rekli su mi da, kad se koristi gorka sol, ne smije se staviti ni čokolada u usta (da se ne pojede, samo za okus), može zavarati receptore.
I sama količina maslinova ulja (u recepturi) može izazvati mučninu. Da sad ne brišem recept za čišćenje bubrega i jetre, odbacite ga ili nek Silvek izbriše postove!!
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
JASMINKA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 23 Studeni 2008
Lokacija: Bosnia Hercegovina
Status: Offline
Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JASMINKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2008 u 22:23
Recept dok.Savinskog koji se spravlja sa aloa verom koji sam pročitala na vašoj stranici,me interesuje dali je ko koristio i koliko mu je pomoglo u suzbijanje kancerogenih čelija.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2008 u 23:26
....ja znam samo za jedu staru baku travarku koja ju je koristila za probleme sa želucom.... doktori nisu mogli otkriti što je a povraćala god ddana svaki dan.... njoj pomoglo..... znam da nije ono što si pitala ali je jedno što direktno znam...al mislim općenito da odmoć ne može.....
Na vrh
zvonkica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 30 Prosinac 2008
Status: Offline
Bodovi: 968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvonkica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 22:35
SVAKO JUTRO -ČETIRI LOPOVA

nakon iscrpljujuće zime, i naše tijelo traži  proljetno čišćenje!
Tradicionalno se konzumiraju sredstva ta tzv. čišćenje krvi i organizma, primjerice hren, koji je ljekovit pročiščivač organizma,mladi luk i razni čajevi .

Mješavina čaja pod nazivom  četiri lopova pije se cijele godine jer je izuzetno ljekovit, povećava vitalnost i imunitet organizma , a kako je i dobar "čistač", preporučuje se  i za proljetnu kuru.

priča o" četiri lopova" seže u vrijeme epidemije kuge u francuskom Toulouseu početkom 17. stoljeća.
Četiri su lopova tada pljačkala leševe preminulih bolesnika, a  da se sami nisu razboljeli. Kada su napokon uhićeni, osuđeni su na smrt, no sudski su im činovnici  ponudili život u zamjenu za tajno sredstvo kojim su se branili od kuge.
Tako se doznalo za čudotvornu mješavinu:
 ljekovite kadulje s timijanom, lavandom i ružmarinom.
Lopovi su se mazali octom u kojem su močili biljke.
Stoljeće potom u njih su se ugledali lopovi u Marseillesu , a aseptičnom losionu dodali su još i  češnjak.
otada je "ocat četiri lopova" postao sastavni dio prirodne farmakopeje. a i danas se njime možemo koristiti za zaštitu od epidemija, primjerice gripe.
Umjesto mazanja octom, svakako je praktičnije pripravljanje čajeva.
Dobro ga je svako jutro popiti šalicu,a u slučaju bolesti, iscrpljenosti ili intenzivne kure čišćenja organizma preporučujemo dnevno :
jednu litru , uz izbjegavanje uvečer jer toliko stimulira da može izazvati nesanicu.
Ako vam , pak, baš treba razbuđivač i energizator koji će vas provesti kroz radnu noć, a niste skoloni industrijskim napicima koji se danas već nude u svakom dućanu, popijte čaj četiri lopova.
priprema:

u litru kipuće vode,
stavimo ravnu jušnu žlicu kadulje,
trećinu ružmarina,
nešto manje timijana
i samo na vršak lavande!

Pustimo da minutu-dvije zavri, a onda isključimo plamen, poklopimo  i ostavimo deset-petnaest minuta.
Procijedimo  i dodamo limun i med.
Tako pripremljen čaj može u poklopljenoj posudi ostati svjež cijeli dan.

Sve su biljke u sastojku čaja ljekovite to već znaju i ptičice na grani pa ću , budući da je najvažniji sam recept ,
 o svakoj biljci u nastavku napisati par riječi.
Dobro pijenje i još bolji uspjeh sa čišćenjem organizma!


Zvonkica.
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 01 Srpanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 00:08
...kao i vodica 4 lopova.... :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.