Ja kao početnik |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
tea... ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 10:57 |
još sam početnik(kao šta se vidi po ovom mojem prvom radu,ali nadam se napretku!Vi iskusniji,komentirajte,mada i sama znam koliko grešaka imam!
Kutiju sam farbala temperom,i kako sam zalijepila salvetu tako mi se je tempera pomiješala sa ljepilom!
![]() ![]() |
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tea... ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
![]() |
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Tea dobro nam došla!!!
Ja za farbanje ne koristim temperu, jer su cure već prije pisale da se može dogoditi da se tempera razmaže.
Ako su ti akrilne boje skupe ( mnogima jesu) probaj sa nekim zamjenskim. Ja osobno koristim boje od fasadeksa ( 0,75 l košta oko 33,00 kune) moraš paziti samo da budu na bazi vode...
Netko čak koristi i boju za beton.
A da li si pustila da ti se tempera dobro posuši prije nego što si nanosila ljepilo i salvetu??? Možda si nanijela previše ljepila?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
Hvala ti proljeće!
![]() ![]() |
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Dobro nam došla Tea!
![]() Proljeće je u pravu, tempera ti nije baš dobra podloga, pokušaj nešto od tih akrilnih boja, na bazi vode, jer tempera ti nije baš trajna... Malo eksperimentiraj, sigurna sam da ćemo vidjeti puno tvojih lijepih radova! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
Hvala ti izzy!
![]() |
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Dobro došla Tea
![]() internet nadružbe. Sve ti pošalju poštom u rok dva do tri dana. Dovoljno ti je uzeti samo bijelu akrilnu boju, a za izradu nijansi boja i ja ja koristim temperu, budući da ti treba samo kap i li dvije za određenu nijansu. Puno je jeftinije nego kupovati svaku boju posebno
|
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Ako želiš najobičniju podlogu onda ti je najoptimalniji mat, a metalik koristi ako želiš nekakve posebne efekte postići... Probaj vidjeti boju za fasade (Proljeće ti ih je spomenula) na bazi vode, u dućanima boja i lakova (sigurno ih ima dosta u Puli), mogu ti tamo i zamiješati neku određenu nijansu ako se ne varam... A da ti se rad očuva, polakiraj ga nakon svega... Većina nas koristi bezbojni lak u spreju (onaj za aute), isto u dućanu boja i lakova, možda nekim većim shopping centrima!
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Da se nadovežem, ja bezbojni lak u spreju kupujem u Getrou ( valjda nije reklama???) za nešto više od 20 kuna...
|
|
![]() |
|
saara ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 900 |
Dobro došla. Ugodno vrijeme na forumu i dobre radove ti želim
|
|
![]() |
|
dori-st ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 689 |
Tea dobro došla, samo hrabro, i pitaj što te zanima, uvijek netko zna odgovor. Pošalji mi adresu na p.p. da ti pošaljem neke salvetice.
|
|
![]() |
|
Hvla vam svima.Nisam očekivala toliko pažnje!
![]() ![]() kad vidim vaše radove,odmah izubim volju.Ali čim skupim pare za kupiti boju i lak (današnji život studenata je život siromaha),probat ću napraviti sliku!
|
|
Carpe diem
Iskoristi dan |
|
![]() |
|
ančica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 829 |
dobro došla!!!
neznam zašto si imala ovaj problem sa ljepilom i temperom, u pravilu bi se ljepilo trebalo slagati s temperom, da ti se to nije dogodilo zato što ti podloga nije bila dovoljna suha ili ti si prešla s puno ljepila previše puta preko motiva pa si s ljepilom razmočila i podlogu
|
|
![]() |
|
dori-st ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 689 |
Kao što su ti rekli, jedno pakovanje boje za beton ti je dovoljno, ( ja koristim jednu na kojoj piše Takril) i malo dodaješ tempere za nijansiranje, to će ti trajati jako dugo......... Nemoj kupovati svaku akrilnu boju posebno to se stvrano ne isplati.
|
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
I ja sam probala sa temperom,ali nije bilo dobro.
|
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
dobro nam došla!
![]() na dobrom si mjestu i u pravim rukama. cure znaju sve i uvijek će ti pomoći kad zapneš.
i ja sam još početnik i stalno učim i isprobavam nešto novo. danas sam imala prve pokušaje sa fasadnom bojom i čini mi se o.k. a znatno je jeftinija i suludo je davati novce za one "prave" akrilne boje. samo ti slušaj šta ti naše tete-salvete kažu i na dobrom si putu.
|
|
![]() |
|
Gogs ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
dobro nam došla Teice i dugo ostala s nama. Vidi koliko nas ima a "sviježa krv" je itekako potrebna
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |