Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ja kao početnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ja kao početnik

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ja kao početnik
    Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 10:57
još sam početnik(kao šta se vidi po ovom mojem prvom radu,ali nadam se napretku!Vi iskusniji,komentirajte,mada i sama znam koliko grešaka imam!
Kutiju sam farbala temperom,i kako sam zalijepila salvetu tako mi se je tempera pomiješala sa ljepilom!CryAngry
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:03
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:11
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:13
Tea dobro nam došla!!!

Ja za farbanje ne koristim temperu, jer su cure već prije pisale da se može dogoditi da se tempera razmaže.
Ako su ti akrilne boje skupe ( mnogima jesu) probaj sa nekim zamjenskim. Ja osobno koristim boje od fasadeksa ( 0,75 l košta oko 33,00 kune) moraš paziti samo da budu na bazi vode...
Netko čak koristi i boju za beton.

A da li si pustila da ti se tempera dobro posuši prije nego što si nanosila ljepilo i salvetu??? Možda si nanijela previše ljepila?
Na vrh
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:14
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:19
Hvala ti proljeće!smile79Ja sam iz Pule,a u Puli imamo samo jedan hobby dućan.Moram pogledati koliko dođu te akrilne boje.Mislim da mi se tempera nije dosta posušila.Probat ću sada napravit neku sliku,samo da nađem neku lijepu salvetu i boje! smile136
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:21
Dobro nam došla Tea! smile112
Proljeće je u pravu, tempera ti nije baš dobra podloga, pokušaj nešto od tih akrilnih boja, na bazi vode, jer tempera ti nije baš trajna... Malo eksperimentiraj, sigurna sam da ćemo vidjeti puno tvojih lijepih radova!
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:24
smile136Koje akrine boje trebam korisiti?Mat,metalic??Shockedjer kako sam našla na netu,cijene dosta variraju.
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:25
Hvala ti izzy!smile78
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
anđelka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:28

Dobro došla Tea smile73! U Zagrebu ti ima dućan Chemaco, i primaju ti
internet nadružbe. Sve ti pošalju poštom u rok dva do tri dana. Dovoljno ti je uzeti samo bijelu akrilnu boju, a za izradu nijansi boja i ja ja koristim temperu, budući da ti treba samo kap i li dvije za određenu nijansu. Puno je jeftinije nego kupovati svaku boju posebno

ANĐELKA
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:30
Ako želiš najobičniju podlogu onda ti je najoptimalniji mat, a metalik koristi ako želiš nekakve posebne efekte postići... Probaj vidjeti boju za fasade (Proljeće ti ih je spomenula) na bazi vode, u dućanima boja i lakova (sigurno ih ima dosta u Puli), mogu ti tamo i zamiješati neku određenu nijansu ako se ne varam... A da ti se rad očuva, polakiraj ga nakon svega... Većina nas koristi bezbojni lak u spreju (onaj za aute), isto u dućanu boja i lakova, možda nekim većim shopping centrima! 
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 11:43
Originalno poslano od člana Izzy Izzy napisao:

Ako želiš najobičniju podlogu onda ti je najoptimalniji mat, a metalik koristi ako želiš nekakve posebne efekte postići... Probaj vidjeti boju za fasade (Proljeće ti ih je spomenula) na bazi vode, u dućanima boja i lakova (sigurno ih ima dosta u Puli), mogu ti tamo i zamiješati neku određenu nijansu ako se ne varam... A da ti se rad očuva, polakiraj ga nakon svega... Većina nas koristi bezbojni lak u spreju (onaj za aute), isto u dućanu boja i lakova, možda nekim većim shopping centrima! 

Da se nadovežem, ja bezbojni lak u spreju kupujem u Getrou ( valjda nije reklama???) za nešto više od 20 kuna...
Na vrh
saara View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 900
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 12:12
Dobro došla. Ugodno vrijeme na forumu i dobre radove ti želim
Na vrh
dori-st View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 689
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dori-st Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 12:22
Tea dobro došla, samo hrabro, i pitaj što te zanima, uvijek netko zna odgovor. Pošalji mi adresu na p.p. da ti pošaljem  neke salvetice.  
Na vrh
tea... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 12:25
Hvla vam svima.Nisam očekivala toliko pažnje!Embarrassedsmile79
kad vidim vaše radove,odmah izubim volju.Ali čim skupim pare za kupiti boju i lak (današnji život studenata je život siromaha),probat ću napraviti sliku!
Carpe diem

Iskoristi dan
Na vrh
ančica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ančica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 12:28
dobro došla!!!

neznam zašto si imala ovaj problem sa ljepilom i temperom, u pravilu bi se ljepilo trebalo slagati s temperom, da ti se to nije dogodilo zato što ti podloga nije bila dovoljna suha ili ti si prešla s puno ljepila previše puta preko motiva pa si s ljepilom razmočila i podlogu 
Na vrh
dori-st View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 689
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dori-st Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 12:32
Kao što su ti rekli, jedno pakovanje boje za beton ti je dovoljno, ( ja koristim jednu na kojoj piše Takril) i malo dodaješ tempere za nijansiranje, to će ti trajati jako dugo......... Nemoj kupovati svaku akrilnu boju posebno to se stvrano ne isplati.
Na vrh
piramida View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1060
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje piramida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 17:35
I ja sam probala sa temperom,ali nije bilo dobro.
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 18:06
dobro nam došla! smile73
na dobrom si mjestu i u pravim rukama. cure znaju sve i uvijek će ti pomoći kad zapneš.
i ja sam još početnik i stalno učim  i isprobavam nešto novo. danas sam imala prve pokušaje sa fasadnom bojom i čini mi se o.k. a znatno je jeftinija i suludo je davati novce za one "prave" akrilne boje. samo ti slušaj šta ti naše tete-salvete kažu i na dobrom si putu.
Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1484
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 23:36
dobro nam došla Teice i dugo ostala s nama. Vidi koliko nas ima a "sviježa krv" je itekako potrebna   
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.