Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugičine slatko - slane stranice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Bugičine slatko - slane stranice

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 11121314>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 14 Svibanj 2013
Lokacija: markovac našičk
Status: Offline
Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2014 u 19:53
Draga Bugice pozdravljam ovu tvoju prekrasnu temu,
pratim je i pratit ću je stalno, torta mi se sviđa ima da je probam a i oni krušćići...
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2014 u 21:07
Draga Retriver Sara, jako me veseli tvoja posjeta i ovoj mojoj temi i tako lijepe riječi koje si mi uputila. Heart Moram reći da ti je prijedlog jako dobar - kada dođem na zagrebačku kavicu, kolačići neće izostati... iako je to bila šala, rado ću ih donijeti. 

Tako da, draga moja, navrati ti meni opet, bit će tu, nadam se redovito koliko god ću stići, novih kolačića i inih slanih delicija.  smile91smile79
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 06 Lipanj 2009
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2014 u 17:37
...jojjj, kak nisam vidjele već ovu temu...bravo bugica, svestrana si zbilja, ovo ću stalno pratiti...za početak odmah imam i prijedlog u svrhu degustacije, jer, molim lijepo, treba se i probati, a ne samo gledati slikice, kaj ne, haha...lijepo na prvu sljedeću zagrebačku kavicu, donijeti uzorke pa da vidimo jel fino ili nije, hahaha...naravno šalim se, znam da je finoSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2014 u 15:13
Zagrebačke kremšnite vs. Dunavski valovi Smile
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2014 u 15:08
Dobrodošla! Hvala ti na lijepom komentaru. smile79 A ja ću se truditi i nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe i po svom ukusu.
Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 26 Srpanj 2014
Lokacija: Slavonija
Status: Offline
Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2014 u 15:01
Samo da pozdravim tvoju novu temu, mislim da ćemo se lijepih stvari ovdje nauživati i veselim se nastavku.
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2014 u 14:40
Roti - indijski tanki kruh - recept

200 ml brašna
prstohavt soli
1/2 šalice mlake vode
par kapi maslinovog ulja
1 ravna žličica praška za pecivo

Zamijesite mekano tijesto od brašna, soli, praška za pecivo i vode.
Na radnu površinu kapnuti par kapi maslinovog ulja, staviti tijesto i mijesiti dok bude elastično.
Gotovo tijesto nauljiti, staviti u zdjelu i pokriti vlažnom krpom - tako neka stoji 10 minuta.
Podijeliti na četiri dijela, oblikovati loptice, pa svaku uvaljati u malo brašna.
Razviti u krugove promjera 10-15 cm.
Zagrijati tavu (bez ulja!) na srednje jaku temperaturu i staviti roti, kad za dvije minutice dobije pjegice, okrenuti i peći kratko dok i druga strana ne dobije pjegice.
Pečeno po želji premazati s malo maslinovog ulja (ne treba ako ne želite), staviti u zdjelu i pokriti vlažnom krpom. 

Iz mog iskustva: gotovo nikad ne stavljam prašak za pecivo i ništa ne fali tako pečenim rotijima, a vrlo često niti ne pokrivam pečeno vlažnom krpom, razlog je jednostavan - ne stignem jer se u trenu pojedu! LOL

Rotiji pečeni s praškom za pecivo često se napuhnu, pa ih je moguće razrezati i od njih raditi fine sendviče. 

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2014 u 14:29
Hvala ti,  Hug torta je zaista mekana, ukusna i vole je i djeca i odrasli... Nećeš požaliti, vjeruj mi. Iako, svatko ima svoj ukus, no još nisam doživjela da je netko tko je probao, negativno prokomentirao ovu torticu.

Još jedan plus je što je lagana za napraviti - nekoć sam muku mučila s klasičnim biskvitima za tortu - sad je to prošlost. Plus toga - svaki put je možeš drugačije dekorirati, a u tučeno slatko vrhnje možemo dodati rastopljenu bijelu ili tamnu čokoladu, pažljivo izmješati i dobijemo mousse. 






Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 08 Travanj 2010
Status: Offline
Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2014 u 11:30
Super torta, isprobat ću je prvom prilikom.
Sviđaju mi se i ovi indijski tanki kruščići, čekam recept.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2014 u 10:39
Roti - indijski tanki kruh






Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2014 u 16:29
desert rose, drago mi je da si navratila i da ti se sviđa tema... i ja volim slatko... smile144
Nisa, dobro mi došla, hvala na podršci... smile77
moon, nema na čemu... smile79
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator
Avatar

Pridružen: 06 Listopad 2010
Lokacija: Kvarner,Croatia
Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2014 u 23:39
Receptić je spremljen, hvalasmile112
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Pridružen: 16 Ožujak 2013
Lokacija: Drinovci
Status: Offline
Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2014 u 22:35
Pozdravljam temu i domaćicu, zgodno izgleda početak
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 11 Ožujak 2013
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2014 u 20:04
Evo i mene! smile126 Došla sam na otvorenje nove mljac mljac teme!  smile199

I već se sladim! smile50
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2014 u 10:35
Jozefina torta - recept 

Biskvit: - napomena: nikako ne miksati mikserom samo lagano miješati kuhačom! Za ovu tortu trebamo raditi dva biskvita, svaki posebno, a ovo su sastojci za jedan!

200 ml glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
100 ml kakaa
pola žličice soli
pola vanili šećera
200 ml šećera
50 ml ulja
125 ml mlijeka sobne temperature
1 jaje
125 ml vruće vode (ne treba zakipiti)

Zagrij pećnicu na 180-200 stupnjeva, zavisno od pećnice.
U jednoj posudi dobro promješaj kuhačom brašno, prašak za pecivo, sodu kakao, sol, vanili šećer i šećer. U drugoj posudi istuci jaje, dodaj ulje i mlijeko, pa tu smjesu usipaj u posudu gdje su suhi sastojci i dobro promješaj - kuhačom! Zagrij vodu do vrenja i dodaj je smjesi za biskvit, lagano promješaj da se sjedine svi sastojci. Protvanj obloži papirom za pečenje, usipaj lagano i poravnaj smjesu, te peci kratko, oko 10-ak minuta, provjeri prije vađenja - upikni čačkalicom, pečeno je ako ostane čista. Izvadi i dobro ohladi. U međuvremenu napravi smjesu za još jedan biskvit i stavi peći.

Krema 1:
400 gr čokolade za kuhanje
300 ml kiselog vrhnja

Kremu radi tako što ćeš čokoladu otopiti na laganoj vatri, stalno mješajući da ne zagori. Makni s vatre, pričekaj dvije minute i umiješaj u nju kiselo vrhnje. Dobro razmješaj da ne ostanu grudice - ali nikako ne mikserom! 
Napomena: nikako ne umiješati kiselo vrhnje dok je još posudica na vatri, a kamoli prokuhati!!!

Krema 2 : - istuci 1 litru Hole, za kremu odvoji pola, druga polovica je za premaz torte izvana
1/2 l tučenog slatko vrhnja - Hola, Hopla ili po želji - može i zamjena za biljni šlag - prije miksanja dobro ohladi u hladnjaku

Postupak slaganja torte:

1. Biskvite dobro ohladi.
2. Uzmi jedan biskvit i navlaži mlijekom.
3. Na njega stavi cijelu smeđu kremu, poravnaj je i pusti da se dobro ohladi.
4. Na smeđu kremu stavi ravnomjerno tučeno slatko vrhnje.
5. Uzmi drugi biskvit, stavi na tučeno slatko vrhnje, lagano pritisni dlanom da se "priljepi" i navlaži ga  mlijekom.
6. Ostatkom od 1/2 l Hole premaži tortu izvana, dakle gore po biskvitu i okolo torte. Radi ružice, volančiće i ukrasi po želji... možeš posipati kraš expressom, ribanom čokoladom, a preko Hole može ići čak i glazura od čokolade ili šarotine od nje... U ovoj verziji koristila sam samo kraš express.

Prije serviranja, tortu je potrebno dobro ohladiti. Režite oštrim nožem namočenim u vruću vodu da dobijete lijepe šnite.
Preporučam da je napravite dan ili barem večer prije nego je mislite papati.

U slast!












Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2014 u 10:07
moon, hvala ti na podršci! HugRecept slijedi...
 
catalpa, požuriti ću se s receptom... Hug

lucy, evo stiže... Hug

dijana7566, rado ću ga i tamo napisati... Hug U pravu si, fina je,a uz to i manje kalorična od svih ostalih,  obožavaju je i djeca i odrasli... 
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Pridružen: 25 Veljača 2011
Lokacija: Osijek
Status: Offline
Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2014 u 07:02
Smijem li te zamoliti da recept napišeš u temu recepti. Svakako ga napiši jer tortica izgleda njam.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar
ZLATNI DONATOR

Pridružen: 02 Svibanj 2010
Status: Offline
Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2014 u 22:24
Sve što je kremasto i čokoladno je upravo za mene. Dakle, i ja čekam recept.
Sutra je novi dan.
Na vrh
catalpa View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm


Pridružen: 16 Srpanj 2014
Lokacija: zagorje
Status: Offline
Bodovi: 1763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje catalpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2014 u 21:52
Čekam recept...moram u kuhinju po nešto slatko smile50obožavam kolačiće
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator
Avatar

Pridružen: 06 Listopad 2010
Lokacija: Kvarner,Croatia
Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2014 u 20:46
Super temica 

Izgleda primamljivo, a i zanimljiv je način rada koji si spomenula, pa hajde i s receptom
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 11121314>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.