Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - težina vaza i vjetar
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


težina vaza i vjetar

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
nenica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme
Avatar

Pridružen: 24 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nenica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: težina vaza i vjetar
    Objavljeno: 24 Travanj 2008 u 16:35

Dragi moji cvijetoljupci,

ja sam novi clan na forum pa vas najprije svih lijepo pozdravljam. Nemojte mi zamjeriti ako cu postaviti pitanje koje se mozda vec nalazi na forumu ali pretraga mi nije donijela rezultat pa sada vas pitam.
Uselili smo u novu kucu i naravno zelim uljepsati balkone cvijecem. Kuca ima apartmane pa stoga i devet balkona. Zelim posaditi cvijece koje ce "visiti" u vazama, i najvise mi se svidjaju petunije, surfinije i milionbells. Znam da narastu i do dva metra u duzinu pa me zanima jesu li tada one toliko teske da u slucaju vjetra (zivim na moru pa nekad zna preko ljeta skociti nevrijeme), mogu prevrnuti vazu. Nebi stavljaja u nosace (radi ostecenja klupcica) nego ih samo postavila na klupcice.
Mozda je pitanje pomalo glupo ali vas molim za savjet, jer ovih dana idem u kupovinu vaza i cvijeca i vas bi mi savjet sigurno pomogao.smile64
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
vrtlarica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam
Avatar

Pridružen: 21 Veljača 2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 113
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vrtlarica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2008 u 20:44
Po mom mišljenju ako ne staviš nosače lako će se prevrnuti čak i bez vjetra. Moraš razmišljati i na način da ćeš od gosti imati i djecu koja se stalno penju da nešto vide i ode tegla dolje.
Ja bi ti preporučila nosače kako god jer ih tako ni djeca ni vjetar ne može baciti a klupčice ti se neće od toga oštetiti.
Ako se ipak ne odlučiš za  nosače onda kad sadiš napravi drenažu na dnu tegle sa kamenjem što ti neće biti problem nabrati jer ga sigurno u blizini ima u obilju tako su tegle puno teže i stabilnije ali su u tom slučaju i djeca gosti upitni, a ako budeš nosače koristila onda bih ti preporučila za drenažu one glinene kuglice ili jeftiniju verziju (što ja koristim) natrgaš na dno stiropor da nije preteška tegla tako da ti ne ošteti klupčice.
Toliko od mene nadam se da sam pomogla smile57
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
Avatar

Pridružen: 17 Siječanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 11:31
Ja sam imala tih problema-kao prvo kupi tesku teglu, na dno natrpaj kamenja i cigli (cigle i inace idu na dno radi drenaze a ti biraj sto teze)a onda zemlja pa cvjece,i to gledaj da je bez nekih klupica i slicnih postolja na nogarima koja se prevrcu-ravno stabilno postolje.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.