rezidba josti |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
davorin ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 29 Travanj 2009 u 17:29 |
Dobar dan,novi sam član.Zanima me da li netko zna kako se vrši rezidba josti.hvala,pozdrav
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav, dobrodošao na forum!
![]() Što su točno josti? |
|
![]() |
|
davorin ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
josta je križanac između ribizla i borovnice,bar tako pretpostavljam,ukusna je a po grmu može imati oko dva kg uroda.Moj urod je bio sto puta manji i reda je veličine dvije do tri bobice.Lako se rasađuje ,to mi uspijeva jedino ne daje plodove.,za sada.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Malo sam sad pregledala po netu prema ovom opisu, josta je križanac ogrozda i ribizla, a uzgaja se isto kao i crveni ribizl. Crveni ribizl rodi na dvogodišnjim i trogodišnjim izbojima - dakle ne smiju se na proljeće raditi veći zahvati rezidbe ako se želi urod, tek estetski - vodopije i ako je pregust grm da se krošnji da zraka.
|
|
![]() |
|
Hvala na odgovoru,Silvek.Mojim jostama neodgovara sastav tla,to pretpostavljam pa su zato zakržljale i ne daju urod.Probaću sa pepelom pa ću vidjeti.
|
|
![]() |
|
Drveni pepeo sadrži puno kalija, ali mislim da to kod tebe nije problem, jer kalij utječe na fotosintezu te formiranje korijenja, a nedostatak kalija se vidi po tome da lišće smeđi po rubovima i odumire, a kad se radi o slabom zametanju plodova - tu fali fosfor, a njega ima puno u gnoju od peradi - samo s njim treba jako opasno jer se može spaliti biljka s njime, najbolje na jesen. Možeš probati i s kamenim brašnom, sirovim fosfatom i Thomasovim brašnom - ako ih uspiješ nabaviti.
Preporučam ti da napraviš tekuće gnojivo od koprive i da ih ljeti time zalijevaš, biljke ga obožavaju ![]() http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2074 |
|
![]() |
|
Hvala Silvek na odgovoru.Kako ne volim upotrebljavati umjetna gnojiva i pesticide,našao sam recept za gnojivo od koprive i odlučio sam se za tu varijantu.Joste su u G.kotaru a tamo ima dosta koprive.Zahvaljujem i pozdravljam.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
želim oživjeti ovu temu.imam nekoliko grmova joste i na njima ima toliko plodova da ih ne možemo pojesti.zamrznut ću.to je super voće lako se uzgaja i puno je vitamina
evo i neka slikica
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
misoo83 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 173 |
Ja sam jostu nabavio kao reznice ogrozda a na kraju ispalo da je josta a ne ogrozd
![]() Od oziljavanja do roda proslo je sveukupno 3 godine a ovako su izgledali prvi plodovi kod mene prosle godine. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 173 |
Ovogodisnje drvce joste sa plodovima
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Miso, hvala a sada čekamo uputu o razmnožavanju.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Razmnožavanje joste margotiranje.
Rezultati ožiljavanja joste. |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Miso, hvala za ove upute....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |