pendula vrste listopadnog drveća |
Odgovori |
Korisnik | |
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Siječanj 2011 u 11:46 |
zanima me koje sve vrste listopadnog drveća postoje u obliku pendule, planiram nešto zasaditi u vrt a zasada znam za žalosnu vrbu (koja me podsjeća na groblja pa mi nije nešto baš) i sophoru japonicu pendula, al ona navodno užasno sporo raste.
htjela bi nešto da imam za nekih 10-20 godina jedan pristojan hlad, taman za njihalicu ispod.... dobrodošli su svi prijedlozi, može i slikice.... |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Sponzorirani linkovi | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni osobno najljepše drvo na svijetu je žalosna vrba. Na žalost nemam ju kamo posaditi.
Imaš dud pendulu, cica macu vrsta vrbe, ne znam kako se zove, pendulu. U današnje vrijeme ima jako puno drveća toga uzgojnoga tipa. Pitaj malo po rasadnicima. Rasadnik šumarskoga fakulteta u Jastrebarskom ivicac@sumins.hr, rasadnik Šincek, pored Varaždina E-mail Address(es): darko.sincek@vz.t-com.hr i drugi rasadnici. Ja sam kontaktirala ova dva i bila sam zadovoljna, a ti još malo pogledaj. |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jaska mi je na par kilometara, tamo sam kupila tuje za ogradu i to jeftino al nisam baš vidjela ukrasno bilje, možda mi zaposlenica nije dobro objasnila. pitat ću opet.
tužna vrba mi jest lijepa la nemrem se riješit asocijacije koja me uhvati kad ju vidim.... neznam, razmislit ću. imam dovoljno mjesta za nju i za još ponešto veće.... al to će bit cedrovi. ovo je za hlad. žalosni dud izgleda lijepo, brezu nesmijem nikakvu - muž mi neda, kaže da pušta pelud po fasadi , ulmus ostaje malen zauvijek koliko sam čula. al ukrasne trešnje su lijepe, dapače. cimicifuga još ako imaju jestive plodove .... |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ukrasne trešnje nemaju plodove! |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ginkgo Biloba Pendula
Betula Pendula Youngii Fagus Sylvatica Pendula Fagus Sylvatica Purpurea Pendula Fraxinus Excelsior Pendula Malus Floribunda Pendula Danas se može nabavit sadnice sofore koja je cijepljena na većoj visini i više razgranata, ( takve sadnice su dosta skupe )ali po meni jedino vam to dolazi u obzir jer ispod standardnih pendula nemate baš puno mjesta. Tko ima malo iskustva sa cijepljenjem viseću trešnju i dud može si bez problema cijepit,podlogu za dud je malo teže nabavit a za trešnju dosta je kupit visoku i ravnu jestivu trešnju i na nju cijepit. Prunus serrulata Kiku Shidare Sakura trebalo bi špricat po zimi sa bakrenim preparatom i u cvatu sa nekim botricidom jer je napada monilija. Ako imate malo mašte možete napravit nešto ovako... |
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala svima na prijedlozima, i slikicama, puno ste pomogli. nisam uopće znala da ima toliko vrsta.
nešto sam malo tražila po netu i uglavnom sve pendule žive cca 30 god. većina ih je relativno mala, veče su brijest, vrba i jedna vrsta trešnje. za dud još moram googlati, kad mi dopusti ova moja 9mjesečna princeza... |
|
Tena 28.3.2010
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kaj više gledam teže se odlučit, ljepota je na strani trešnje prunus subhirtella pendula, kao i brzina rasta, također fraxinus, morus i salix brzo rastu....
morat ću vidjet uživo negdje... možda u botaničkom na proljeće. hm kad se sadi drveće, proljeće ili jesen?? dosad sam sve sadila ujesen. |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koje mogu izdržati kod nas na moru, zona 8a? |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |