siva pljesan na zemlji cvijeca |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
lodeco ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 11:56 |
pozdrav ljudi, iman jedan problem. nedavno san presadivala zeleno-bijeli puzavac i do sada se sve uvatilo. problem je da sam u jednom pitaru nasla po povrsini zemlje kao nekakvu nakupinu pljesni, bijelo-sive.ima jako intezivan miris, odnosno smrdi. dva puta san je uklonila ali se opet vraca. zasada je puzavac u redu,ali do kada? ne ulivan mu puno vode, uredno se brinen za njega. molin pomoc!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sunsett ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Rujan 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Plijesan se na zemlji javlja onda kada, zbog nedostatka kisika i zraka među česticama zemlje dolazi do raspadanja organskih tvari. Uglavnom je to pozitivan proces za biljku jer se time oslobađaju hranjive tvari u zemlju. Imam i ja jednu takvu biljku koja rado zapljesnivi zemlju a kad dođe do toga, onda ja samo smanjim zalijevanje i razrahlim površinu sa čačkalicom i odmah nema plijesni.
|
|
![]() |
|
lodeco ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
joj tek sam sad vidila post,hvala puno,ne balavi vise :D
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Pospi površinu izmrvljenim drvenim ugljenom ( ne pepelom), to će ti dugoročno sterilizirati zemlju a i hraniti biljku.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
merci :)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |