Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Bigmammin dnevnik

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Dnevnik radova
Opis foruma: Pročitajte šta su danas radili naši članovi cvijeću u vrtu ili kući
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4570
Datum ispisa: 30 Svibanj 2024 u 17:17
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Bigmammin dnevnik
Objavio: bigmamma
Tema: Bigmammin dnevnik
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 17:22
E, pa, napokon se i ja odvažila na jedan ovako veeeliki korak kao što je dnevnik radova. Mislila sam da ga neću ni počinjat, al kud svi...

Da najprije malo objasnim svoju situaciju. Živimo već 9 godina u potkrovlju obiteljske kuće gdje smo podstanari. Najprije smo mislili ostat tu na kratko, dok ne dignemo kuću u Kloštru, 5 km od Ivanića. Ali,... život je kakav je, desile se neke stvari, povučeni su bili neki totalno krivi potezi, i ostali smo i bez zemljišta i bez novaca koji je bio namijenjen za gradnju. Tako smo ostali tu gdje jesmo, al moram priznat da mi nije žao. Naravno, i ja ih htjela biti svoj na svome, al kak se kaže: svo zlo s tim. Kuća nam je prekrasna, obožavamo je, vlasnici žive u Njemačkoj, dođu tu jednom na godinu. Stanarinu plaćamo neku mizeriju, imamo na raspolaganju i donji stan, ak nam zatreba, i dvorište, garažu, vešeraj... Ne mogu reć da nam išta fali.
Dvorište je do pred par godina održavao susjed. Al nije bilo ni cvjetića, sam travuljina i voćke.
Kako smo odlučili ostat ovdje i otkupit gornji stan, tak smo se dogovorili s vlasnicima i da dvorište preuzmemo na sebe.
Prvu godinu nisam sadila ništa. Nisam imala ni prevelike želje, a niti vremena.
Drugu godinu sam posadila par cvjetića, al mi je susjed, htijući mi pomoć i pokosit, pokosio i mojih slavnih 6 cvjetova, jer ih, siroče, nije vidio.
E, prošle godine sam mu rekla da ćemo mi i kosit, i orezivat, i sadit i sve kaj treba, sam da više niš ne dira.
Cijelo prošlo ljeto sam pokušala izvizualizirat kak bi to trebalo zgledat i uspjela si u glavi otprilike to posložit. Onda sam se i na forum uključila i naučila puno, puno toga od vas "starijih". I hvala vam na tome.

Sad me već ona dva prsta s kojima tipkam bole, pa ću nastavit malo kasnije.
Ostanite s nama, nastavak slijedi.



Odgovori:
Objavio: kat.rea
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 18:02
Tu sam, čekam....... a onda se nadam i slikicama Wink, ......u " moj vrt u slikama" jel takooooo?


Objavio: bromelija
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 18:16
smile141dobar početak....veselim se slikicama


Objavio: bigmamma
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 18:24
Evo me! Malo sam si prilegla, sve me boli!

Dakle,...
Jedini "problem" koji imam je taj što u prizemlju kuće, ogradom odvojeno od dvorišta, jedna "fina" gospođa ima dučančić. E, s njom se koljem već neko vrijeme! Kak vlasnika kuće nema, gospođa se razbahatila i razbacala po skoro cijelom dvorištu. Po svukud gajbe, palete, boce, a o smeću da ne pričam. U početku sam je lijepo molila da posprema i čisti za sobom, a ona meni kaže: ak ti smeta, počisti si! Haloooo!
Rekla sam to i vlasnicima, al teta je i njih otpilila ko da su balavci. Zaboravila sam reći a fina gospođa ima 30-tak godina, al lagano otpili i meni a i vlasnicima koji imaju skoro 60 godina. Dobro, to je njena kultura. E, u zadnje vrijeme sam i ja počela bit fina ko i ona, ja lijepo pokupim njeno smeće i bacim joj ga drito pred dućan, pa nek si čisti! Znam da i nije neki način, al dosta mi pristojnosti, a ona najobičnija....
Sad sam ja lagano ogradu od bambusa stavila s jedne strane dvorišta, nazvala gazdu i rekla mu da j stera s tim gajbama i bocama i smećem. Bogami i je. Sad ima nešto manje smeća, gajbe su na samo jednom zidu, a i palete je skupila na hrpu. Valjda će tak i nastavit, nadam se.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 18:40
E nakon ne baš kratkog "upoznavanja" sa situacijom u dvorištu i oko njega, mogla bi i napisat i koju riječ kaj sam stvarno RADILA.
Prvo sam htjela riješiti ruže. Dvije se smrzle, jednu mi neka dobra duša potrgala, jedna se tolko razrasla i nagnula prema stazici, da se više nije dalo prolazit kraj nje.
Iskoristila sam danas, kad je zemlja još malo vlažna da to riješim.
Prvo sam korova malo oko ruža počupala, da vidim bar kaj radim. Onda sam oko svake ruže malo okopala, da dođem do korijena, pa jednu po jednu izvadila iz zemlje. Većina mi nije predstavljala nikakav problem, al jedna, najstarija, ajme majko! Korijen skroz do Kine! Lijepo sam se sjela na zemljicu i malo po malo otkopavala i uspjela doć do kraja.
Primila se štihače ( i pri tom mislila na Konti, kaj bi ona dala da je na mom mjestu), preštihala metar širine sa 6 dužine, fino to motikom usitnila, radeći si usput rupe gdje ću ruže presadit. Rupe "začinila" sa friškom zemljom i gnojivom i posadila i stare i nove ruže koje sam si jučer kupila.
Lijepo sam to sve izgazila i poravnala, naravno, i krvi si pustila.
Na kraju sam stala na cestu i divila se sama sebi i svom uratku.
I baš sam bila sretna!


Objavio: stefkaja
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 19:35
Joooj super evo i ti si nam otvorila svoju temu..sad nestrpljivo čekam slike..


Objavio: Triša
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 19:50
Bravo Bigmama, sa zadovoljstvom ću pratiti tvoj dnevnik, odnosno rad u tvom dvorištu, uz želju da sa susjedima izbjegneš sve probleme.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: ivna
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 20:43
Bravo Bigi! Dobro si me nasmijala sa opisom "fine" gospođe u svom dvorištu, moram ti se pohvaliti da i ja imam jednog "finog" gospodina iste djelatnosti u svom dvorištu Confused, te stvarno suosjećam s tvojim nezgodama.Ja i dalje živčanim ali ne mogu niš, kad se bunim, odgovor je , jeste izdali-jeste i to je to, a meni para na uši Angry! Ok, "vidimo" se draga opet ovdje, samo nastavi, ide to tebi Wink.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 20:44
A, trudim se!


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 21:49
priključujem se temi iskreno iznenađena i oduševljena tvojom odlukom da počneš pisati dnevnik. Veselim se još jednom zanimljivom stilu pisanja na forumu, te sa nestrpljenjem čekam nastavak. Što slijedi nakon ruža?Smile


Objavio: pasha
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 23:15
Super dnevnik! I ja se radujem nastavku. Smile


Objavio: Lantana
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 23:21
Dobro si nam i slikovito ovo prikazala, skoro pa kao da smo te gledali. Očekujemo nastavak, a i koju sličicu...Wink

-------------
život je more


Objavio: bigmamma
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 07:59
Sara, draga, trebalo je danas slijediti okopavanje, prorjeđivanje i ostalooko živice, al mislim da niš od toga. Bole ruke, boli da prostite i stražnjica od nabijanja štihače u zemlju, tak da mislim da ću si danas priuštit malo bolovanja. Aha, moš mislit, do podne ću vjerojatno bit već s motikom u ruci.

Bromelija i Štefi, sam vi čekajte slikice, valjda budu još ove godine. Poslikala ja, al ono zlo od MM nikak da nađe vremena da mi pokaže kak se meću.
Triša, Lantana i Pasha, baš mi drago što pratite ovaj moj uradak, trudit ću se i dalje.
A ti, plavušo, vidim imaš sreće kao i ja s ovom finom gospodom. Meni su jučer s kombijem potrgali ogradu na ulazu u dvorište. Nitko ih, naravno nije vidio, al nema bit ko drugi osim njih. E, inače sam jako miroljubiv tip, kaže MM da bi bila dobra misica, jer uvijek vičem: mir u svijetu, al sad sam stvarno više luda! Napamet mi palo i da se fizički obračunam s kozom, al teta ima jedno 25 kila više od mene, pa ne znam baš kolko bi to bilo pametno za moje zravlje.


Objavio: kontesaa
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 08:31
Bigi, vidim da će tvoj dnevnik biti zanimljivo štivo, a tek kada dođu sličke Thumbs%20Up
baš mi je drago da si me se sjetila pa makar uz štihaču WinkLOL (sigurno bi ti dobro došlo ono brojanje jen dva jen dva)


-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: kat.rea
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 17:36
Clap, dobro si započela, ide to tebi. A jesi ti otvorila terasu? Da se dođem pravit pametna, ha? Mislim što se slika tiče......


Objavio: bigmamma
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 19:59
Draga Kate, o kakvoj terasi pričaš? I kaj bi se pravila pametna? Ti jesi pametna!


Objavio: kat.rea
Datum objave: 25 Ožujak 2010 u 00:48
Paaaaa, terasi za kavu WinkEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 25 Ožujak 2010 u 07:57
Aaaa, ma moja terasa ti je i cijelu zimu otvorena. Kad me ovi moji rasp.... skuham si kavu, obučem se, zamotam u deku i sjednem popit kavu. Kak su ti u mojoj kući svi zimogrozni, nema šanse da dođu za mnom.
A kad budeš htjela, dolazi! Za kavu uvijek vremena i volje imam. Al dovedi i Reu, pliz.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 25 Ožujak 2010 u 08:59
Još od prošle godine si želim napraviti kamenjar. Prostora, fala ti bože, imam, al ideje niotkuda. Tako da sam na kraju odustala. Jednostavno, nisam imala nikakvu viziju kak bi to trebalo zgledat.
Eee, ja dobila viziju! Doduše, moram pol dvorišta pretumbat, al sva sreća da sam tvrdoglava. Sad po netu čitam kaj sve moram nabavit, koji je prvi sloj, drugi sloj, dvanaesti sloj...
Šljunka i kamenja mi ne fali, mužev tetak ima građevinsku firmu pa materijala na bacanje.
Jedino me muči zemlja. Nisam sigurna kakvu da stavim, pa eto molim one koji znaju da mi pripomognu sa savjetom. Na pet strana sam našla pet različitih kombinacija, al ja se nekako najviše pouzdam u vas.


Objavio: kat.rea
Datum objave: 25 Ožujak 2010 u 11:02
Dobar ti jutar. Baš sam jutros mislila na tebe i Ivnu i da bi pas tipa moja Rea bio rješenje za vaše probleme sa trgovinom, pijancima, tetama trgovkinjama.......LOLLOLLOL. Naročito mi bila slika, onih lokalnih sa pivom u ruci, pa kad se nakon par flaša krenu "istankat" uz ogradu, a pesonja im dođe dati pusu, pa da ih vidiš kak su hrabri, bišlic brzo zakopčali LOLLOLLOLLOLLOLLOL. Joj zločesta sam Embarrassed i začatavam tvoj dnevnik.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 25 Ožujak 2010 u 11:22
Ma to istankavanje mi i je problem. Morat ću posadit nešto pikavo pa kad ga izvade za istankavanje....smiley3909.gif


Objavio: inaja
Datum objave: 25 Ožujak 2010 u 11:29
bigmama divno si počela sa svojim dnevnikom znas toliko slikovito obijasnjavas sve da imam osjecaj da sve to vidim,a ja imam sličan problem blejim ou tuđe vrtove i đudim da je i meni bar komad vrta i ako zivim u muzevoj porodicnoj kući svekrva ne dozvoljava da koristim nista sem potkrovlje u kojem se guramo nas cetvero a ona sama u dva sprata i cijelom okućnicom.


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 25 Ožujak 2010 u 15:10
ajmo dalje s kamenjarom... http://www.glitter-graphics.com">


Objavio: bigmamma
Datum objave: 26 Ožujak 2010 u 18:12
Današnji dan, jednom rječju:katastrofa!
Od ujutro se patim sa živicom, a gotova samo jedna strana. Uspjela sam je malo prorijedit, al ne baš kolko sam htjela. Tvrdoglava je ko mazga, neda se. Al i ja sam tvrdoglava, pa sam je nekak uspjela savladat.
Malo sam i poplijevila, zalila biljčice koje još nisam posadila, a naravno požurila sam ih kupit, i sa velikom radošću vidjela kak mi nakon samo 3 dana niče ukrasni suncokret i još neka zelenjava, nemam pojma koja.
Imam još za posadit sjeme koje sam jučer na kavici pobrala.
Sutra niš od radova. Ujutro idem do mbm-a malo novce trošit, a popodne smo na ručku kod šogora. Tak da ću do ponedjeljka

smiley4429.gif




Objavio: bigmamma
Datum objave: 01 Travanj 2010 u 13:54
Ne znam ni sama jel da pišem kaj sam radila u zadnjih par dana, il da čekam, možda se nekim čudom pojave postovi...
Ajde čekat ću još danas.


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 01 Travanj 2010 u 15:40
i ja sam ti napisala odgovor, ne znam jesi uspjela pročitati
lijepi pozdrav
http://www.glitter-graphics.com/">


Objavio: bigmamma
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 08:52
Očito, ništa od čuda, nema postova.
Kako imam vremena, idem se malo raspisat.
Dakle, uponedjeljak sam krenula pokosit travu, jer je fino zaraslo. Naravno, najprije vreću za smeće u ruke i kupi papire, čepove od pive, ovike od salama, račune i druge divote koje fina gospođa ne kupi za sobom. A kaj bi i kupila, kad ima mene blesavu koja to radim umjesto nje! Pametna žena, treba joj kapu skinut.Već me i susjeda zeza kad god me vidi s vrećom za smeće: evo, idu smetlari. Naravno da sam joj smeće stresla pred vrata od dućana!
Trebalo mi je pol sata da upalim kosilicu, malo se ulijenila prek zime. Pokosila ja lijepo, to inače obožavam radit. Doduše, malo sam duže kosila neg inače jer imam dosta ljubičica po dvorištu koje nisam htjela pokosit, baš su mi lijepe.
E, onda slijedi posao koji baš i ne volim: grabljanje i skupljanje trave. Pograbljala, skupila sve u kutije, i to nosim svekrvi na kompost jer ga ja nemam.
Napokon sam posadila ona 2 clematisa koje sam ubola još u Kopru.
U utorak vidim da mi je kiša ili vjetar, ne znam, polomila vrh jednoga. A valjda će se primit.
Umorna ko pas, krenem spremat alat, kad eto mi susjed dolazi punih ruku.
"Ej, draga, ščupal sam juketinu, hoćeš il da bacam?" Ma kakvo bacanje, daj ovamo!
Već je lagano i kišica počela, ja sam još uvijek bila na dvorištu, gulila truljave listove s juke. Ogromna je bila! Podijelila sam je na 8 djelova. i kaj sad s njom? A niš, idem je odmah posadit. 4 sam stavila oko šahte za vodu, a druge kod ulaza u dvorište. I stala se divit sama sebi kak sam to dobro izvela!
Utorak.
Oko jednog dijela dvorišta imam posađeno kao živicu niske astere. Oni koji ih imaju znaju da rastu ko blesavi. Ja ih svako proljeće izvadim, prorijedim i ponovo presadim. To sam i sad napravila. Naradila se ko konj, al sretna i zadovoljna.
E, onda zazvonio telefon. Zove MM, bio je na Ivakopu ( distribucija vode, plina, smeće) platit režije. I kaj je saznao? Fina dama već godinu i pol ne plaća vodu! Imamo isto brojilo, samo što ona ima pomoćno, koje su ovi iz Ivakopa neki dan došli očitat. I kaže MM-u čovjek koji tam radi da ih nije pustila u dućan i nije im  dala da očitaju brojilo. Tako da osim što kupim njeno smeće, plaćam i njenu vodu! Dogovorili smo se s vlasnikom da ako nam u roku 7 dana ne vrati sve novce za ovih godinu i pol koje nije plaćala, zatvorit ćemo joj vodu. A onda ću joj još pozvat i sanitarnu, jer dućan bez vode ne smije radit. Inače sam stvarno dobrodušna i miroljubiva, al što je previše je previše! Već godinama nas j.... kak stigne, e stvarno mi je dodijala!


Objavio: kontesaa
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 08:57
pa ti si vrijedna jako bila Thumbs%20Up
a baš te tlači ta tvoja susjeda Confused


-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 09:16
Nastavak od utorka.
Onak živčana zbog te koze, trebalo mi je nešto da se ispucam. Uzela štihaču (bok, Konte!) i preštihala komad oko živice. Nije bilo baš neke potrebe za tim, al bar sam se malo smirila. Posadila s jene strane bijeli, s druge roza jorgovan koji sam svekrvi počupala, i onako ga ima previše.
Posula onu ukrasnu koru oko ruža, bar će manje korova bit za čupat!
Oko živice, do staze, sam presadila noćurke, da bude malo žutog, a ne samo zeleno i smeđe.
Mislim da je to sve, više se ne sjećam.


Objavio: kontesaa
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 09:48
bok bigiiii Wink
ubuduće ne štihaj tamo gdje nema potrebe, nego lijepo dođi k meni pa štihaj sa potrebom Wink

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 10:10
Pa skoro da bi i mogla. Meni ti je to najbolja psihoterapija.

Srijeda.
Zove svekrva ujutro: e, stigo ti je neki žuti papirić od pošte.  Jupiaje! Zovem kat.reu, brzo, stigo nam uskršnji zeko! Otišle skupa do pošte i s "malim" paketićem od Lantane k meni na terasu. Moja srednja kćer nam skuhala kavicu, najmlađa donijela vode, valjda su vidjele da smo tolko uzbuđne da nemremo niš radit. Škare u ruke, otvaraj paket, a unutra

smiley2340.gif
čuda neviđena! Za svaku od nas puna vrećica, i još jedna kutija za podijelit. Mislim da nam je faca bila ko mojoj djeci kad dobiju ono uskršnje jaje s poklonom unutra. Zinule ko somovi! Sad bi ja vama nabrojala kaj smo sve dobile, al osim santoline i nekih seduma niš nisam prepoznala. Al stavit ću ja slike pa...
Kako se od jučer zemljica ne dira, nisam znala kaj bi stim čudesima. Ipak sam ih popikala u neke posude, čisto da mi prežive do utorka.
Dugo, dugo sam naslikavala i njene poklone i ostatak dvorišta, tak da se spustio mrak a ni skužila nisam.
Uglavnom, još jednom bih zahvalila Lantani što mi je dan uljepšala.
Hvala ti, draga.

smiley3382.gif



Objavio: kontesaa
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 10:25
hoćemoooo slikeeeee Wink

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 02 Travanj 2010 u 10:42
A hoću i ja, pa ne mogu. Već sam stoput rekla da sam tutlek za tehniku. Kad vidim gumbe, smrznem se! Daj ti meni krpu, metlu, motiku il štihaču, pa da vidiš čuda! Samo mi nedaj niš s gumbima!


Objavio: skitnica
Datum objave: 05 Travanj 2010 u 08:49
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Napamet mi palo i da se fizički obračunam s kozom, al teta ima jedno 25 kila više od mene, pa ne znam baš kolko bi to bilo pametno za moje zravlje.


očito nisi čula za onu"u maloj bočici se čuva otrov

-------------
mi smo djeca cvijeća


Objavio: skitnica
Datum objave: 05 Travanj 2010 u 08:52
Originalno poslano od člana ivna ivna napisao:

Bravo Bigi! Dobro si me nasmijala sa opisom "fine" gospođe u svom dvorištu, moram ti se pohvaliti da i ja imam jednog "finog" gospodina iste djelatnosti u svom dvorištu [IMG]smileys/smiley5.gif" align="absmiddle" alt="Confused" />, te stvarno suosjećam s tvojim nezgodama.Ja i dalje živčanim ali ne mogu niš, kad se bunim, odgovor je , jeste izdali-jeste i to je to, a meni para na uši [IMG]smileys/smiley7.gif" align="absmiddle" alt="Angry" />! Ok, "vidimo" se draga opet ovdje, samo nastavi, ide to tebi [IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" />.


oprosti ivna ne bih htio pametovati ali ova kod bigmamme je susjeda i uzurpira njeno dvorište,dozvolit češ to je ipak još gore.

-------------
mi smo djeca cvijeća


Objavio: ivna
Datum objave: 05 Travanj 2010 u 11:44
Bigi oprosti Embarrassed, moram replicirati skitnici LOL; i ja pričam o svom dvorištu, svom vrtu, tj cvijetnjaku i kutku za opuštanje koje mi uzurpiraju raznorazni "susjedi" jer točno se zna što je parking a što moje dvorište ali to njih ne pati previše Angry.Smatraju da imaju pravo na sve Confused.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 05 Travanj 2010 u 11:56
Samo vi replicirajte, uvaženi kolega. Možemo mi replicirat do amena što se kaže, al (znam, jako ružno za reć) svinja ostaje svinja. Njima ni lijepe riječi, ni molbe ni prijetnje niš ne predstavljaju. Al, neka, za mjesec dana mi dolaze vlasnici, sjest ću im na kičmu dok to ne riješe. A ak neće oni, budem ja! I neće joj bit ugodno!


Objavio: kat.rea
Datum objave: 05 Travanj 2010 u 16:43
Tak je!!!!! Samo oštro i na prvu!
Ja sam stavila slikice cvijeća od Lantane u svoj dnevnik...... pa čemo pričekati da nam ga ona identificira Wink.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 13:05
Pred nekih 2 godine je moja gazdarica (ona mrzi da je tak zovem, al lakše mi) naručila jednoj vrloj stručnjakinji da joj posadi 2 smokve koje obožava. Inače, žena je invalid, preživjela 2 moždana i ostala u kolicima, pa joj svi ispunjavamo skoro svaku želju jer je dobra ko kruh. Došla "stručnjakinja" s dvije neke jadne smokvice i posadila ih. Ja nisam bila doma, pa nisam vidjela, al pričala mi svekrva kak je to ona vrhunski napravila. Dakle, uzela motičicu, malo promuljala zemlju, i voila smokve posađene! Kaže moja sveki da je odvalila od smijeha, da bi ona žličicom za kavu dublju rupu iskopala. a znaju svi kolko korijenje ima smokva. Ne samo da ju je plitko zasadila, neg ih je stavila jednu do druge, pol metra udaljene od čempresa i na mjestu gdje samo malo dnevno sunca dobiju. Tolko o znanju.
E, pa došla ja neznalica danas, smile mi se više te sirotice, nigdje ne miču, pa reko: da im pomognem. Motika, štihača, udri, kopaj rupe, došla skoro podzemnim putem do Kine, al tako treba smokvu, bar kolko sam ja skužila. I stavila ih na mjesto gdje je od 10 na dalje sunce, malo gnoja, malo friške zemljice, zalila vodom od vrbe pa ćemo vidjet. U svakom slučaju, mislim da će im tamo bit bolje.
A sad smišljam kaj ću dalje. Nisam skoro 5 dana nišradila, pa mi već muka od ležanja, sjedenja i prežderavanja!


Objavio: bigmamma
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 15:28
Još od prošle godine namjeravam srušit jednu šljivu koju imam na dvorištu. Ogromna je, puna plodova, koji nikad ne dozore neg odmah popadaju. Nikakve koristi, sam mi smeće radi. Je, al treba dočekat mog gospodina da primi motorku. A već sam rekla da niš teže od olovke ne može podignut. A ja s motorke bojim.
Do maloprije sam rezuckala grane, malo škarama, malo i popilila s onom malom pilom. Ruke mi odvalile, a da ne pričam da sam puna piljevine. A najviše je ima, da prostite, u grudnjaku. Al fino sam ja nju sredila. Pustila sam par grana, jer si sve razmišljam da će se možda oporavit sad kad sam je porezala. Ne znam ni sama. Jel da rušim il da pustim?


Objavio: bigmamma
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 18:55
Ja za danas gotova. Još sam malo korov oko ruža počupala i postavila onu ogradicu. Nije baš nešto ugledna, al bar bude manje trave.
Neki dan mi je kat.rea dala jednusuper ideju i to sam danas i napravila. Imam dva grma japanske kurike, jedan još na nešto i liči a drugi je bio baš bezveze, bez ikakve forme. Samo grane i na vrhu nešto lišća. E ja sam fino taj grm ščupala, podijelila korijen na dva dijela i posadila na početku živice. Malo sam ga orezala pa skoro izgleda ko stablašica. Još kad se malo razgrana rzat ću ga tako da ima samo okruglu krošnju na vrhu. I baš mi je slatko tak. Hvala, Kate na ideji!Wink
Oko njega posadila pokrivač tla, cotula se zove il nešto slično.
E, da napokon sam našla mjesto za novi grmić i odmah ga posadila. Cornus alba se zove i ima mi prekrasne crvene grane.
Baš sam se danas fino naradila, dosta posla obavila i sad sam baš sretna!
I, da, znam, hoćete slike. Budu. Valjda još ove godine!


Objavio: ivna
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 20:20
Imamo vremena do Božića, bigi smile96, valjda ćemo skužiti Wink


Objavio: bigmamma
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 23:10
Ma ne bi vjerovala, MM se potrudio, čak 10 minuta svog dragocjenog vremena je potrošio da mi "pokaže" kak se to radi. Tu klikneš ovo, stisneš ono, metneš to tam i gotovo! Probat ću sutra stavit koju sliku, valjda sam nešto zapamtila!


Objavio: kontesaa
Datum objave: 06 Travanj 2010 u 23:25
ajde držimo fige Smile i ne sumnjamo u tebe 

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 10:23
E, bem ti miša! Ja kao naučila to stavljanje slika, al ne da mi! Sad sam tak ljuta da bi najrađesmiley3267.gif


Objavio: ivna
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 10:31
Polaaaako draga, ne bacaj niš, mlade smo naučit ćemo mi to smile96!


Objavio: bigmamma
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 16:27
Na jednom djelu dvorišta imam posađenu živicu od niskih astera, a u sredini pampasicu. Za to sam rekla da neću mijenjat jer mi je super baš tak kak je. E više nije. Odlučila tamo stavit kamenjar. Asteri ostaju, pampasica odselila na drugi kraj dvorišta.
Napravila sam si sa špagom oblik i krenula skidat površinki sloj trave. S motikom sam skužila da ide malo teže, pa sam lijepo uzela budak. Ide ko ludo! Taman lijepo skine travu skroz s korijenom. Slikam sve po fazama, mada mislim da ni prva faza, tj. skidanje sloja trave ne bude danas gotova. Težak onaj budak, čovječe! Ode kičma, ruke pune žuljeva! A nisam si baš dobra s rukavicama.
Uzalud menio slikat, kad mi neće sliku skinut na forum. Sve po pravilima napravila, al neće pa neće.


Objavio: kontesaa
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 17:06
bigi, a šta je budak?
a gdje si zapela sa slikicama? nisam još preko CI stavljala, ali probat ću


-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 17:23
Znaš kaj, konte? Ni ne čudi me da ti ne znaš za budak. Ne poznaš ti ni motiku, a di bi budak!LOL



Objavio: kontesaa
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 20:20
aaaa varaš se Tongue znam za lopatu, motiku, kramp, štihaču, grablje...svašta nešto, ali kaj je budak e to ne znam LOL ja sve gore navedene samo ne volim preveć LOL

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 22:17
Ma šalim se konte, znam ja da ti znaš za sve to. A budak ću ti pojasnit sutra na kavi.

Prva faza kamenjara gotova! Poskidala sloj trave skup s korijenima, lijepo to pograbljala i zaravnala, sad ide folija, pa šljunak...
Al to ću ostavit za neki drugi dan.
Sutra niš neću radit, ujutro imam posla u gradu, a popodne....




smiley4453.gif




Objavio: Lantana
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 23:43
Bit će to vrt za gledanje koliko si se naradila i posadila Clap Wink. Ja imam taj Cornus alba i prekrasan je, samo što moj nikako da krene, tri grančice i gotovo, čitala sam da ga svake godine treba dobro orezati jer su samo mlade grane onako crvene, one starije odrvene i nisu takve boje.
Kad ti i Ivna svladate stavljanje slika morat ćemo ispeči jednog janjca LOL


-------------
život je more


Objavio: ivna
Datum objave: 07 Travanj 2010 u 23:47
Može  u mojoj pečenjari Approve, mislim da će biti u isto vrijeme  završena obuka i pečenjara smile96


Objavio: kontesaa
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 08:26
Lantana...riječi ti se pozlatile LOL

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 08 Travanj 2010 u 10:13
Lako se vama koji znate zezat na naš račun. Nismo mi krive što smo plavuše!
Ja obuku prošla, al očito ne dobro jer mi jučer cijeli dan nije htjelo uplodat sliku. Nešto sam zaje...


Objavio: bigmamma
Datum objave: 09 Travanj 2010 u 13:07
Sad će me konte zezat, al ja sam opet kopala!
Jedan dio na južnoj strani očistila od trave i korova, naravno, preštihala i postavila cigle u neki polukrug. Tu ću si stavit hebe i još nešto, nisam još sigurna što.
S kamenjarom sam zapela, moram po kamenje, al pošto MM do kasno radi prek tjedna, morat ću po to sutra. Onda ću valjda moć nastavit.
Sad idem ovim mojim haharima dat ručak, a onda nastavljam.


Objavio: stefkaja
Datum objave: 09 Travanj 2010 u 13:09
Bigiiiii daj slikeeeee.........Već smo nestrpljivi...


Objavio: bigmamma
Datum objave: 09 Travanj 2010 u 13:15
Joj, štefi, nemoj sol na ranu! Već danima pokušavam al nikak ne ide. Pitala i admina al ne javlja se. Danas sam rekla da ću primit muža za vrat i uskratit mu sve životne potrebe i radosti dok mi ih ne stavi!


Objavio: ivna
Datum objave: 09 Travanj 2010 u 13:16
Bigi, kak oni ne kuže da smo mi plavuuuše smile43?!? smile96


Objavio: stefkaja
Datum objave: 09 Travanj 2010 u 13:31
Ivna i ti se hvataj aparata i stavljaj te slike...Inače ja sjedam na vlak i dolazim vidjet sama kaj vi to tak kopate a slika nigdje..smile96


Objavio: stefkaja
Datum objave: 09 Travanj 2010 u 13:34
Uostalom sada sam snimila admina u aktivnim članovima pa ga pitajte...Ahaaa...


Objavio: bigmamma
Datum objave: 09 Travanj 2010 u 13:35
Ma pitala, ne javlja se! Još od prekjučer!


Objavio: bigmamma
Datum objave: 10 Travanj 2010 u 21:50
Ovo su slike nekih Lantaninih biljčica koje nisam sigurna koje su, pa pliiiiz, draga Lantana, pomagaj!

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/lantanino/7834.aspx">



http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/lantanino2/7835.aspx">


http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/lantanino3/7836.aspx">


http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/lantanino4/7837.aspx">


http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/lantanino5/7838.aspx">


Objavio: gioiaa
Datum objave: 11 Travanj 2010 u 08:06
na trecoj slici je ljetnji jorgovan ako me moje oci ne varaju


Objavio: Lantana
Datum objave: 11 Travanj 2010 u 11:18
Drago je meni da ti vježbaš stavljanje slika Clap

Ovako ići ću od zadnje
1. gazanija - cvate žuto
2. i 3. slika je ljetni jorgovan - budlea - cvate bijelo cijelo ljeto i lako se zakorijeni - Gio Clap
4. viburnum tinus - lemprika - raste kao grmić ima bijele cvjetiće i poslije tamno plave bobice
5. pitosporum - grmić ima bijele cvjetove (kad malo naraste) i jako lijepo mirišu



-------------
život je more


Objavio: bigmamma
Datum objave: 11 Travanj 2010 u 11:47
Hvala ti draga. Sad bar znam gdje ću ih smjestit.


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 11 Travanj 2010 u 18:00
jesi u međuvremenu još nekaj premjestila ili dobila ideju za premještanje?
http://www.glitter-graphics.com">


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 08:55
Evo malo mog vrtnog ne cvijeća, nego smeća. Designed by: fina gospođa



http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/vrtno_smece/7908.aspx">


Objavio: ivna
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 08:58
smile96, tvoja je još stvarno fina , vjeruj mi Wink!


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 09:11
A, draga, vjeruj ti meni, ovo je još najbolje izdanje! Imam ja još slika, al ih neće opet čitat. Užasno je sporo. Ne znam jel stvar u forumu ili...


Objavio: ivna
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 09:38
Meni je tako bilo sinoć, a danas šljaka da sam se jako iznenadila, uh što smo si sad važne LOL, jel?


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 09:38
'ba te led, pa izludit će me ova sporost! Neće i neće skidat slike! 


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 10:54
Ovom brzinom ću valjda do Božića uspjet sve slike stavit!

smiley4785.gif

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/vrtno_smece/7909.aspx">


Objavio: proljeće
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 11:02
Bigi, one prve gazanije stavi na sunce i cvjetat će ti stalno i cijelo ljeto, bit ćeš oduševljena.
 
 


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 11:07
Hvala ti, proljeće, i budem. 


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 11:19
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/vrtno_smece/7910.aspx">


Objavio: kontesaa
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 11:42
vidi paletaaaa...baš mi to treba LOL



-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 11:49
Konte, dođi i nosi! Još ti i platim. U naturi, naravno!


Objavio: proljeće
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 12:22
Bigi, te palete zaista možeš tako dobro iskoristiti, samo malo ideja i volje.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 12:33
Ma znam, proljeće, al nisu moje. Mislim da mi gospođa ne bi oprostila da ih uzmem. Vjerojatno bi me prijavila za krađu.


Objavio: proljeće
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 13:22
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Ma znam, proljeće, al nisu moje. Mislim da mi gospođa ne bi oprostila da ih uzmem. Vjerojatno bi me prijavila za krađu.
 
 
Ajme meni, ti izgleda imaš posla sa jednom "finom" gospođom. Ona ih ne želi maknuti, a tebi ne dozvoljava da ti to učiniš. Moraš imati željezne živce, držim ti fige...To je strašno kada ne možeš ostvariti neku normalnu da ne kažem kulturnu konverzaciju...Confused


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 13:35
Nema tu ni normale ni kulture, draga. A, da, imam čelične živce. Djeca me očeličila. Šta te ne ubije, ojača te!Wink


Objavio: ivna
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 20:30
A da probaš i ti postaviti zamke po gruntu smile148, upsss kao ono nisam htjela Embarrassedsmile96


Objavio: bigmamma
Datum objave: 12 Travanj 2010 u 20:56
Ma neću, žao mi cura koje rade, one niš nisu krive. Ona skoro nikad ne prolazi po dvorištu, sam kad treba smeće bacit.



Objavio: bigmamma
Datum objave: 13 Travanj 2010 u 17:18
Nedavno sam posadila 2 clematisa, od kojih je jedan gecrk. Tolko sam MM muža udavila pričanjem o tome kak mi je siroček crknuo, da sam mu dopi... i neki dan mi dođe doma s novim. Ne moram ni reć da sam bila sretna ko beba kad joj zvečku daš!
Već danima stoji u onoj tegli u kojoj je kupljen i čeka...
E, a ja nisam mogla više čekat. Čim je malo danas kiša prestala, otišla na dvorište, gumene rukavice na ruke i presadila ga. Imam i one lijtrice za penjanje al su mu već sad premale kolik je. A niš, kupit ću veće.
Kad sam već bila vani, malo sam i inventuru napravila po onom što još čeka na presađivanje. I vidim da mi je Lantanin korijen lantane "oživio".
Nazire se nešto malo, malo da raste. Jupiiiiiiiiiii!
smiley2589.gif



Objavio: forzicija2005
Datum objave: 14 Travanj 2010 u 13:55
smile182ih draga moja ja eto pročitala tvoj dnevnik od a do ž i sad mi oči ko u japanske bube mislim da sam oćoravila leleeeee!!! ma šalim se stvarno sam uživala čitajući i imam osjećaj kao da sam bila u tvom dvorištu tako lijepo slikovito objasniš svaki detalj svaka ti čast.Sad nešto mislim baš si me zainteresovala za pisanje dnevnika možda bi i ja mogla otvorit svoj pa da bar malo istresem iz glave na papir tj.na komp. možda će mi biti zanimljivo šta misliš draga?
Eto sad sam redovan gost kod tebe i sa zadovoljstvom ću čitati šta radiš ..


Objavio: bigmamma
Datum objave: 15 Travanj 2010 u 15:43
Jeee, napokon sunce!
Danas sam malo kao raduckala  po dvorištu.
Bila sam kupila neke penjalice za klemiće. Jedan je u dva dana tu penjalicu prerastao. Bila sam vrlo vrijedna curica, pa sam napravila novu. Nije baš nešto rprzentativna, al služit će svrsi. Vezala sam bambusove štapove kriš-kraš, na to sa strane privezala original lojtrice i voila! Gotovo! Znam da će MM krepat od smijeha kad to vidi, al baš me briga! Nek napravi on bolju ak zna! Jedan klemić ima već dosta pupova, nadam se da će i drugi imat bar jedan cvijetić ove godine.
Napravila sam još par krugića i polukrugića po dvorištu, sad mi zafalilo kamenja pa sam malko zapela.
Posadila sam iza bunara dio Lantaninog bilja, imam toga još al nemam viziju gdje ću s ostatkom.
Posadila i vinku oko cijevi za odvod kišnice, da ju malo sakrije.
Sad odoh nešto ubacit u usta, a onda nastavljam!


Objavio: bigmamma
Datum objave: 15 Travanj 2010 u 17:52
E, dosta za danas! Još sam malo pomotikala uz stazu, malo, al samo malo preštihala, nasula malo gnojiva i sad je sve lijepo spremno za sadnju. Mada još uvijek ne znam šta ću tu sadit. Al sinut će meni već!
Pograbljala malo travu i korov koje sam počupala, pobacala u kantu i sad čeka prijevoz do komposta.
Nisam se baš nešto naradila, al bolje da stanem dok me nije kičma ćopila.
A osim toga, moram se malo i prištedit za sutra. U podne imam razgovor za posao (drž'te fige) a popodne kavicu. Jedva čekam, i jedno i drugo!


Objavio: forzicija2005
Datum objave: 17 Travanj 2010 u 20:24
Šta ima za posao draga javljaj novosti !!!!


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 18 Travanj 2010 u 21:14
sad mi fakat nije jasno, kaj su te palete i gajbe kod dučkasa ili pred tvojim vratima? Još su naslonjene na fasadu, pa ošteti će ju i zmazati:
od kojeg dijela kuće su vrata koja se vide na fotki?
http://www.glitter-graphics.com/">


Objavio: bigmamma
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 07:58
Ja malo zapela u zadnja dva-tri dana, niš se ne javljam, a niš ni ne radim. Imala neku gužvicu, pa...

Forzicija, posao sam dobila, hvala na pitanju, počinjem negdje poslije 1.5.

Sarić, te gajbe, palete i drugo smeće nalaze se s tri zida kuće. Jedan dio ispo prozora spavaćih soba, drugi dio tam gdje su voćke. a treći s one strane gdje su ruže i bambusova ograda. Teta je bila velikodušna pa se nije proširila i na četvrti zid. Al, bez brige, poslije 15.5. to riješavam. Zauvijek.


Objavio: proljeće
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 09:41
Evo ovako, odmah da ti čestitam za posao!!!
 
To je zaista rijetko čuti, u ovoj recesiji da netko dobije posao!!! Bravo!!!
 
A o kakvom poslu se radi , ako nije tajna?
 


Objavio: bigmamma
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 14:13
Ma nije tajna, proljeće Posao trgovca u Naftalanu, lječilištu tu kod nas.


Objavio: kontesaa
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 15:26
bigiiii čestitam Thumbs%20Up

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi


Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 18:40
čestitam od srca za posel draga   http://www.glitter-graphics.com">


Objavio: bigmamma
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 18:45
Fala, fala!
Danas sam čak nešto i radila!
Kad sam ujutro došla iz grada na stepenicama me dočeka paket. Jupiii! Draga misty poslala hostice! Dobro, više su hosturine neg hostice, al malo im tepam, bolje će rast. I gdje s njima? Tam gdje sam svoje jadne dvije imala prošle godine, tamo sam stavila jukice. Hm, hmmmm...
A niš, motika, štihača i sav ostali pribor, guli travu i korov, preštihaj malo zemljicu, daj malo gnoja,...
Napravila krug ( a kaj bi ja drugo neg krug) oko šljive, i naravno, postavila kamenje okolo.
A osim hosta, što još da stavim u krug? I došla vizija! Napravit ću forumski kutak! Jeeee! Mistyne hoste, kat.rein pakujac, nešto Lantanino (NARAVNO da sad ne znam naziv) i kat.reine visibabe. S tim da mi je dio tog kruga u hladu, a dio u polusjeni/sjeni, pa sam tako i biljkice rasporedila.

Na prozore spavaćih soba sam si danas posadila 3 petunije u svaku žardinjeru. Između njih sam stavila neke sedume kojih imam na bacanje.
Odmah sam uredila i žardinjeru na prozoru sobe koju mi doma zovemo "prazna soba". To je jedna svaštara, nikad pospremljena, tam trpamo sve što nam smeta i s čim trenutno ne znamo gdje bi. Tak da je sve samo ne prazna. E tu sam stavila isto neke sedume u kombinaciji sa trandescantijom. Tako sam imala i prošle godine i baš mi je bilo lijepo.

E, sad si idem kavu skuhat, pa nastavljam.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 18:56
Posadila Lantaninu lantanu, onaj veliku korijen, u vazu. Najprije sam htjela direkt u zemlju, al naravno da seljača nisam znala da je moram po zimi unosit! Sva sreća pa mi Katica rekla, da si ne radim dupli posao.
Iza vešeraja imam uski prostor gdje prek zime ostavljam žardinjere, vaze, pl. posude i slično do proljeća. Danas išla malo pročačkat i vidjela da mi u čak tri vaze nešto ide van, a ja pojma o čemu je riječ. Pusti ću to tu gdje je, pa ću vidjet. Mislim da je jedna kana za koju sam mislila da je gecrk, pa ostavila vazu skupa sa zemljom tam iza. Al nisam još sigurna. A ako je, onda znači da kana može prezimit vani.
I na kraju, operacija kamenjar: uglavila čak tri kamena! Bravo ja! Tom brzinom, do Božića će sigurno bit gotov!


Objavio: forzicija2005
Datum objave: 19 Travanj 2010 u 20:00
Bravo draga za posao čestitam ti od srca baš mi je drago zbog tebe!!!!!!
A bome si danas bila baš vrijedna blago tebi kod mene kiša pa niš nemogu drugo osim visit na forumu ..


Objavio: bigmamma
Datum objave: 20 Travanj 2010 u 22:27
E, danas se ubih od posla. Al ne na svom dvorištu, na svekrvinom. Neću ni pisat kaj sam sve radila, ne bi do sutra završila. Žena me upregnula ko da joj je zadnji dan života, pa eto da me iskoristi. Uspjela sam se i rasipat tak da su mi se lijepo smijali. A i meni je bilo smiješno, al više nije, sad me kanta boli kak sam pala a i leđa sam zgrebala na glupu mušmulu! Zvrnula sam se ko kornjača na leđa, i to na nizbrdici, pala na dupe, a kak je kosina, s dupeta na leđa, a i noge sam fino prek glave uspjela prebacit. Nisam ni znala da sam tak gipka!
Sad odoh u krpe ( aha, vjerojatno ću još pol sata drvit pred kompom) a sutra moram posadit sve kaj sam svekrvi počupala danas.


Objavio: bigmamma
Datum objave: 25 Travanj 2010 u 10:42
A jesam se ulijenila!
Posla od zadnjih 4 dana se ne sjećam. Znam da sam malo presađivala, malo korovčić čupkala, malo razmišljala gdje ću što posadit...
Al jučer sam se zato narintala!

Operacija kamenjar:
Umalo završila tragično.
NAPOKON nagovorim MM da odemo po pijesak i šljunak, te još kamenja. Ajde, čovjek pun volje ode samnom, ja sva sretna, napokon ću sve doteglit i završit kamenjar, a kad ono...
Teglim kamenje i nosim do auta. Naravno, nisam bila dovoljno pametna da potrpam kamenje u tačke, pa odvezem do auta. Neeee, ja teglim! I, normalno, ne nosim jedan, nego odmah dva. Ipak sam ja komad ženske, kaj je meni jedan kamen. Donesem do auta, krenem spuštat ( ne bacit kamen, da se ne povrijedi, ja ga nježno spuštam) kad gornji kamen opadne, ja, pametna kako jesam, podmetnem ruku, i naravno, padne mi na prst. S tim da je ISPOD prsta bio još jedan kamen.
Ni znala nisam da postoje tolke zvijezde! Sve sam ih vidjela, jedna sjajnija od druge!
Doleti MM, "pa jesi ti normalna, pa tko još hvata kamen dok pada?"
Tko, pa ja!
Prst ko balon, krv curi, oči mi hoće ispast od bolova!
Svekrva nije imala leda, pa mi dala zaleđene batke da si stavim na oteklinu. Poslije mi je rekla nek si ih nosim doma, kaj bu ona sada s njima.
Tak da imam i ručak danas!
Krv stala, prst malo splasnuo, ajmo dalje radit, mogu ja, dobro je meni! Aha, hoćeš, hoćeš, mogu, al samo s lijevom rukom.
A niš, onda sam nosila ono manje kamenje, koje mogu jednom rukom dignut, a MM ono veliko.
Jučer nit suđe nisam prala, nit ručak kuhala sve su moji napravili.
Al kopat rupe za kamenje sam mogla, za to me nije prst bolio. Uspjela uglavit većinu, htio MM to napravit, al naravno da sam ga makla, ne zna on to tak dobro ko ja!
Moram ga pohvalit, stvarno se potrgao jušer od posla i tegljenja, čak je i akvarij oprao sam, napunio vodom, ma svašta!
Jedino sam krepala od smijeha kad je lopatom vadio šljunak u kante. On zapikne lopatu i odbijanac! I tako nekoliko puta. A ne smije me vidjet da mu se smijem, uvrijedit će se, niš neće više htjet napravit.
A lopata mu stoji ko kravi sedlo! On, koji niš teže od olovke ne može dignut, lopata šljunak!
Al dobro, uspio je. Doduše, to je trajalo.....

Tako, kamenjar je pri kraju, još treba par kamena uglavit, zemlju nabacat, bilje posadit...
Prst još boli, nadam se da nije koja košćica napukla.
Normalno da nisam otišla na hitnu, ipak je važnije kamenjar završit!
Tako sam se ja jučer i nasmijala i naplakala i naradila, ma baš mi je bio lijep dan!



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk