Ispiši stranicu | Zatvori prozor

moj kutak za opustanje

Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Moj vrt u slikama
Opis foruma: Pogled u moj, tvoj i Vaš vrt, kroz slike...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1554
Datum ispisa: 08 Svibanj 2025 u 20:46
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: moj kutak za opustanje
Objavio: mimar
Tema: moj kutak za opustanje
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 11:29

Imam tu srecu da zivim u  delu grada koji je udaljen samo nekoliko stotina metara od samog centra,  u tihoj ulici sa drvoredom,lepim porodicnim kucama i urednim basticama.

Moje dvoriste je nekih 100x 120m i svaki slobodni trenutak provodim u njemu. Za vreme letnjih zega, pod nasim starim orahom je predivna hladovina pa ostanemo sa prijateljima do kasno u noc a deca sa drustvom, redovno uz tihu muziku i do ranih jutarnjih sati. Na vecem delu dvorista je cvece a u zadnjem delu je mladi vocnjak. Naravno,cvetni vrt je uvek u formiranju, biljke se po nekoliko puta premestaju (uz opste neodobravanje i negodovanje ukucana),meni nikad dosta biljaka (i novca da kupim sve sto bih zelela http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley19.gif">Cry ) pa se dovlaci sve sto ima koren i list (cvet nije uslov). Najveci deo baste zauzima ruzicnjak sa stotinak ruza,ostalo je popunjeno sa osamdesetak vrsta cvetnica,ukrasnog zbunja i drveca. Nekako se, preko leta,  tu nadje mesta i za stotinak saksijskog cveca koje iznesem iz kuce.
Evo nekoliko pogleda ovog proleca

moja letnja "dnevna soba" uokvirena loncierom
http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley19.gif">

.

.

.

.

-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje

Odgovori:
Objavio: Palmark
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 13:30
Mimar-prelep ti je vrt! Zaista bih pre svega pohvalio pedantnost i urednost koja se retko gde moze videti!
Svaka cast na tome sto gledas da sve saksije budu iste vrste i oblika,to je jako bitno!
Nazalost,to nikako da primenim kod sebe!
Takodje sve pohvale za ideje,za prucane korpe i bokal,za kamenje,za panjeve....
Rododendron ti je divan i na divnom mestu,salix integra takodje prelepa
Ja je vec imam na spisku biljaka koje moram imati-video sam i vec malo odraslije stablo i mogu ti reci da je spektakularna i da je pravi dragulj u vrtu!
Klematis ti je takodje prelep,a vidim da se tu kod tebe baskari i mnogo lepih saksijskih biljaka!
Bozuri su takodje divni,i njih sam stavio na svoj spisak!

Da ne zaboravim-i letnja "dnevna soba" je cudesna-mogu samo zamisliti kako je tu prijatno kad nastupe nesnosne letnje vrucine!

-------------
USDA zone: 7b/8a

Objavio: lana_1
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 13:35
mimar super ti je vrt, da je bar meni imat upola tvog prostora za moje ljubimice

Objavio: stephanotis
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 14:13
Imaš divan vrt i divno bilje. I vjerujem da se tu mpžeš itekako opustiti. Moji favoriti su clematis i božuri. Predivni su...smile161

Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 14:19
 Hvala,ima jos dosta toga da se uradi ali ima vremena, Ja sam od onih koji vole da im je svake godine i svakog godisnjeg doba vrt drugaciji pa videcemo...
Palamark,imas od mene na jesen ili prolece ruzicasti i beli bozur,ta nije Srem na kraj sveta!

-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje

Objavio: Triša
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 14:31
mimar čudesno je sve, ljetna dnevna soba, ona stara pumpa za vodu, da ju mm vidi obilazio bi oko nje kao mačak oko vruće kaše.
stotinjak ruža ne mogu niti zamisliti, a ja imam 13 (brojkom i slovima) pa mislim da imam ružičnjak, a sve na 50  kvadrata dvorišta, dok se tvoje broji u jutrima (ili ralima).smile79Dok vi feštate na svom imanju ne mogu vas čuti ni susjedi kad je tako veliko.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"

Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 14:58
 Trisa,u pravu si( veliko je i tiho dok mi ne napravimo festu, ako nas ne cuju,oseti se rostilj pa susedi svrate, tako da im ni to ne smeta  ) jedino sto ima puno posla u njemu, ali vredi. Uvek, kada za vikend odem u stan u Beogradu, pomislim da se nikada ne bih menjala i dvoriste mi jako nedostaje (deca se sale da sam postala ovisna o vrt i Jacobs kafu u njemu,sto nije daleko od istine smile187). Za pumpu sam se jedva izborila da ostane a pored nje je sprava za punjenje soda-vode koja je stara stotinak godina i umalo da zavrsi na otpadu za staro gvozdje. Ponekad uspem u tome da nadjacam ostale clanove moje porodice (kada to ne uspem glasom,onda zgrabim motiku ili asov smile155,salim se znas kakvi su mladi oni bi samo travnjak i sto manje posla)!

-------------

Objavio: iris
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 15:02
još jedan kutak za divljenje Smile

-------------

Objavio: Palmark
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 15:33
Originalno poslano od člana mimar mimar napisao:

Ponekad uspem u tome da nadjacam ostale clanove moje porodice (kada to ne uspem glasom,onda zgrabim motiku ili asov [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/emot38.gif" height="74" width="77" align="absmiddle" alt="smile155" />,salim se znas kakvi su mladi oni bi samo travnjak i sto manje posla)!

Mimar,divna si,bice mi drago imati neki bozur od tebe,iz tako lepog vrta!
I ja kazem da se nikad ne bih odrekao kuce i vrta zarad stana,taman da je na Terazijama!
Mada,lepo je tako kako ti radis-uzivati u vrtu a ponekad otici malo i u stan u gradu,cisto promene radi i uzivanja u onom sto grad pruza!
Ipak,meni stan ne nedostaje,jer sam jako blizu Beograda,tako da skoknem kad god se uzelim gradske vreve,a opet zivim u kuci i uzivam svakodnevno u bojama i mirisima vrta!
I za nesto nisi u pravu-i ja sam mlad,student sam al' obozavam ovaj svoj hobi! Iskreno ni ja do pre dve godine nisam davao pet para za biljke,nije me to zanimalo uopste,ali mama me je zarazila i sad sa uzitkom oboje sredjujemo vrt! Tako ce se mozda i tvoja deca promeniti,pa ces se onda otimati sa nima,kao moja mama sad sa mnom,ko ce sta uraditi i urediti u vrtu!

-------------
USDA zone: 7b/8a

Objavio: dada28
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 18:30
Bravo Mimar, za tako veliki vrt stvarno treba odvojiti puno vremena i truda. Sve je jako lijepo, posebno mi se sviđa rododendron i sjenica, tvoja ljetna dnevna soba. Zaista predivno! Nadam se da ćeš i nadalje slikati ljepote svog vrta i dijeliti ih s nama. Bravo!!!

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..

Objavio: SilveK
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 21:58
Mimar, vrt ti je prekrasan, zapravo sve me je oduševilo da niti neznam što bih posebno mogla izdvojiti. Stvarno divan kutak za opuštanje. smile89

Objavio: shasha
Datum objave: 05 Svibanj 2008 u 22:54
Cvijeć,tj.slike,sam 3 puta pregledala i još komentara nemam. Tekstove nisam čitala no u prolazu sam "zapela "za dio"...vrt..jacobs"To je ono što meni u životu treba da budem sretna,a očito nisam jedinaLOL
Ko iz bajke,fenomenalono!!!! Ne znam stvarno jel me više vrt oduševio ili kombinacija vrt-jacobs ili ono da svako godišnje doba bude drugačiji....ko da ja pišem,samo nemam takvih slikicaWacko

smile120smile57

Objavio: mali gogo
Datum objave: 06 Svibanj 2008 u 08:57
Prekrasan vrt prepun detalja. Baš po mom ukusu. Svaka čast!

-------------
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.

Datum objave: 06 Svibanj 2008 u 09:29

Pohvale prijaju,narocito od ljudi koji i sami vole,gaje i bave se cvecem.

Moj vrt je odraz mene same,ja sam "od prirode svojevoljna,prkosna i, pre svega, bezgranicno iskrena, mrzim ja svaku vrstu ogranicenosti", volim da vidim uredne travnjake i ciste forme, ali uzivam u sumi, divljini, prostranstvu, pa cak i svojevrsnom metezu (narocito kada su biljke u pitanju Wink) zato je kod mene prosto "nabacano" toliko toga a ja stalno premestam,dodajem,menjam...cesto bez nekog reda i pravila.

Palmark,tvoj komentar da je uredno je odusevio mog sina koji tvrdi da je ovo jedna neuredna dzungla! Drago mi je da nisam u pravu za sve mlade, (eh,da su se druzili sa tobom) blago majci,ti si posebno dete kada je ovakva ljubav u pitanju,po tvom iskustvu i fotografijama koje sam videla mislila sam da si negde medju ljudima koji se bave dugi niz godina cvecem. Bravo mladicu!
Nije da moji ne vole biljke, ali su daleko od moje odusevljenosti njima (moj sin obozava automobile,moja cerka umetnost,knjizevnost posebno, sto ce joj za nekih mesec dana biti i deo profesije),vole prirodu,putovanja ali se desi da moram po par puta da ih podsecam da mi zaliju cvece u stanu a o basti da i ne pricam,  mada sam primetila da i oni ne vole buku Beograda i da sve cesce dolaze kod nas.
Shasha, videla sam tvokih ruku delo i smile39! Zavidim ti, znam da moj nikada nece biti takav i zato cu stalno posecivati tvoju temu,za utehu i uzor kako izgleda bogato,uredno i s ljubavlju uredjen vrt!

-------------

Objavio: xenia64
Datum objave: 06 Svibanj 2008 u 12:17
Bravo Mimar, za tvoj vrt, morat ću ćešće svratiti u njega na opuštanje uz kavu.

Objavio: maso
Datum objave: 06 Svibanj 2008 u 12:49
Mimar, tvoj vrt je krasan, i kod mene je slicna situacija kao kod tebe sto se tice tog dijela o odusevljenosti cvijecem i moji svi sve to skupa vole i kazu da je lijepo ali nikoga ne odusevi kao mene jedan novoprocvjetali cvijetak smile71....bitno je da nas to veseli i odmara, meni moje cvijece dodje kao ispusni ventil i lijek protiv stresa i svakodnevnog posla ...
jos jednom pohvale na fotografijama !

-------------

Objavio: bergenia
Datum objave: 08 Svibanj 2008 u 22:18
Puno prekrasnih detalja! Sviđa mi se! Moj favorit je rododendron! Prekrasan je!smile57

Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 10 Svibanj 2008 u 19:17
Mimar vrt ti je preeeekrasssssan (istina veličine je pola moje ulice). Ne čudi me da susjedi navrate za mirisom - pa iz njega se stalno širi neki dobar miris a očito i pozitivne vibracije koje nam svima trebaju

Datum objave: 13 Svibanj 2008 u 11:56

Ruze su u punom cvatu a i irisi pa evo nekoliko novih slicica.

moj "kovceg sa blagom"..

.

.

.

.

.

veceri su vec dovoljno tople da se sedi i uziva

.

.

-------------

Datum objave: 13 Svibanj 2008 u 12:10
stvarno predivan vrt Heart

-------------

Objavio: stephanotis
Datum objave: 13 Svibanj 2008 u 12:43
Koja ljepota. Sve mi je predivno!! smile39
smile93

-------------
Ja sam dijete sreće

Datum objave: 16 Svibanj 2008 u 08:36

Bez sumnje, ovo je mesec ruza pa zato jos malo ruzicnjaka

.

.

travnjak je "podlegao" sitnim cveticima
.

-------------

Objavio: Ivan
Datum objave: 16 Svibanj 2008 u 08:46
predivne ruže !

-------------

Datum objave: 16 Svibanj 2008 u 08:56
Koliko ružaaaaaa! Prekrasno!

-------------
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.

Objavio: Šeflera
Datum objave: 16 Svibanj 2008 u 09:30
English garden! smile55

Objavio: TeaK
Datum objave: 16 Svibanj 2008 u 11:05
Joj srce moje!!!!!

Ja jedino mogu reći da je ovo stvarno predivno

-------------

Datum objave: 16 Svibanj 2008 u 11:14
mimar ružičnjak je smile71

-------------

Datum objave: 16 Svibanj 2008 u 13:57

Znate li kako mirisu?! Nema lepseg mirisa! Mnoge su vec prikazane u mojoj galeriji, ove dve su samo za ruzoljupce, crveni pupoljak (moj sin ga zove "ljubavna ruza") ima najlepsi miris od svih

-------------

Objavio: Sensa
Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 00:02
Mimar, pa stvarno gde ce ti dusa, pocecu da te "mrzim". Naravno cuj, salim se bozanstveno. Ne mogu da odlucim sta mi se najvise svidja, ali ipak prednost dajem korpama koje su pune cveca. Izgleda predivno. Hoste, jer bar neka od mene? Kako predivno izgledaju ruze,bacopa, petunija. Uzivaj Mimar u toj lepoti a ti to znas.!

Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 09:29

Sensa, volela bih da me svi "mrze" kao ti LOL! Eto pokusavam da te nagovorim da dodjes, samo je na sat voznje od tebe ( evo jos materijala u prilog tomesmile187)

Jos neki detalji i ...opet ruze,ruze,ruze... (sta mogu kada je ovo ipak vrt hiljadu ruza Wink )... i obecavam vise ih nece biti (barem ne u ovij temi Smile)

"gde god nadjes zgodno mesto..."
.
.
.
.
.
.
.
.

skimija lepo napreduje pod orahom 
.

.
.

-------------

Objavio: TeaK
Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 09:42
smile57 može još malo????

-------------

Objavio: esmeralda
Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 09:49
Prekrasnooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koliko detalja, ona škrinjica me je oborila s nogusmile39
Ove tvoje tratinčice tako uveseljavaju, baš si sretna u svom vrtu,to se vidi po cvijeću kako je i ono sretno.
Uživaj  i samo nam stavljaj slikice da i mi uživamosmile141smile99

-------------
meni je super u životu

Objavio: dugokosa
Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 09:54
hoću jaaaaaaaa toliko cvijeća, stvarno uživam,prekrasno za podijeliti s ostalima 

-------------
sutra je novi dan

Objavio: Branka
Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 09:57
ja se javljam , samo  samgledala , i divila se , pa kažem ja . kaj sam ja prema vama koji imate ovako divne vrtove , jedanom si mi rekla koliko se sjećam , da je izbor za naj ....(VRT ) ja mislim da bi tvoj osvojio prvo mjesto , po uređenju i obliku , . pa interijeru , smislu , kakvoći , ...neznam ima li još nešto što nisam rekla ,
ja kao i drugi cvijećoljupci nekoliko puta gledam iste  slike i divim se . tebi i tvojoj ljubavi . bravo mimar

Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 11:02
 Hvala, od srca!
A ne Branka, znas koji bi vrt osvojio tu titulu?
Vrt na rancu XENIE64, gde je SHASHINO uredno dvoriste,tulipani od DONATE, sa malo primesa SEFLERINOG seoskog i neizbeznim dodatkom biovrta SILVEK i lekovitim IVANOVIM biljem, uz kamenje od VERE1,BERGENIJE i KATRUZIN Aubreta cultorum koje stoji uz tvoj (BRANKA) vodeni vrt, pod PALMARKOVIM palmama i SENINIM grmovima i stablima gde se sepure lepotice  LANE1 i njenih roditelja (u daljini sa neizbeznim maslinjakom), sa terasom PROLJECA na kojoj se razmecu raznobojne VEPROVE  surfinije i TONIJEVI ljiljani i uklopljenim detaljima DADE28, korpicama i lozicama SENSE, ispod koje su suncokreti i mastoviti bojleri od IRIS,VOKIJEVI irisi kojima draz daje zuta ruza FRANJICEZG uz opojan  miris mog ruzicnjaka. Uz vrt bi nam pasala jedna vikendica od TRISE gde u prozorima stoje RENINE orhideje i zumbuli TEAK i svo cvece OSTALIH FORUMASA.
 E onda bi svi mi zaseli (kao u raju  ADMINISTRATORA), skuvali lonac kafe i proslavili titulu NAJLEPSEG VRTA!!!

smile120

-------------

Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 11:05
  zamislite taj vrt smile92

-------------

Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 21:28
Mimar, ovo bi stvarno bila "ubojita" kombinacija, ali svejedno, svako detalj tvog vrta izgleda fenomenalno, kao san...

Objavio: dada28
Datum objave: 20 Svibanj 2008 u 21:54
mimar, kad bi uspjeli napraviti najljepši vrt, kako si napisala, bilo bi to previše ljepote na jednom mjestu, pravi raj...ali ti u svom vrtu sasvim sigurno imaš dobar dio cvjetnog raja. bravo!

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..

Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 11:17
Ovo je bio "obavezni deo", sada molim cenjeni  Smile ziri za ocene za "umetnicki dojam" (znate me vec, ja volim drugacije fotografisati...detalje), nisam odolela da to ne uradim ovako...

.

.
.
.
.
.

.
.

.
.
.
.
.

..

-------------

Objavio: katruža
Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 13:04
Prelijepo! Ocjena? Najviša!

Objavio: rijeka53
Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 14:06
Originalno poslano od člana Branka Branka napisao:

ja se javljam , samo  samgledala , i divila se , pa kažem ja . kaj sam ja prema vama koji imate ovako divne vrtove , jedanom si mi rekla koliko se sjećam , da je izbor za naj ....(VRT ) ja mislim da bi tvoj osvojio prvo mjesto , po uređenju i obliku , . pa interijeru , smislu , kakvoći , ...neznam ima li još nešto što nisam rekla ,
ja kao i drugi cvijećoljupci nekoliko puta gledam iste  slike i divim se . tebi i tvojoj ljubavi . bravo mimar

Branka koja su to razmisljanja, svaki vrt, terasa, balkon ili obican prozor vrijede onoliko koliko se TRUDA i LJUBAVI ulozi, na stranu da se ne zbrajaju kruske i jabuke tj necemo se usporedivati sa vrtom B.GATESa, as tamo kamo financije nisu vazne VRT PUNO PUNO MANJE VRIJEDI.
Nemoj pozabiti da se vrijednost vrta mjeri nadasve kolicinom ODRICANJA koji se ulozilo, kada po kisi ili snijegu spremamo biljkice u toplo, zadovoljstvo koje ti daje kada se ujutro probudis i seces po njemu kao i druzenja i prijateljstva te razmjena sjemena i biljcica.....vidis da je to je puno kompleksnije
Nasi vrtovi su kao nasa djeca..... to me podsjeca kad je moja "jedinomamino" bila mala i tvrdila da je ona "najljepsa tulita", a ja bin dodala MAMINA. 

p.s. sa postom  nisam htjela umanjiti vrijednost i ljepotu pomenutog vrta sto je jako lijepo i  sama Mimar napisala

Objavio: Mikica
Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 14:45
Predivno,predivno,predivno!

Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 15:01
 Potpisujem sve sto je Rijeka napisala!
 Ma, zna Branka sve to, a zna i da svi bolujemo za onim sto je drugacije i da svi ovde, ulazemo iz ljubavi sav svoj trud ,najpre zbog sopstvenog zadovoljstva,( ne kazem da pohvale ne prijaju,naprotiv!) i zna da bih joj rado "ukrala" ne deo, vec citav vodeni vrt, no upravo zato i razmenjujemo fotkice (kad god se umorim od sopstvenog, ja dotrcim u neki od vasih vrtova i tu se udobno baskarim, uz kafu naravno Wink, do mile volje bez obaveze da stalno nesto cupkam i sredjujem, i onako su svima toliko savrseni da nikako,nista ne bih promenila).

-------------

Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 15:20
ma sve ja to znam , ali uvijek mislim da mogu bolje , ali kad mene baš i nema uvijek doma kad je najljepše , pa mislim na sve druge koje vidim kak su mi ljepi , a moje jezerce , pa ja ga jako  volim ali  niej to još onako kako bi ja htjela da bude . . zato volim reći da je nešto lijepo , ako mi se sviđa , i ja kao i drugi vidim gdje  griješim . na jesen će se to sve renovirati , i bit će malkice ljepše nego sad . .
ipak hvala vam na pohvali , ja sam sebi previše samokritična , pa mislim da  nije do bro ali ak vi tak mislite , evo ja sam jako zadovoljna . na zadnjim slikicama su neke biljkice nove koje sam kupila , a nisam ih posadila , več samo stavila onak da vidim gdje bi mogle stajati .

Objavio: Mikica
Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 15:55
Ma još bolje,svako toliko možeš promijeniti ambijent.Makneš biljkicu i dobiješ drugi ugođjaj.Ludilo!

Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 16:46
Mimar, svaki vrt je poseban, tako i tvoj!
U njemu ima predivnog cvijeća u kojeg je uloženo puno truda i ljubavi. Zato si tu da nam ga pokažeš, a mi da uživamo u njegovoj ljepoti.
Vidim da imaš osjećaj za detalje jer si sve tako lijepo uklopila! Ima puno toga,a ne djeluje pretrpano. To je već prava umjetnost!Clap

Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 21:35
O Rijeka 53 koliko je nemerljivo to zadovoljstvo kad neko seta vrtom, ili sedne u svoju foteljicu na terasi, kao ja i gleda te cvetove, biljke, gleda svoju radost i tugu i ulozen rad i trud. E to je ono sto mi svi definitivno imamo na ovom forumu! Naravno najvise uzivamo u svome ali je meni puno drago da vidim i druge kako su srecni i ispunjeni tom pozitivom. Videti i osetiti tudju radost,ucestvovati u tome je isto veliki dar koji imamo. Kada nam cvece propada mi zajedno brinemo, zasto, kako i dajemo snagu za dalje.Druzenje i prijateljstva je nesto sto ne moze da nas mimoidje jer nas nase cvece spaja i oplemenjuje.

Datum objave: 22 Svibanj 2008 u 22:24
Tako bi se rado zavukla  među ruže, milovala njihove svilene latice i kupala se u njihovom mirisu, a onda odšetala među drugo cvijeća i šaptala mu kako sam bila među ružama i doživjela nešto veličanstveno. Trnici me prolaze gledajući ovu ljepotu, sva sam se naježila od ljepote - predivan osjećaj.

-------------
RIJEKA

Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 00:23
Trisa kada smo kod ruza evo ih. To je Mimar /ujutro rano/ nabrala za mene i donela, puna kesa ruza.Rekla je evo tebi i tvojoj porodici, ovo ti prenosim miris moje baste,posto znam da ih volis, makar na tren da uzivas u njima. Veruj mi Trisa kad god prodjem ja ih mirisem,jer prosto zovu da ih pogledas i pomirises, a pogotovo sto ih je brala u rano jutro, nosila po prevozu onoliki buket samo da bi svoju radost podelila sa drugima. Evo ja delim sa vama.

Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 00:26
Trisa kada smo kod ruza evo ih. To je Mimar /ujutro rano/ nabrala za mene i donela, puna kesa ruza.Rekla je evo tebi i tvojoj porodici, ovo ti prenosim miris moje baste,posto znam da ih volis, makar na tren da uzivas u njima. Veruj mi Trisa kad god prodjem ja ih mirisem,jer prosto zovu da ih pogledas i pomirises, a pogotovo sto ih je brala u rano jutro, nosila po prevozu onoliki buket samo da bi svoju radost podelila sa drugima. Evo ja delim sa vama.

Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 09:37
Sensa zlatna si, kraljevstvo za taj buket ruža,  predivan je, ajme da je barem moj.
Zadnji puta sam tako veliki buket ruža dobila na svoj 48. rođendan i to zamisli od bivšeg muža (s kojim sam uvijek u jako dobrim odnosima)

-------------
RIJEKA

Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 13:01

Sensa, hvala duso!Drago mi je da ti dam delic zadovoljstva, zato sto si u soliteru, a u tvojoj , iako prepunoj terasi divnih biljcica, ipak nema ni jedne ruze. 

Trisa ove cekaju na tebe, ako ikada, ikako uspem da te nagovorim da nam budes gost obecavam, dobices veci no sto je bio taj poslednji (ha,eto neke vajde i od bivseg Wink) i ostavicu te u ruzicnjaku barem sat, posle te vadim i "davim" s ostalim cvecem Smile !

-------------

Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 14:14
Mimar, ostavila ja mesta da bar troje mogu da sednu i druze se uz kaficu, malo ali slatko.
Trisa i ostali ko zeli, porazmislite ozbiljno da dodjete u Bgd da setamo i caskamo,bas bi bilo lepo.

Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 14:35
Evo mene zvrkaste sa još zvrkastijom idejom, datum je prigodan, stignemo se izorganizirati:
najbolje bi bilo da iz SOS sela Ladimirevci samo nastavimo putovanje i umjesto u Kuću cvijeća (nekad jako poznati pravac za Dan mladosti) odemo u vrt cvijeća.
Mimar, nemoj niti ponavljati dobrodošlicu, pa znaš da meni ne treba puno sad kad sam krenula u obilazak,
... tko zna,
ah, nitko ništa ne zna
krhko je znanje,
možda je tračak istine ušao u me
a možda su samo sanje                     (tako nekako piše Dobriša Cesarić)
možda će nam se još desiti susret
i samo ja znam koliko ga želim...

Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 17:11
Naravno da bih voljela jednog dana ići ponovo u Beograd, kako kaže Franjica  i ja sam nekad posjećivala Kuću cvijeća, a sad imamo tvoje cvijeće za obilazak. Tko zna?

-------------
RIJEKA

Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 22:35
Obicicemo sta god zelite, ali baza nam je Mimarov vrt i moja terasa, samo se odlucite i dodjete poziv otvoren i za sve koji zele.

Objavio: andrea01
Datum objave: 23 Svibanj 2008 u 23:10
Tko nebi želio obići ova dva lijepa kutka???
Samo, tko zna i kako bi se istrgla natrag??? Cry

Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 10:08
 Ma samo vi krenite ka nama, lako cemo za sve drugo!

Posto ste preziveli sve moje ruze (znam,znam,jedva Big%20smile) evo red dosao i na ostale cvecke koje su ovih dana u cvatu...Danas, akcenat na zvoncicima

.

.

.

-------------

Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 13:50
Mimar, ovo je fantazija, , pa zaista si majstorica.

-------------
RIJEKA

Objavio: TILjO
Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 14:03

Ovdje ima svačega i sve je predivno!

-------------

Objavio: Plantlover
Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 14:24
   http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZCYYYYYYYYHR">Thank%20You za sve predivne slike!  http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZCYYYYYYYYHR">You’re%20The%20Best (vjerujem da to misle vecina clanova)

http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml?partner=ZSzeb113_ZCYYYYYYYYHR&utm_id=7921">

-------------
Everyone's a winner, we're making our fame

Objavio: gioiaa
Datum objave: 26 Svibanj 2008 u 23:42
Mimar tvoj vrt je predivan,kad god gledam slike uzivam!

Datum objave: 07 Lipanj 2008 u 23:23
Pa gdje sam bila dosad da nisam vidjela ove pre, pre, prekrasne zvončike! Svaka čast mimar! Koje boje, divota! smile64

Datum objave: 09 Lipanj 2008 u 10:42
Prekrasan vrt, pun detalja, boja, oblika.... Sve pohvale!

-------------

Datum objave: 13 Lipanj 2008 u 09:56

Ovih dana sam obigravala oko cveca sa foticem u razmisljanjima sta cu zateci kada se vratim sa desetodnevnog putovanja i molbama nebu da ovde pada kisa barem svaki treci dan. Moji ukucani nisu raspolozeni za svakodnevno visesatno zalivanje a ja vec imam internu zabranu oko potrosnje vode (vodimo mali rat, srecom necu biti tu kada stigne racun LOL  http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley36.gif">).  Ono sto volim u basti je da se cvetovi i boje stalno smenjuju, sada su aktuelne bela, ruzicasta i narandzasta (na stotine margareta, ljiljani i neveni Smile )

nova uloga starog civiluka
.

.

.

.

.

.

.

.

.

-------------

Datum objave: 13 Lipanj 2008 u 12:16
smile227Moj vrt iz snova. Svaka čast. Prekrasno izgleda.

-------------

Datum objave: 13 Lipanj 2008 u 13:16
Posebno mi je drago, dobiti pohvalu od nekoga ko sa toliko ljubavi i znanja gradi svaki delic svoga vrta.

"Ludi jahaci" - N. Marinkovic

"Osnovno je da covek u zivotu radi ono sto voli, onda je nasao svoj put i stekao spokojstvo; ostalo mora da dodje samo po sebi, inace je stvar propala"

-------------

Datum objave: 13 Lipanj 2008 u 14:12

Prekrasno, tvoj kutak za opuštanje, opušta i mene i tekstovi kao ovaj posljednji tako su mi za dušu. Samo napred.

-------------
RIJEKA

Datum objave: 13 Lipanj 2008 u 21:47
Kao i obično! Fenomenalno!

Objavio: proljeće
Datum objave: 26 Lipanj 2008 u 12:53
Mimar, danas nisam mogla napraviti bolju stvar nego da se šetam tvojim vrtom i uživam u tvojim slikama.

Jučer mi je bio posebno naporan dan ( opet neko feštanje pa je sve to trebalo pripremiti po onim vrućinama) tako da sam si rekla danas samo laganini i uživaj.

I tako i bi...

A šta reći za tebe, tvoje slike, tvoj vrt a da drugi već nisu rekli...
Opet se ponavljam, mislim da si stvarno jedna i neponovljiva, jer ne može to svakome uspjeti, napraviti ovakav raj.
Znam da na forumu ima izuzetno nadarenih ljudi, ali vjeruj mi ti si mi među TOP3.
Mislim da je suvišno te više hvaliti (mada hvale nikad dosta).
Od sada ću samo dolaziti i diviti se... riječi su suvišne...

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 09:54

Srpanj, mesec poznjevenih zlatnih polja, mirisa sena, grana koje se povijaju pod teretom modrih sljiva, zrikavaca u predvecerje, treperavog vazduha od vrucine, sarenih suncobrana i valova koji zapljuskuju pescane obale i slatke tromosti na izdisaju dana…

Leto…U mom vrtu u oblaku ruzicastog…Boja snova...

.

.
.

.

.

.

.

.

..

.

..

.

.

.

..

-------------

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 10:10

Boja snova, pa se i meni čini da sam u snu dok gledam tvoje predivno cvijeće. Jedno ljepše od drugoga, clematis (ako se ne varam) predivan oleandar, uvijek interesantan noćurak, cvjetajuće begonije, fuksija mi uvijek zapne za oko, a ruže kao i uvijek nadmašuju svojom ljepotom sve ostalo.

smile64

-------------
RIJEKA

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 21:30
nista necu da odvojim,sve je predivno!

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 22:49
Prekrasno Mimar. Sigurno uživaš u svom vrtu...

Datum objave: 18 Srpanj 2008 u 23:01
mimar , samo se divim tvojim cvijetićima , i mislim -kad imaš toliko vremena da stalno ideš od cvijeta do cvijeta , i gledaš svu tu ljepotu , mene već od samog ovog gledanja zabolelje oči a ka ko je tek tebi ,ako je raj ovakvo mjesto onda nek me odmah tamo pošalju ja se nebi žalila 

Objavio: rose
Datum objave: 22 Listopad 2008 u 18:04
koje ruze.... smile227

-------------
http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog

Datum objave: 14 Studeni 2008 u 13:14

Unela sam deo saksija u zatvorenu terasu i evo kako izgleda taj haos...

Objavio: SLAVONKA
Datum objave: 20 Studeni 2008 u 10:38
wow Mimar i kod mene ja takvo kad je sve na okupu, 

-------------
čovjek uči dok je živ

Datum objave: 20 Studeni 2008 u 16:57
Lijep kaos, moram priznati Thumbs%20Up

Datum objave: 20 Studeni 2008 u 21:20
Sviđa mi se ta gužva cvijeća - predivan haos.

-------------
RIJEKA

Objavio: Štefica
Datum objave: 20 Studeni 2008 u 21:22
glavno da su biljke na sigurnom.

Objavio: dzomba
Datum objave: 20 Studeni 2008 u 21:31
Bas lijep haos!!ClapClap
Fikus ti je jako lijep..velik..a i ostali cvijetovi ne zaostaju Wink!!
ClapClap Complimenti!!

-------------
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..

Datum objave: 20 Studeni 2008 u 22:13
divan haos

Objavio: kontesaa
Datum objave: 20 Studeni 2008 u 22:57
bože dragi,kako do sada nisam vidjela ovu ljepotu???? svaka čast ružičnjak?? fenomenalan,a da ne spominjem ostatak! od svega po malo i to volim...to zovem kreativni nered jer u savršenstvo ne vjerujem i zato imam neke svoje favorite ovdje Smile iako je lijepo vidjeti "savršeno" uređenvrt i okućnicu,više volim onu u kojoj vlada šarenilo i kretivni nered Thumbs%20UpClap da sam bar ja na sat vožnje od tebe smile96

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi

Objavio: Anaida
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 07:09

Prekrasno, sve "miriše" na zdravlje, zelenilo, ljepotu ClapClapClapClap

-------------
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans

Objavio: hana
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 20:30
baš ti je krasno

Objavio: hoya
Datum objave: 21 Studeni 2008 u 21:00
Sve za pet. Prekrasno, predivno, pre..., pre.... Svaka čast, moj naklon smile186

-------------
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT

Datum objave: 01 Siječanj 2009 u 17:24
ovih dana je pao sneg ali je zato do skoro bilo ponekih cvetica koji su me veselili.
skimija je sva u pupoljcima ali cu morati da joj dodam malo gvodzdja zbog ubledelih listova

prevremene ljubicice

-------------

Objavio: Tija
Datum objave: 08 Siječanj 2009 u 19:39
Mimar koliko prekrasnog cvijeća i kakvog li šarenilasmile64

-------------

Objavio: kat.rea
Datum objave: 13 Siječanj 2009 u 19:36
Mimar, sve je preprekrasno. Ruže opijaju količinom, bojama, a gotovo mogu osjetiti njihov miris. Sviđa mi se tvoj ljetni dnevni boravak. Sve je za 10.

Objavio: nuna
Datum objave: 13 Siječanj 2009 u 20:26
Jako  lijep vrt nemam rijeći.Sve  mi se sviđa.

Datum objave: 18 Ožujak 2009 u 19:25
Ne volim da ponavljam slicne fotografije ali ovu moram da postavim tek da bih ostavila zimu u mojoj basti zabelezenu i konacno otvorila vrata prolecu i njegovim bojama...

krenulo je,krenulo...safrani i bergenija koja vec dugo cveta a cini mi se da je pomalo zapostavljena

-------------

Objavio: Lilly
Datum objave: 18 Ožujak 2009 u 19:52
Predivan vrt! Koliko boja na jednom mjestu. smile141

Objavio: minimode
Datum objave: 18 Ožujak 2009 u 21:15
smile39joj cvijeća mimar! predivno!

-------------
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde

Datum objave: 25 Ožujak 2009 u 22:22
Bergenija se bas rascvetala, zumbuli tek oni domaci a jaglaci preseljeni iz sume vec pri kraju.Narcisi jos u pupovima, dosta je hladno jos uvek, trenutno je -1C.

-------------

Datum objave: 25 Ožujak 2009 u 22:28
I kod mene hladno, ali cvijeće se ne da. Polako pokazuje svoje male nježne glavice! Samo naprijed!

Objavio: kontesaa
Datum objave: 26 Ožujak 2009 u 10:01
napokon počinje šarenolikost u vrtekima ...ova bergenia ima super cvijet Smile

-------------
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi

Objavio: hoya
Datum objave: 26 Ožujak 2009 u 11:16
Baš si me iznenadila. Do pred malo si nam pokazivala sličice dubokog snijega, a sada sve u cvatu - skoro više nego kod nas na moru! Super!

-------------
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT

Datum objave: 30 Ožujak 2009 u 21:31
Sve vise sunca i naravno, sve vise boja u mom vrtu
viole i obicne ljubicice u gomili

sumske anemone se sasvim pripitomile

i narcisi u punom sjaju

plucnjak jos dremljiv

zumbuli jos uvek oni domaci ali su i hibridni napupeli, bice ih za dan-dva

erika i skimija se jos drze

i ovo je danas zauzelo svoje mesto pod suncem, kupila sam ga za vikend

-------------

Datum objave: 30 Ožujak 2009 u 21:55
Mimar očaravajuće. I pored hladnoće kod tebe je već sve bujno.

-------------
RIJEKA

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk