Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Moja mala kolekcija

Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Moj vrt u slikama
Opis foruma: Pogled u moj, tvoj i Vaš vrt, kroz slike...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=7822
Datum ispisa: 18 Srpanj 2025 u 07:05
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Moja mala kolekcija
Objavio: Sabi
Tema: Moja mala kolekcija
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 17:52
Pozdrav svim cvjetoljupcima
Toliko sam se našetala po vašim temama, prekrasno uređenim vrtovima i božanstvenom cvijeću da mi se sve vrti u glavi, srećom pa ne moram birati što mi se najviše sviđa. I tako gledajući svu tu ljepotu prirode i svu raznolikost koju imate, pomislim si kak bi to bilo kad bi se svi okupili i svak svoje donio na jednu veliku livadu...ljudi koja bi to bila izložba Heart

Pa eto odlučih i ja staviti koju svoju fotkicu, ma bi ja i prije, ali iskreno toliko sam lijena i netalentirana za skidanje,prebacivanje,smanjivanje fotki da sam stalno to odgađala
E sad, zabavila sam se photobucketom, no nemojte mi zamjeriti ako fotke budu s brda s dola svakakve
Također, ne znam jesam li u dobrom dijelu foruma, pa ako sam krivo vičite 

Ovakva je situacija kod nas.. imamo plac od oko 600m2, pa kad se oduzmu građevine, ne ostaje nam puno prostora, ali ipak trudimo se to što imamo urediti što bolje, kroz godine nakupilo se toga ivragu, ono što je fantastično u ovom hobiju što vrstama biljki nema kraja, uvijek se nađe nešto novo, uvijek se traga za nečim što nedostaje.. 
Naravno kao i svi cvjetoljupci stalno nešto radimo, kombiniramo, dizajniramo i nanašamo tegle s biljem ko mačka mlade, ali što se može to nam pričinjava veliku radost 

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

Odgovori:
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 17:54
ajoj jesu ovo prevelike fotke?

Objavio: desert rose
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 17:57
Sabi fotke su odlične, veličinom, a još bolje sadržajem! Samo tako nastavi!  smile95

-------------
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke... http://www.cosgan.de/smilie.php" rel="nofollow">

Datum objave: 16 Rujan 2013 u 18:05

Datum objave: 16 Rujan 2013 u 18:10
još malo

Objavio: dadinica
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 19:23
Sabi,dobro nam došla sa svojim prekrasnim svačim nečim!smile106
Drago mi je da si odlučila svoj komad raja podijeliti s nama.

-------------
Pozdravi iz Baranje!

Objavio: Mari,5510
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 19:37
lijepo i ugodno za poćetaksmile57a dugo si se premišljalaWink

-------------

Objavio: Camellia
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 19:42
Dobro nam došla Sabi i dugo se družila sa nama.Slike su ti krasne i želim i dalje uživati u njima.

Datum objave: 16 Rujan 2013 u 20:05
hvala puno, bude još fotkica, samo da ih smanjim

Objavio: SlavujVk
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 20:18
Sabi, dobro došla!
Drago mi je vidjeti još jedan lijepi vrt i krasne biljke.

Objavio: aralija
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 20:26

Dobrodošlica i od mene, predivne sličice i s nestrpljenjem čekam još, po ovome vidim da ću imati još jedn vrt za uživanjesmile55

-------------
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena

Objavio: sarajka
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 20:35
dobrodošlica i od mene,divan ti je vrt a i biljkice,radujem se što si nam se pridružilasmile79

Objavio: Nisa
Datum objave: 16 Rujan 2013 u 21:17
Dobro došla Sabi smile75
Lijep ti je vrt s puno zanimljivih biljčica

-------------
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.

Objavio: Medvjed34
Datum objave: 17 Rujan 2013 u 12:16
Dobro došla! Jako lijep vrtek

-------------
Živi svaki dan kao da ti je prvi

Datum objave: 17 Rujan 2013 u 14:33
vodeni svijet krase potenderije,lopoči,cyperus,šaševi,vodoljub... 

ovo malo jezero služi kao spremnik za kišnicu

i kad wok za ništa više ne služi, može i pod adama

Objavio: dijana7566
Datum objave: 17 Rujan 2013 u 16:41
Dobro nam došla!
Još jedan lijep vrt u kojem ću uživati!  Posebno mi je interesantan ciglarnik na kat.Smile

-------------
Pozdrav iz Osijeka

Objavio: kamelia
Datum objave: 17 Rujan 2013 u 17:53
Sabi, dobro nam došla

Datum objave: 17 Rujan 2013 u 18:57
ciglenik na kat?

Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 17 Rujan 2013 u 19:01
dobrodošla Sabi, lijepi vrt imaš!

-------------
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb

Objavio: ajama
Datum objave: 18 Rujan 2013 u 19:58
drago mi je sabi da si krenula s vrtom.nadam se da nećeš ponovo odustati već nas redovito uveseljavati svojim biljkama

-------------
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-

Objavio: Carol
Datum objave: 19 Rujan 2013 u 00:39
Drago mi je da si se odlucila pokazati nam svoj vrt. Spremnik za kisnicu ti je super, a ona drvena kucica, cijih je ruku djelo?

-------------
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..

Objavio: Belina
Datum objave: 19 Rujan 2013 u 07:00
Dobro došla,
Sve prikazano ti je preljepo,bravo!Clap

-------------
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj

Objavio: Smail
Datum objave: 19 Rujan 2013 u 08:18

Draga Sabi, dobrodošlica i od mene, ovo što si nam do sada pokazala baš sam uživala, predivno osmišljen vrt za početak, jezerce je prekrasno i već obogačeno sa svim potrebnim biljkama, želim ti strpljenje sa postavljanjem slikica i dugo druženje sa nama.smile141

-------------
Zadržite samo vesele prijatelje.

Objavio: korijenko
Datum objave: 19 Rujan 2013 u 10:57
jako lijep i zanimljiv vrt Thumbs Up dobrodošla !
Jezero je krasno Clap

-------------
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)

Datum objave: 19 Rujan 2013 u 12:35
hvala svima na lijepim riječima
kućica je djelo mog oca, ženski dio je glava operacije, a muški fizikalija LOL kak to inače biva jel

susjedin mačak si ju je odmah uzeo kao vikendicu, tako da je višestruko iskorištena :-) 

Objavio: anabistrica
Datum objave: 21 Rujan 2013 u 23:04
Sabi, baš lijepo da si se konačno odlučila pokazati nam svoj zanimljiv i lijepi vrt. I mene je oduševila kućica uz jezero, čini mi se da ima čak i klupica na trijemu. Možda jednom neka dobra vila zaluta pa je poveća skupa s jezerom.

-------------
Lepe ti je Zagorje zelene

Objavio: klaudija8
Datum objave: 21 Rujan 2013 u 23:48
Dobrodosla Sabi. prosetala sam tvojim lijepim vrtom Hug

Datum objave: 23 Rujan 2013 u 20:21
ovog momka čeka podrum, dosta je kvasio noge Smile  

rušila se stara trešnja,a neke djelove smo zadržali za dekoraciju

i naravno profi vrtlarica za hitne slučajeve Wacko

Objavio: Andina
Datum objave: 24 Rujan 2013 u 10:20
Pozdrav, Sabi! Sviđa mi se tvoje cvijeće i maštovite kreacije u vrtu, a maca je preslatka!

-------------
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)

Datum objave: 24 Rujan 2013 u 10:26

''i naravno profi vrtlarica za hitne slučajeve ''

ona slučajeve koji nisu hitni napravi hitnima.preslatka jeClap

dopada mi se i stara trešnjaWink

-------------

Objavio: Glikica
Datum objave: 24 Rujan 2013 u 20:05
Lijepi vrt, zanimljive kreacije, vidi se kako mašta radi ! Bravo !

-------------
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...

Datum objave: 28 Rujan 2013 u 19:28
Hvala vam

kako čitam po temama puno ljudi ima problema sa mačkama u vrtu, ja moram priznati da imam više koristi nego štete, stari mačor je ekspert za krtice i od kada imamo njega nema ni jedne kradljivice lukovica 

sad me muče puževi, bar mislim da su oni u pitanju, potpuno su mi uništili ukrasno zelje, neznam kako da ga spasim  

Datum objave: 28 Rujan 2013 u 19:33
jesen je stigla, kad bi bar poslje nje odmah proljeće :-D

Objavio: Andina
Datum objave: 28 Rujan 2013 u 20:02
Sabi, lukovice ti jedu voluharice, a mačor im je smrtni neprijatelj. Krtica je mesojed, ona samo kopa tražeći gliste i crve kojima se hrani, a štetu napravi kad izbaci lukovice ili korijenje ostavi "u zraku" tj. razruje zemlju oko njega.
Što se tiče puževa, ovdje ima puno savjeta o tome kako ih se riješiti:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5993&title=puevi-u-vrtu" rel="nofollow - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5993&title=puevi-u-vrtu

-------------
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)

Objavio: mali kaktus
Datum objave: 28 Rujan 2013 u 20:26
Dobro došla Sabi,lijep vrt s prekrasnim cvijećemTongue

-------------
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.

Datum objave: 28 Rujan 2013 u 20:27
Hvala Andina za link, idem odmah vidjeti sto se da napraviti

voluharice uopce nemamo bas zbog toga sto su macke stalni stanovnici, ali krtice su nam radile poprilicnu stetu prije ovog macora

Datum objave: 28 Rujan 2013 u 21:45
Sabi, lijep vrt, lijepe biljke i lijepe slike, prave jesenje!

Datum objave: 28 Rujan 2013 u 21:52
Originalno poslano od člana Sabi Sabi napisao:

Hvala vam

kako čitam po temama puno ljudi ima problema sa mačkama u vrtu, ja moram priznati da imam više koristi nego štete, stari mačor je ekspert za krtice i od kada imamo njega nema ni jedne kradljivice lukovica 

sad me muče puževi, bar mislim da su oni u pitanju, potpuno su mi uništili ukrasno zelje, neznam kako da ga spasim  

Draga, ja sam se puževa riješila pomoću pepela. Posipala sam ga oko biljki koje su uništavali.... a puževi ne vole kada im se pepeo ili tako nešto suho lijepi po tijelu, otežava im kretanje. A rekli su mi da isti efekat ima i vapno u prahu, tzv. hidrat. Možda da pokušaš?

I da ne preskočim pohvaliti slike.... lijepa je jesen kod tebe! (a zimu bih rado preskočila i ja!)

-------------
Pozdravi iz Baranje!

Datum objave: 29 Rujan 2013 u 19:26
baš sam čitala tu temu, svakako krećem u spasilačku akciju smile192 najprije pepeo, pa kava ... sve redom da spasim barem nešto da si skupim domaćeg sjemena

Datum objave: 05 Listopad 2013 u 16:27
Evo mene opet do tebe smile200... supet ti je vrt, a osobito adami... već me neko vrijeme intrigiraju ti veeeeeeliki listovi... Da li su teški za uzgoj u kontinentalnoj klimi?

-------------
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke... http://www.cosgan.de/smilie.php" rel="nofollow">

Datum objave: 05 Listopad 2013 u 17:53
hvala desert rose na posjeti 
nije nikakav problem, štoviše lako ih je održavati, zimi ih spustim u suteren gdje imaju dnevno svjetlo,zalijem ih tu i tamo kad je "topliji" dan i to je to
veći problem mi je bio preko ljetne pržoline (u Slavoniji sam pa temperatura ide 35-40C a nema vlage u zraku) no otkada imam jezera, stoje u vodi i guštaju isparavanje, zbog toga i imaju velike listove

p.s. imam puno mladih jer sam morala razdvojiti grmove, a žao mi je baciti pa sam sve sačuvala, ako si blizu da možeš doći po kojeg rado ga udomim (nebi stali u paket za slanje poštom)  

Datum objave: 05 Listopad 2013 u 19:34
Hvala ti Sabi na odgovoru i ponudi, na žalost daleko sam, Cry nadam se da ću ga već nekako nabaviti jer baš mi se sviđa... a do tada ću uživati u tvojima i ostalima na forumu...Wink

-------------

Objavio: moon
Datum objave: 05 Listopad 2013 u 20:25
Bilo mi je zadovoljstvo prošetati tako lijepim vrtom. Baš mi je drago da si stavila slike, a kad sam ih spomenula moram i njih pohvaliti

Objavio: miska
Datum objave: 07 Listopad 2013 u 21:04
Potpisujem setnju po prekrasnom,mastovito uredjenom vrtuClapkucica,bazencic za vodu,nekadasnja tresnja sa odlicnom frizurom i prekrasna maca vrtlaricasmile79

Datum objave: 08 Listopad 2013 u 20:44
Samo da ostavim trag , volim dekoracije s granjem, korjenjem zato mi je trešnja u novom ruhusmile120

-------------
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena

Objavio: Sanja123
Datum objave: 10 Listopad 2013 u 14:58
Sabi, uživala sam u šetnji kroz tvoj vrt.

-------------
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 11:30
Hvala svima na posjeti Heart

Ovo je novo stanje fotkano prije tri dana, prekrasno jesensko vrijeme s temperaturama oko 20C i dovoljno vlage obogatilo je vrt, rascvjetano cvijeće pojačalo je sliku i mirise jeseni 

jučer je cijeli dan padala kiša i nažalost stuklo nježne astrine cvjetiće

i jezero se obuklo u jesenske boje, dugačak je oko 6 metara i duž je obrašteno, puno toga se bez pitanja došuljalo do vode i ukorijenilo :-) malo djeluje pretrpano i nakinđureno, ali odlučeno je da ništa ne bacamo već ostavimo tako kako se formiralo

ove godine jesenskog šafrana ima posvuda, također se sam seljaka po vrtu, niče na čudnim mjestima i koliko god je sitan i djeluje nježno i krhko uspješno se probija između svih zapreka 

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 11:41
Mladi ružmarin je također odlučio ukrasiti jesen svojim sitnim plavim cvjetićima

ni pasiflorac Eliot ne odustaje iako je i dalje vani

ovo je jedno od boljih kupusića, sve su mi puževi izbušili pa se nadam da će bar od ovoga biti nešto iako nije reprezentativan, već je trebao biti formiran ako se ne varam

i za kraj boje jeseni, posebno volim lozicu u jesen 

Objavio: miska
Datum objave: 17 Listopad 2013 u 18:01
smile161 prekrasno cvijece  i sve oko jezerca je simpaticno kao i jesenski safrani i ruzmarin u cvatu!

Objavio: mali kaktus
Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:06
Lijepo je jesen obojala tvoj vrtSmile.
Daj mi reci gdje ti raste jesenski šafran na suncu ili hladu.Imam ga i ja ali su bila samo dva cvijetića?!

-------------
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:14
Sviđa mi se izgled tvog jezerca, mada je zaista malo gužva oko njega... možda mi se baš zato sviđa.Wink
Toliko se trudimo stvoriti neki raspored u cvjtnjacima........., ali ipak, priroda to najbolje odradi sama.Heart

-------------
Pozdravi iz Baranje!

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:25
i, dobro je odlučeno! jezero i njegove obale su prekrasni.
slika sa mrazovim sestricama me oduševila!

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:25
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

smile161 prekrasno cvijece  i sve oko jezerca je simpaticno kao i jesenski safrani i ruzmarin u cvatu!

puno hvala Miska na pohvalama Embarrassed

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:34
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Lijepo je jesen obojala tvoj vrtSmile.
Daj mi reci gdje ti raste jesenski šafran na suncu ili hladu.Imam ga i ja ali su bila samo dva cvijetića?!

imam ga i na suncu i u hladu, ali svakako puno više i ljepše cvijeta na suncu, a kako sad sunce ionako nije jako vjerojatno mu više godi da ga grije

oko 2 godine sam imala samo jednu hrpicu koja se sama naselila u vrtu, a ove godine kao da je poludio na sve strane niče, rekla bi da mi ptice i vjetar raznose sjeme, ali s obzirom na to da on ima lučice ni sama ne mogu odgonetnuti odakle ga odjednom toliko
ugodno me iznenadio i razveselio gredice svojom jakom bojom  

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:41
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Sviđa mi se izgled tvog jezerca, mada je zaista malo gužva oko njega... možda mi se baš zato sviđa.Wink
Toliko se trudimo stvoriti neki raspored u cvjtnjacima........., ali ipak, priroda to najbolje odradi sama.Heart

živa istina, dok je maleno čovjek misli ima dosta mjesta, a kad se počne širiti onda joj meni Ouch u svom susjedstvu baš i nemam neke ljubitelje cvijeća s kime bi se mijenjala ili poklonila viškove, a žao mi je iščupati pa baciti, cvijeće je živa stvar pa nemam srca iako sam ponekad ljuta na samu sebe jel nemam kamo s novim koje bi si željela nabaviti

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:42
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

i, dobro je odlučeno! jezero i njegove obale su prekrasni.
slika sa mrazovim sestricama me oduševila!

hvala susjeda Hug

Objavio: blue sky
Datum objave: 17 Listopad 2013 u 19:52
evo i mene u tvom prekrasnom  vrtu smile64uvijek sam si željela jezerce ali sam odustala zbog komaraca .Cvjetići i vrt prekrasan Clap

Objavio: moon
Datum objave: 17 Listopad 2013 u 22:40
Užitak je gledati tvoje cvijeće kroz tvoj objektiv, super sličice

Datum objave: 17 Listopad 2013 u 22:52
Kolaž jesenskih boja ostavalja bez daha, a i potpisujem Dadinicu, ipak je priroda najbolje to odradila sama jer jezerce kao iz dječjih bajki, pregršt ljepote na malom prostoru oko njegasmile120

-------------

Datum objave: 18 Listopad 2013 u 10:52
sabi sve je jako lijepo.kupus ti je dobar,ali ne brini on mjenja boju tek kad su temperature ispod 10 stupnjeva.bit će on prekrasan

-------------

Datum objave: 18 Listopad 2013 u 19:44
Originalno poslano od člana blue sky blue sky napisao:

evo i mene u tvom prekrasnom  vrtu smile64uvijek sam si željela jezerce ali sam odustala zbog komaraca .Cvjetići i vrt prekrasan Clap

hvala blue sky , ne treba se bojati komaraca, ako je godina pogodna za njih biti će ih tak i tak, a ako nije neće... imam 4 jezera u dvorištu i velike podloške pod cvijećem jer im pokušavam osigurati vlažni zrak preko ljetne pržoline, a eto ove godine uopće nije bilo komaraca 
dapače na jezeru se ne mogu ni razmnožiti, nije to rijeka sa skrivenim kutevima, ribe će pojesti sve larve, u stanju su iskakati iz vode za komarcima, da bi dohvatile malo bataka  LOL

Datum objave: 18 Listopad 2013 u 19:49
@moon  @aralija
hvala vam od srca smile97

Datum objave: 18 Listopad 2013 u 19:52
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

sabi sve je jako lijepo.kupus ti je dobar,ali ne brini on mjenja boju tek kad su temperature ispod 10 stupnjeva.bit će on prekrasan

hvala vam ajama, ovo za kupusić nisam znala, tek ga drugu godinu pokušavam uzgojiti sama inače sam uvijek iz rasadnika uzimala, a oni rano imaju već lijepe formirane biljčice 

Objavio: Leona31
Datum objave: 18 Listopad 2013 u 20:05
Ovo je odlicno,nista necu izdvojiti jer zaista je prelepo,i svaka biljka i svaka cigla i kamen su na svom mestu...red i radClapClapClap

-------------
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk