Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 85> |
Korisnik | ||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Lantana...divni su
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Ovi tvoji su genijalni
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Lantana
![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
|
Lantana, ako nemaju više mjesta za širenje obavezno ih presadi u više tegli ili u veću, ili u zemlju- to tebi ne bi trebao biti problem s obzirom da si na moru.
Ako su jako zbijeni samo se pate- a mogli bi se debljati... LP |
||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
lantana pot ti je ODLIČAN .....ja san ti inače "sakupljačica" starih teča,pota...lonaca
![]() pogledaj u temi Cvijeće fotografije - Ružino novo carstvo....kolekcija teča.. ![]() ovaj pot sa amarilisima ti je za 10 ![]() |
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
jesu...razmnožili se ali ja to razrijedin i podilin na proljeće ....ne volim ih imati puno na kupu jer kada ocvatu ne sviđaju mi se listovi koji propadnu a ne smiju se rizati.....ali sad san razradila strategiju ![]() ![]() stavit ću fotografiju kad budem slobodna . |
||
![]() |
||
|
evo ovo je starija fotografija kada su tek počeli se otvarati pupovi....u međuvrimenu ljubica ispod njih je još nabujala i izgleda prilipo....ocvale amarilise sam odstranila (ima ih još ) a njihovo lišće se ne vidi od ljubice tako će cilo lito izgledati lipo.... sad ih više neču razriđivati nego ću samo ubadati ljubice okolo
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
tako bi rado tila imati bijeli amarilis....ako bi neko minja lukovice samnom bila bi zahvalana
![]() |
||
![]() |
||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
|
Ružo, predivni su ti amarilisi, i super kombinacija sa ljubicama, a vidim da imaš i onaj šareni puzavac - padavac (ne znam lat.) koji ti lijepo prekrije usahle listove amarilisa.
![]() Jel ti to rastu kraj trsa? A, što se tiče boja, i ja bi rado više boja. |
||
![]() |
||
|
silvy hvala ... a ne znam kako se zove puzavac...triba pitat Nataliju (ona zna skoro sve nazive
![]() |
||
![]() |
||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
|
Kada mi je lorica10 poslala lukovice, jedva sam čekala da vidim kada će izaći mali zeleni
![]() Usput, šetajući sa mojom Loly, pronašla sam u šumi bačeno ovo ![]() Gornji dio je potpuno sagnjilio, ali je lukovica bila tvrda. Donijela ja to doma i stavila u vazu sa pelargonijama, koje sam poslije unijela u stubište zgrade. Naravno, bez vaših savjeta tko zna dal bi ugledala cvijet. Čekala sam da se nešto mrdne i krajem 2. mj. je to ovako izgledalo. Ugledala sam i bebicu. Da li da je na jesen odvojim od mame, ili da ih još pustim zajedno? ![]() A zatim su tri lukovice završile zajedno. ![]() Ove prve dvije su "lorice10" ![]() ![]() Da bi se u 5. mj. iz pronađene stare lukovice razvio ovakav cvijet, pa još dva. ![]() ![]() Ne znam zašto mi nisu procvale "lorice", ali mislim da se dobro drže. Ako ne procvjetaju o. g., čekam ih iduće ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
prekrasni su,,,spasila si ih...takvo cviče mi je najdraže
![]() |
||
![]() |
||
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
|
Ne mogu vjerovati da je netko bacio tako veliku lukovicu!
Krasni su! Silvy, bebicu lukovicu možeš razdvojiti tek kad vidiš da sama ima korjenčiće. |
||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
||
![]() |
||
|
Hvala sunceeee,
iako sam pročitala sve o amarilisima, nisam bila sigurna kad se odvaja. ![]() cure. ![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Silvy...prava si doktorica za amarilise
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
@Silvy
![]() ![]() Prekrasan je!
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
moon, bebi,,
hvala, iako još puno toga moram naučiti, ali mi je najdraže kada spasim biljčicu, nekako se osjećam kao da sam pomogla nekome tko treba moju pomoć. Postoji još jedna biljčica, koju, nadam se uspješno spašavam, ali je moram staviti u temu Spatifilum. Cure, hvala vam na savjetima bez kojih ne bi išlo. ![]() |
||
![]() |
||
|
doktorice Silvy
![]() ajde na temu BOŽUR i udri mi jednu dijagnozu i terapiju ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |