Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 85> |
Korisnik | |
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala pčelice7
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
vijolica, ja sam negdje oko polovine 10.mj stavila u hladnjak, imala sam plan držati je oko 6 tjedana (mislim da sam negdje pročitala da je toliko dovoljno) ali sam zaboravila i tek sad je izvadila....
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Sunceee,Tea, hvala na pohvalama za moj podmladak.
Danas sam svoje lukovice stavila u frižider.Lani nisam i nisu mi cvjetali.Ne znam da li zbog toga ili je neki drugi razlog? Koliko ih držati u frižideru? |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja svoje spremim u podrum u saksijama u kojima jesu.Poklopim saksiju odozgo kartonom i svake godine cvjetaju.Kod mene je podrum mračan,ali je ugodan za zimovanje biljaka.Nema minusa ali nije ni pretoplo,jer je u zemlji..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
oooo 18 tegli to je lijepa brojka, neka ih! moja kolegica s posla ima isto tako puno kao i ti....ona ih već godinama sprema u drvarnicu gdje ne mrzne, a poklopi ih kartonskom kutijom i uvijek joj lijepo cvatu...ja vjerujem da će i tvoji cvasti i da ćemo im se svi diviti
|
|
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
E, vidiš pčelice, to je jedan od načina mirovanja amarilisa.
Ja imam oko 18 tegli, a u svakoj bar 3 lukovice, meni bi trebao cijeli frižider samo za njih- a to bi bilo idealno spremanje. Ja ih sa teglama stavim na hladno i donekle tamno. Ove godine baš nemaju neke idealne uvjete za mirovanje- vidjet ćemo što će se dogoditi. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
cure prekrasni su vam amarilisi
![]() večeras sam lukovicu amarilisa izvadila iz hladnjaka, dobro izgleda, stavila je na sobnu temperaturu....
|
|
|
|
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Vanessa,prelepi,zastaje dah.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
vijolica,bravo za malce,ljepo napreduju
![]() ![]() alisa,ovaj kolibri je predivan ![]() Ljudi,amarilisi su Vam prekrasni ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Wanessa, ja sve radim kao i ti ali mi ne cvatu ponovno svi ( npr. bijeli, svijetlo rozi, tamno rozi, "šareni"...).
Imam ih već 25g, svaku godinu cvatu crveni i bijeli s malo prugica ( mislim da te gotovo svi imaju ). Kod tebe cvatu svi koliko vidim. Morat ću im početi pjevati, izgleda da maženje i pričanje nije dovoljno. ![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Wanessa ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
Jagoda,hvala na dobrodoslici! [IMG]smileys/emot134.gif" align="middle" />
Ja mojim amarilisima ne secem listove dok su zeleni,vec pustim da se skroz osuse.Tek na prolece kad pocnem da ih zalivam,najpre skinem skinem suvo lisce... Pozdrav, [IMG]smileys/emot96.gif" align="middle" /> |
|
![]() |
|
Wanessa ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
Aralija,hvala na dobrodoslici i lepom komentaru.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dadinica ,hvala od srca!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sunceee,pozdrav, i hvala ti na divnom komentaru. Imam oko 15 razlicitih amarilisa,ovaj na prvoj slici zove se Leptir ili Papilion,i on je sada trenutno u cvatu,ostali su cvetali tokom godine. Kako ih nateram na cvatnju? Jednostavno ih prestanem zalivati krajem oktobra i pustim da se listovi skroz osuse.Lukovice mi prezime u negrijanoj i tamnoj prostoriji ,u teglama.Krajem februara ih stavim na toplo i svetlo mesto i pocnem zalivati... par nedelja nakon toga najpre krene cvetna drska,pa tek kasnije listovi...
Nadam se da sam ti bar malo pomogla,i da ce ti na prolece svi lepo cvetati! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Wanessa dobrodošla, lijepu kolekciju imaš. Nadam se da će u proljeće svi ovako lijepo cvjetati...
Moji amarilisi koji su u teglama su u negrijanoj prostoriji, ne zalijevam ih ali listovi su još uvijek zeleni. Da li da ih režem ili da tako pustim? Jedan je dio u vrtu, vidijeti ćemo što će biti s njima... ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Wanessa dobrodošla u cvijetni raj. Amarilisi prekrsni i sve pohvale
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Da je kolekcija, je!
Draga Vanessa, prekrasni su ti ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Wanessa, dobrodošla!
Predivni su! Kako ih samo natjeraš na ponovnu cvatnju? Mene baš ne slušaju svi, nekako mi ne uspijeva natjerati neke ( osim crvenih i bijelih sa crtama- ja ih nazivam starinskima ) na ponovnu cvatnju. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo jos nekoliko amarilisa iz moje kolekcije...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dadinica,hvala na dobrodoslici,i ja se nadam da cemo se lepo druziti i uzivati u slikama naseg cveca...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |